Čo obnáša práca pomocnej účtovníčky?
Dobrý deň. Chcela by som poprosiť o radu skúsené účtovníčky. Mám možnosť pracovať ako junior účtovník.
Náplň práce je účtovanie faktúr,bankových výpisov,príjemky,výdajky,úhrady,dohody o vzájomnom započítaní...Mám strednú ekonomickú, a z podvoj.účtovnictva som maturovala, nikdy som sa však v praxi účtovaniu nevenovala,pracovala som ako fakturantka a v zákazníckom servise. Predkontácie by som nerobila,účtujú v programe kde sú predvolené skupiny...základnú orientáciu mám, ale aj obavu či to nieje málo.Zvládne to po zaučení aj človek bez praxe?neviem si predstaviť čo od toho čakať.Ďakujem za radu.
a teda to uctovanie v softwaroch je vacsinou take, ze nastavis sa na taku istu fa, das kopirovat, nasledne doplnis cislo fa, datumy, sumu bez a s dph ak to je platca a das ulozit. obvykle sa vo firmach fa opakuju, malokedy je nieco ine specificke. a vypis bud das kopirovat poplatky, ci platbu kartou alebo dotaciu pokladne alebo vyberas zo zoznamu ci uz prijatych alebo vystavenych fa a doplnis datum. to je vsetko, neviem ci uz som nedavala uctovat prijate fa aj nasej takmer 12r dcere.

@lulu9999 zvládne. Trosku oprasis vedomosti z obchodnej akademie. Niečo sa doucis. Inak je 95 % mechanika. Čo nebudeš vedieť (v tejto oblasti nikto nevie všetko) sa spytaš hlavného/ senior účtovníka. Uvidíš ako sa ti to zapáči ale len taka malá rada do budúcna. Po roku praxe sa treba sústrediť na to, aby si zvladla časom uzatvoriť celé uctovnictvo a viesť ho komplexne. Lebo byť len pomocny nahadzovač nie je výhra.