Koľko môžeme skutočne zarobiť v stavebníctve?
Zdravim sem tam si tu precitam nejake diskusie a casto sa tu rozoberaju platy, vydavky, standardy. Vzdy su tu skupiny pre ktorych je malo 3000€ a niekto ma trebars 700€ a pohode.Tak som sa rozhodol vam opysat ako to vidim ja kolko realne zarobim kolko realne zarobi moja zena ako su na tom znami.
Robím v stavebníctve ale hlavne pomocne prace (vzdy s nejakym znamim)
Takze za rok 2023 som mal priemernu mzdu od 10€ do 14€hod
2023 som mal prijem 18000€ v hrubom -odvody benzin obed(material,náradie nie kedze robim pre niekoho a nie costo sam zo svojou firmou pre seba) hodinova mzda je podla mna fer, nie som odbornik ani majster co vie uplne vsetko) pracu v stavebníctve ovplivnuje vela faktorov ked si prepocitate odrobil so v priemere 120 hod mesacne(zle pocasie,material a bela inych veci ktore nevplivnite)
Najlepsi mesiac som mal okolo 2200€
Napriklad vsetci moji znami zarabaju viac vedsina na zivnost alebo firmu, kamosov co mam zamesnancov tak maju 1500+ a z mojho pohladu je to ako 2500€+=zivnosti
Manzelka bola na tpp 1000€ mes. Usetrila viac v podstate aj zarobila viac kedze zarobila 12000€ cisteho za rok.
Teraz napriklad k rodicomMama plat 850€ pracca na 60% a otec 5az 10k ma firmu beha po svete manualna praca.
A pointa prispevku je aka? Moj kamarat Jozko informatik zarobil 4 krat viac ako ty. A moj kamarat co robi na druzstve Ferko zarobil kusok menej ako Ty. Takisto kamarat doktor Kamil zarobil viac ako Jozko a Stevko zarobil nieco medzi Jozkom a Kamilom. Kazdy ma svoj zivot, ine naklady, ine povolanie, ine moznosti, inu zenu, inak sa ucil na strednej a inak na vysokej a preto aj inak zaraba.
Podla mna si slusne zarobil. Otazka je za aku cenu? Byval si odcestovany od rodiny? chodil si na fusky cez vikendy, pracoval si den/noc?

Vsetci ich znami sa hybu v rovnakych alebo vedcich rodinych bugetoch Trebars zena 1000€ a muz 3000 az 20000€