Ako začať s podnikaním bez obáv?
Vďaka kto dočíta do konca pretože bude asi problém definovať tento problém v krátkosti tak aby ste ma pochopili 😃
Takze všimla som si že mám dosť veľký problém kvôli tomu že potrebujem akoby vedieť všetko na 100% predtým nez sa do toho pustím. Ono to ani nie je možné ja si to uvedomujem ale neviem s tým nič robiť. Komplikuje mi to dosť veci. Ako príklad použijem že chcela by som do budúcna podnikat ale bojim sa že nebudem vedieť všetky veci okolo toho. Že budem vedieť robiť činnosť ktorú chcem robiť ale nebudem rozumieť ďalším veciam čo s tým súvisia a urobím nejakú chybu a budem mat kvôli tomu problémy. Je mi jasne že každý povie áno pri podnikaní musíš vedieť všetko hlavne čo je tvojou povinnosťou atd ale ja keď vidím toľko ľudí čo podnikajú rôzne kadernícky manikerky atd baby ktoré sú šikovne vo svojej činnosti ale nechápem ako hneď vedeli čo všetko musia okolo toho vykonavat ( papiere povinnosti) keďže uch poznám osobne a viem že sú to ľudia ktorí nemali k týmto veciam nikdy vzťah ani učiť ich sa nebavilo a zrazu tomuto všetkému rozumejú a začali to vykonavat celkom narýchlo. Klobúk dolu pred nimi ja som taká ze keby si chcem napr otvoriť salón nevedela by som ako to všetko funguje keď napr by som šla kúpiť si do neho vybavenie ( keby je to kaderníctvo nejaké sampony atd) a čo s tým či môžem kúpiť hocičo a aj to tam predávať ako to zdokladovať aké papiere uchovávať a všetko toto okolo pravdaže by som mala účtovníka ktorý by mi robil účtovníctvo ale bála by som sa že ja urobim niečo zle a nebude niečo vychádzať alebo ako to povedať
Nepoviete mi dúfam že podnikanie pre mna teda nie je vhodne to si nemyslím fakt vidím toľko ľudí kde hlavne bolo aby vedeli niečo robiť a nie že toto bolo to hlavne
Aj priateľ začal podnikať darí sa mu a nikdy o týchto veciach nič nevedel a príde mi ako keby o nich vedel odjakživa kadejaké faktúry dodacie listy a rozprávanie v tomto jazyku ktorému ani nerozimiem 😃
Takze by som chcela asi len taku podporu že nikto nevie okolo toho všetko a učia sa za pochodu alebo tiež veľa veci je pre nich stále cudzími a netušia či to robia správne 😃 pripadne ak máte nejaké tipy kde sa o takýchto veciach naučiť rada si čokoľvek naštudujem na škole sme sa týmito vecami vôbec nezaoberali a ja si prídem pozadu že neviem ani čo obnáša daňové priznanie a všetky ti pojmy okolo toho ( ešte som nepracovala )
Som rovnaka, ako ty. Ale okolnosti ma donutili zalozit si zivnost a zacat podnikat.. uprimne, doteraz netusim, ci robim vsetko spravne, vela veci robim nejakym sposobom, lebo mi to len niekto iny poradil, nemam to info priamo napr. z uradov. Sem-tam sa poradim napriklad na FB v skupine pre podnikatelov. Danove som si obcas spravila sama podla navodu, obcas dala spravit nejakej uctovnicke, kazdy rok sa mi trochu menia podmienky, takze niekdy si nie som ista, ci to tam mam nahadzane spravne, ci nie je moznost, ako nejakym sposobom usetrit na poistnom a daniach.. rokmi sa v tom naucis chodit podla mna ;)
Ved sa spytaj kamaratok, co uz podnikaju, alebo si najdi rovno uctovnicku, ta Ti poradi, ak si sa teda uz rozhodla podnikat. Nieco Ti, na zaciatok, poradi priatel. Neboj, nikto mudry z neba nespadol, vsetci sme zacinali
Nech ta to netrapi. 99% ludi da pustilo do poniikania bez toho, aby toto vsetko dopredu vedeli a trapili sa preto. Ak budes zakladat zivnost, poradia ti na ziv.urade. s.r.o. ti vie zalozit profi firma. Dalsie veci obsiahne uctovnicka. Sama do toho casom vniknes, ak budes chciet. Predpisy sa casto menia a uctovnicky su vzdy v obraze. Ale ta to chvali, ze to chces dopredu vediet. Ja som robila v ZP a pani pred omienkom mi povedala, ze " "ona nemusi vediet vyplnit prihlasku, ona je podnikatelka". 😄
Takze smelo do toho, drzim prsty.
Jediné čo ti nemôže chýbať sú financie a odvaha. Zvyšok zistíš na školeniach,na daňovom, na hygiene, na živnostenskom a u účtovníčky.😊 Samozrejme vždy je po ruke internet, vyhlášky a fb skupiny akéhokoľvek druhu.

Ako pozerám nadpis mi upravili tak rovno napíšem že nehľadám odpoved na otázku či je pre mna vhodne podnikanie 😃