Ako získať zápočtový list po skončení práce?
Ahojte, ako to je teraz so zapoctovym listom? Skončila som pred 3 mesiacmi v práci a nič som nedostala ani mi nič neprišlo.
mali by ti ho vystaviť automaticky po ukončení pracovného pomeru. ak ho stále nemáš, tak kontaktuj bývalého zamestnávateľa a žiadaj si ho.
Zvláštne, lebo je to veľká firma, nerozumiem prečo to nedali automaticky. Niekde som našla aj komentár, že teraz sa už nedávajú, tak som myslela že ho netreba
@alenka7777 inak toto je zaujimave... vlani som koncila v jednej praci a tiez si nepamatam ze by so nieco ako zapoctovy list dostala... nevies nahodou preco to uz netreba? (len tak uvazujem ze ci som dostala a nepamatam si alebo som vobec nedostala uz ani ja)
Istota je gulomet 😉. Pytaj si ho. Nikdy nevies, ci ho nebudes pri uplatneni si dochodku potrebovat, ak by sa nahodou tvoj v SP z nejakeho dovodu nenasiel. Treba si ho pytat od kazdeho zamestnavatela.
@katkaseiner ja som to tu v jednej diskusii zachytila, že po novom už netreba, že všetko už má pod palcom SP. Ja som si však vypýtala tiež v každej práci, človek nikdy nevie.

Zapoctovy list sa posielala hneď po ukončení PP alebo odovzdáva posledný pracovný deň. treba kontaktovať zamestnávateľa a pýtať ho