icon

Čo je potrebné na zriadenie odborného typu škôlky?

8. jan 2024

Ahojte, dlhší čas zvažujem, či sa pustiť alebo nie do zriadenia škôlky. Mám vyštudovanú špeciálnu pedagogiku a viem, že čoraz viac je detičiek, ktoré potrebujú viac pomoci, pozornosti. Napísala som, že odborného typu práve preto, aby ste na mňa nespustil lavínu, že koľko škôlok máme a podobne. Skôr by som sa chcela zamerať napríklad na logopedický smer a podobne. Keď som si na nete zisťovala, čo všetko to obnáša, tak neviem, mám pocit, že je toho až až a snažím sa povzbudiť samu seba, že to dám aj tak 😃 preto sa tu obraciam aj na vás, ak sa niekto na niečo také niekedy podujal. Čo všetko je na to potrebné okrem zamestnancov, priestorov a tak. Vedeli by ste mi poradiť? Vyžadujú toho naozaj tak veľa?

martinkatinka
8. jan 2024

U nás v meste bola kedysi škôlka pre autistov. Súkromná. Bohužiaľ, nevydržala dlho, možno 3-4 roky. Škoda, pretože bola jediná v okrese.

pribinak
8. jan 2024

Poznám rodičov čo stoja v rade do skolky kde je Logopedicka starostlivosť
Proste deti tam majú každý deň, alebo aspoň 2-3x za týždeň sedenie s logopedickou.
Je súkromná a teda aj stojí, ale väčšina deti tam chodí rok, možno 1,5 roka a je to skvele

mamickalisticka
8. jan 2024

V našom meste akurát otvorili logopedicku školu. Je to akoby prípravka pre deti, ktoré majú zlý vývoj reči. Jedna trieda je to zatiaľ, ale zdá sa mi, že je to pod zaštitou špeciálnej školy (ale nie som si istá).

titla
8. jan 2024

O skolku, ktora bude poskytovat logopedicku a specialno-pedagogicku starostlivost bude min vo vacsich mestach zaujem urcite. Ale z tvojich poslednych viet mam pocit, ze vobec nemas predstavu do coho sa chces pustit...
V prvom rade si nastuduj zakon c. 245/2008 o vychove a vzdelavani a zakon c. 596/2003 o skolskej sprave a samosprave. Ake su legislativne podmienky a taktiez postup pre zaradenie do siete skol a skolskych zariadeni.