icon

Aký je zárobok opatrovateľky v Nemecku?

ewellina
4. mar 2026

Ahoj, sú tu nejaké opatrovateľky, čo chodia na dvojtýždenné turnusy do Nemecka? Ako je to finančne, oplatí sa to?

tibor79
4. mar 2026

@ewellina ja myslim, že do Nemecka na zmluvu ešte áno. Do AT na živnosť skôr nie.

petronelag
4. mar 2026

@ewellina Čo poznám opatrovateľky tak na 2-týždňové turnusy chodili do Rakúska, do Nemecka na 4-týždňové a dlhšie.

tibor79
4. mar 2026

@ewellina neviem ako, ale určite zmluva v Nemecku má hodnotu. Opatrovateľky v AT, na živnosť majú dôchodok, 😞po rokoch. Katastrofa. Ak chceš preč, tak by som šla jedine na zmluvu. Neviem ci aj Švajčiarsko sa dá na zmluvu....okrem Nemecka.

ewellina
autor
4. mar 2026
@tibor79

@ewellina neviem ako, ale určite zmluva v Nemecku má hodnotu. Opatrovateľky v AT, na živnosť majú dôchodok, 😞po rokoch. Katastrofa. Ak chceš preč, tak by som šla jedine na zmluvu. Neviem ci aj Švajčiarsko sa dá na zmluvu....okrem Nemecka.

@tibor79 Na zmluvu v Nemecku vyjde aspoň aký-taký dôchodok?

tibor79
4. mar 2026
@ewellina

@ewellina neviem, ale určite zmluva, nie živnosť

tundra
4. mar 2026
@ewellina

@ewellina ked,vies nemecky a mas vzdelanie,pod do Švajciarska.Pflegepersonal hladaju vsade...

tibor79
4. mar 2026
@ewellina

@ewellina určite zmluva. Ak by dačo, mám záujem aj ja 😃

anonym_cc2649
4. mar 2026

Ale ona sa pýta na zárobok

jankadr
4. mar 2026
@anonym_cc2649

Ale ona sa pýta na zárobok

@anonym_cc2649 Ak vie nemčinu, vie si pozrieť inzeráty v nemčine.

jankadr
Autor odpoveď zmazal
ewellina
autor
Včera o 08:13
@jankadr

@anonym_cc2649 Ak vie nemčinu, vie si pozrieť inzeráty v nemčine.

@jankadr Mňa nezaujímajú až tak inzeráty, ale skôr reálne skúsenosti slovenských opatrovateliek. Predovšetkým tých, ktoré robia na zmluvu

jankadr
Včera o 15:35
@ewellina

@jankadr Mňa nezaujímajú až tak inzeráty, ale skôr reálne skúsenosti slovenských opatrovateliek. Predovšetkým tých, ktoré robia na zmluvu

@ewellina ale veď každá môže mať na zmluvu iný plat. A je rozdiel ísť cez agentúru a zamestnať sa sama. Ak máš skúsenosť, vzdelanie, opatrovateľský kurz, vieš jazyk, nie je o čom. Zdravotné sestry v Rakúsku nosia na rukách, o prácu nie je núdza. Detto opatrovateľky v domovoch pre seniorov.