Je možné mať trvalý pracovný pomer na 10 hodín?
Prosim je to TPP ci len dohoda?
Je vobec mozne mat TPP len na 10hod?
Dakujem
@anonym_autor aj na jednu 🤷🏼♀️
vsak tko musis vediet ty ako ta vedu, mas to v zmuve
@kacena4 este nemam uvedene, caka ma pohovor.
@anonym_autor tak sa spytaj na pohovore
@kacena4 dakujem, opytam. Ja lenze ci je TPP nejak limitovany poctom hodin do tyzdna. tak asi nie. Dakujem
@anonym_autor 10h týždenne? 10h denne? Či máš dohodu či pracovnú zmluvu to máš v názve doho dokumentu,čo si podpísal
Ale, áno môžes mať typ na čiastočný úväzok.
10 hodín týždenne či mesačne? Ak týždenne, tak to môže to byť tpp na skrátený úväzok ale aj dohoda (40 hodín mesačne). Ak 10 hodín mesačne, tak dohoda.
10 hodín týždenne či mesačne? Ak týždenne, tak to môže to byť tpp na skrátený úväzok ale aj dohoda (40 hodín mesačne). Ak 10 hodín mesačne, tak dohoda.
@melanta tyzdenne. Len toto sa mi asi nebude pocitat do dochodku , ze? Lebo tam nebude dosiahnuta ta minimalna hranica, nevies?
AI mi napisalo, ze minimalne 284 euro musim mat. aby sa mi pocitalo do dochodku, to je vsak myslene Netto ci Brutto?
@anonym_autor 10h týždenne? 10h denne? Či máš dohodu či pracovnú zmluvu to máš v názve doho dokumentu,čo si podpísal
Ale, áno môžes mať typ na čiastočný úväzok.
@anonym_318c63 pardon, tyzdenne
@melanta tyzdenne. Len toto sa mi asi nebude pocitat do dochodku , ze? Lebo tam nebude dosiahnuta ta minimalna hranica, nevies?
AI mi napisalo, ze minimalne 284 euro musim mat. aby sa mi pocitalo do dochodku, to je vsak myslene Netto ci Brutto?
@anonym_autor to netuším. Hlavne sa pri takýchto informáciách rozhodne neriaď AI (veľmi sa pri týchto a podobných témach mýli), ale oficiálnymi zdrojmi (čiže ideálne sociálna poisťovňa).
Ahoj ja som mala normalne TPP
na 10 hodn tyzdenne (skrateny uvazok). Ale musela tam byt kontinualna cinnost alebo tak mi to vysvetlila personalistka. Tych 10 hodin sa mi rozpocitalo na pracovny tyzden cize do dochadzkoveho systemu som si nahadzovala 2h denne. Aj dovolenka tak potom bola riesena. Cize moj 1 pracovny den mal dlzku pracovneho casu 2 hodiny. Nemala som vtedy narok na stravne listky…
na 10 hodn tyzdenne (skrateny uvazok). Ale musela tam byt kontinualna cinnost alebo tak mi to vysvetlila personalistka. Tych 10 hodin sa mi rozpocitalo na pracovny tyzden cize do dochadzkoveho systemu som si nahadzovala 2h denne. Aj dovolenka tak potom bola riesena. Cize moj 1 pracovny den mal dlzku pracovneho casu 2 hodiny. Nemala som vtedy narok na stravne listky…
@bubinda dakujem velmi pekne za vysvetlenie, a normalne plati aj PN ci OCR ze? ( samozrejme, ze ta vyska nebude vysoka.) a toto sa tiez pocita do dochodku? nevies?
@bubinda vlastne preto kazdy den, lebo vlastne za teba hradia poistenia akoze za kazdy den aj vikend.
Dá. Ja som mala tpp a plný úväzok na 20 hod týždenne. Ale mzdu som mala mesačnú, nie hodinovu
ano normane ti vsetko plati aj OCR aj PN - odvody sa platia len teda z nizsieho vymeriavacieho zakladu. Ja som mala mesacnu mzdu v zmluve ale bolo to preratane z mojej povodnej mzdy ktoru som mala pri plnom pracovnom uvazku. Len sa mi alikvotne znizila. Ja som postupne ten uvazok navysovala ako mi deti rastli a teraz mam napr 7h denne, koncim skor, a v klude si poobede odidem riesit deti.
ano normane ti vsetko plati aj OCR aj PN - odvody sa platia len teda z nizsieho vymeriavacieho zakladu. Ja som mala mesacnu mzdu v zmluve ale bolo to preratane z mojej povodnej mzdy ktoru som mala pri plnom pracovnom uvazku. Len sa mi alikvotne znizila. Ja som postupne ten uvazok navysovala ako mi deti rastli a teraz mam napr 7h denne, koncim skor, a v klude si poobede odidem riesit deti.
@bubinda preto tiez hladam len kratke uvazky. deti male.
@anonym_autor aj pri dohode by sa ti to počítalo do dôchodku, rozhodujúca nie je výška príjmu, ale doba trvania dôchodkového poistenia a odvod na dôchodkové poistenie, hoc aj z 10€.
@bubinda Prepáč, nemyslím to osobne, ale to je taká blbosť. Možno to platilo u teba, ale rozhodne to nie je v poriadku podľa zákona. Zmluva na rovnomerne alebo nerovnomerne rozvrhnutý prac.cas, podľa toho ako robíš. Nie poradie najskôr zmluva - práca - potom prispôsobenie dochádzky. Ak by si robila napr. 2dni x 5 hod. Mas nárok aj na 2 stravné lístky.
Rozdiel je v zdrav.poisteni. Pri dohode si (mala by si byt) poistená len na dni, kedy pracuješ. Pri TPP na celú dobu prihlásenia v ZP ako zamestnanec.

vsak tko musis vediet ty ako ta vedu, mas to v zmuve