icon

Koľko je čistá mzda z 5,26 EUR na hodinu?

11. feb 2026

Ahojte.Prosim Vas ked je minimalna hruba mzda na hodinu 5,26 kolko je to v cistom?Dakujem.

anonym_5c1f07
11. feb 2026

@anonym_autor Minimálna hodinová mzda na Slovensku je v roku 2026 stanovená na 5,259 € (hrubá) a po odvodoch a daniach to predstavuje približne 4,25 € (čistá), keďže z hrubej mzdy 915 € (mesačne) vám zostane asi 729 € v čistom

crazy_cat_lady
11. feb 2026

Google ma vypadok?

autor
11. feb 2026
@anonym_5c1f07

@anonym_autor Minimálna hodinová mzda na Slovensku je v roku 2026 stanovená na 5,259 € (hrubá) a po odvodoch a daniach to predstavuje približne 4,25 € (čistá), keďže z hrubej mzdy 915 € (mesačne) vám zostane asi 729 € v čistom

@anonym_5c1f07 aj pre zamestnanca co je na dohodu je to tych 4,20?

autor
11. feb 2026
@crazy_cat_lady

Google ma vypadok?

@crazy_cat_lady keby som to tam nasla tak nepisem sem tak ked nemas co k tomu napisat tak ser nato

crazy_cat_lady
11. feb 2026
@anonym_autor

@crazy_cat_lady keby som to tam nasla tak nepisem sem tak ked nemas co k tomu napisat tak ser nato

@anonym_autor tak asi si zle hladala, ked si to nenasla 😂

anonym_eeffd5
11. feb 2026
@crazy_cat_lady

@anonym_autor tak asi si zle hladala, ked si to nenasla 😂

@crazy_cat_lady ty mas asi vypadok, slusne sa opytala, ked jej nechces pomoct tak neodpovedaj

crazy_cat_lady
11. feb 2026
@anonym_eeffd5

@crazy_cat_lady ty mas asi vypadok, slusne sa opytala, ked jej nechces pomoct tak neodpovedaj

@anonym_eeffd5 nemam vypadok, len viem pouzivat internet

anonym_eeffd5
11. feb 2026
@crazy_cat_lady

@anonym_eeffd5 nemam vypadok, len viem pouzivat internet

@crazy_cat_lady to si ty, jej to asi tak dobre nejde , preto hlada radu tu

autor
11. feb 2026
@crazy_cat_lady

Google ma vypadok?

@crazy_cat_lady tak mi posli link kde to je ked si taka mudra si zrejme sprostejsia nez ja a zrejme to asi nik nevie ked nik nenapisal k veci

unbeholfen
11. feb 2026
@crazy_cat_lady

Google ma vypadok?

@crazy_cat_lady ja mám mzdovú kalkulačku ale nedovoli mi tam zadať takú sumu 5€ aj nejaké drobné. Len na mesačnú. Tak som aplikaciu vymazal lebo načo mi bude. To by som musel komplikovane počítať lebo on mi vyhodí len za mesiac lenže ako to vydelím? Lebo hodiny sú všelijako to neni rovnaké. Ja potrebujem na hodinu vedieť nie na mesiac. A keď aj do zmluvy dajú minimálnu muzdu, ajtak to nepasuje lebo idú na to všelijaké pohyblivý časti, prémie, dochádzkové bonusy, príspevok na stravu, nočné/víkendové priplatky… Takže to že kolko dostanem na bankomat sa nedá vyrátať.

unbeholfen
11. feb 2026

Nastúpil som 2.1. takže som ešte nemal prvú výplatu. V zmluve mám minimálku lenže robím na zmeny, nočné aj víkendy. Takže to sa nijako nemám šancu dozvedieť kolko dostanem na bankomat. Mňa zaujíma výplata ktorou disponujem reálnu sumu, nie čo mam teoreticky v zmluve.

wolf_
11. feb 2026

"Minimálna hrubá hodinová mzda na Slovensku od 1. januára 2026 bude 5,259 € pri 40-hodinovom pracovnom týždni (mesačne 915 €). Čistá hodinová mzda sa odvíja od daňových podmienok zamestnanca, no pri minimálnej mzde je po odvodoch a daniach (v závislosti od uplatnenia nezdaniteľnej časti) hodnota zhruba okolo 4,20 € - 4,40 € v čistom. "

unbeholfen
11. feb 2026

Keď som sa pýtal kolegov čo už sú dlhšie, tak každý povedal inú sumu. Takže to neni rovnaké.

unbeholfen
11. feb 2026
@wolf_

"Minimálna hrubá hodinová mzda na Slovensku od 1. januára 2026 bude 5,259 € pri 40-hodinovom pracovnom týždni (mesačne 915 €). Čistá hodinová mzda sa odvíja od daňových podmienok zamestnanca, no pri minimálnej mzde je po odvodoch a daniach (v závislosti od uplatnenia nezdaniteľnej časti) hodnota zhruba okolo 4,20 € - 4,40 € v čistom. "

@wolf_ ahaaa preto má každý kolega inú výplatu… tušil som že niečo za tým bude lebo každý povedal inú sumu.

anonym_41e4b9
11. feb 2026
@anonym_autor

@crazy_cat_lady tak mi posli link kde to je ked si taka mudra si zrejme sprostejsia nez ja a zrejme to asi nik nevie ked nik nenapisal k veci