Ako zvýšiť plat prácou v chemickom priemysle?
Pekný deň.
Pracujem v chemickom priemysle a o 5 rokov ide vedúca daného úseku do dôchodku a chcú, aby som oddelenie prebrala ja, ale k tomu musím mať chemické vzdelanie, čo ja nemám. Na danom oddelení pracujem cca 15 rokov a naozaj ma práca baví. Ja mám 46 rokov.
A mám dve dilemy - dostala som možnosť ísť na strednú školu chemickú ( ktorá je v našom meste, kde bývam aj pracujem ), alebo vysokú školu ( dve hodiny cesta autom tam ) a druhý zádrhel - teraz sa všade vyžaduje anglický jazyk a ja ovládam len rusky.... Priznám sa ťahá ma to skôr k tej strednej škole, ako k vysokej. Prosím poraďte mi, čo mám spraviť. Ďakujem za každú radu
do 5 rokov a situácia môže zmeniť a nemusia Ťa dať nato miesto....a hlavne sa opýtať či im stačí stredoškolské alebo vysokoškolské vzdelanie...
@mimaapeto pokiaľ nastúpim do školy, ide ma hneď zaúčať. Ona by chcela odísť do dôchodku skôr. Vedenie povedalo, že im je jedno, len musí byť chemického zamerania.
@mimaapeto pokiaľ nastúpim do školy, ide ma hneď zaúčať. Ona by chcela odísť do dôchodku skôr. Vedenie povedalo, že im je jedno, len musí byť chemického zamerania.
@anonym_autor už len to že vedeniu je to jedno... pokiaľ by som nemala od vedenia info že je to teda isté a nedosadia tam niekoho iného išla by som na školu... ale inak by som pouvažovala nakoľko tam necháš veľa času aj € aby to nebolo zbytočné..
@anonym_autor už len to že vedeniu je to jedno... pokiaľ by som nemala od vedenia info že je to teda isté a nedosadia tam niekoho iného išla by som na školu... ale inak by som pouvažovala nakoľko tam necháš veľa času aj € aby to nebolo zbytočné..
@mimaapeto bola som na porade, kde sa to riešilo a tam sa ma pýtali, či chcem to miesto. Tam som odsúhlasila. Mi máme korektné vzťahy a na milión %, to miesto je moje a nemajú problém mi to aj na papier dať.
Možno som sa zle vyjadrila, oni to nechávajú na mne, ako sa rozhodnem či stredná, alebo vysoká škola.
@mimaapeto bola som na porade, kde sa to riešilo a tam sa ma pýtali, či chcem to miesto. Tam som odsúhlasila. Mi máme korektné vzťahy a na milión %, to miesto je moje a nemajú problém mi to aj na papier dať.
Možno som sa zle vyjadrila, oni to nechávajú na mne, ako sa rozhodnem či stredná, alebo vysoká škola.
@anonym_autor tak OK keď je to takto a keď si aj môžeš vybrať či stredná alebo vysoká... neviem ako je to s platením strednej školy a externé štúdium... určite zistiš😉
a mas uz nejaku inu maturitu? Ak ano, a staci stredna, sle by som na strednu v meste. Tym, ze mas maturu uz sa ta nebudu tykat vseobecne predmety, len odborne, co je vyhoda
@anonym_autor nestačí ti len "večerna škola"? Kedysi takúto možnosť mal Slovnaft, končilo sa s titulom DiS. Samozrejme musíš mať maturitu
a mas uz nejaku inu maturitu? Ak ano, a staci stredna, sle by som na strednu v meste. Tym, ze mas maturu uz sa ta nebudu tykat vseobecne predmety, len odborne, co je vyhoda
@viestta áno už mám maturitu, takže si mi to uľahčila ☺️
Autorka, za mňa jednoznačne VŠ. Robíš tu 15 rokov. To neznamená, že na novej pozícii ostaneš do dôchodku. Možno časom budeš chcieť ísť vyššie. Alebo na lepšiu pozíciu do inej firmy. S VŠ budeš mať väčšie možnosti ako s druhou maturitou. A začni pracovať aj na angličtine. Naša generácia ešte zažila na škole ruštinu. Ale to nie je dôvod neísť s dobou a učiť sa anglicky. Stačí nebyť lenivý a myslieť aj na budúcnosť. Nespoliehať sa na to, že svoje miesto máš na roky isté.
@anonym_autor ako ťa mohla minút angličtina?
@letfenixa pretože niektorí sme na ZŠ chodili ešte v 80-tych rokoch, kedy sa povinne učila ruština. A v úvode 90-tych rokov sa niekde ešte ťahala ruština, niekde NJ alebo AJ, ktoré v mnohých prípadoch učili ruštinári, ktorí úrovňou boli 2 lekcie pred žiakmi. A z tejto našej generácie je vysoké percento lenivých, ktorým sa po škole nechcelo učiť jazyky, aby mali lepšie možnosti.
@letfenixa pretože niektorí sme na ZŠ chodili ešte v 80-tych rokoch, kedy sa povinne učila ruština. A v úvode 90-tych rokov sa niekde ešte ťahala ruština, niekde NJ alebo AJ, ktoré v mnohých prípadoch učili ruštinári, ktorí úrovňou boli 2 lekcie pred žiakmi. A z tejto našej generácie je vysoké percento lenivých, ktorým sa po škole nechcelo učiť jazyky, aby mali lepšie možnosti.
@melanta preto som sa pýtala, lebo som o rok mladšia ako zakladateľka diskusie a ruština ma úplne minula.

do 5 rokov a situácia môže zmeniť a nemusia Ťa dať nato miesto....a hlavne sa opýtať či im stačí stredoškolské alebo vysokoškolské vzdelanie...