Koniec materskej, chcem ísť do práce
ahojte.Aký je postup pri skončení materskej..lebo sa mi neoplati prejst na rodičovský,je to málo penazi..chcem sa vratit pracovat.Peniaze su svina.dakujem za postup.
@marienka2424 ano vazne Teraz uz mozes sucastne poberat rodicak aj pracovat 🙂 budes mat lepsi prijem
Fu neviem moj prvy ma uz cez 4 roky 🙂 a druhe na ceste 😂 ale tusim okolo 230€ aj s pridavkom na dieta
235..€ teraz som to zistila...no dobre a aky je postup?materska mi skoncila tento mesiac..mám ist na socialnu alebo na urad prace??kam..postup co dalej.
Myslim si ze na urad prace podat ziadost o rodicak a potom ked sa vratis do prace uz nic nemusis riesit
@marienka2424 rodicovsky poberas automaticky do 3 r dietata. ak sa vratis do prace a dieta pojde napr do jasli, mozes dostavat prispevok na jasle (vola sa to asi prispevok na starostlivost o dieta alebo tak nejak) - je to max 280 € a je to na jasle- dostavas to ale na zaklade potvrdenia a vyuctovania poplatku za jasle/skolku. vtedy odhlasujes rodicak a dostanes priespevok na jasle. zvacsa maju jasle poplatky nastavene tak, aby si cerpala tych 280 a cele im ich davala, alebo este musis daco navyse doplatit, stravu a tak. na matesku moze ist aj otec dietata, vtedy tiez rodicak nepoberas, ale ked chlap skonci matersku, mozes o rodicak opat poziadat - az do tych 3 rokov.
@marienka2424 muž môže ísť na MD a sucasne môže aj pracovat A ty môžeš byť O pol roka dlhšie s bábätkom doma
ahojte, pridam sa k teme. ja som uz na rodicovskej a chcela by som ist robit na inu pracovnu zmluvu k inemu zamestnavatelovi, ale zaroven mam pracovny pomer u zamestnavatela kde som nahlasena ze som na rd. Mozem teda pracovat? je nejaky limit, kolko by som mala robit, resp aka je mzda aby som mala stale rodicak?
@tehulka2016 mozes, ak to nevylucuje pracovna zmluva, resp. interne smernice spolocnosti, v ktorej ti TPP trva
@majusqa77 co si pamatam, tak mame uvedene, ze nemala by som robit v konkurencnom prostredi co nebude. Musim ale oznamit zamestnavatelovi ze idem mat dalsi pracovny pomer? to bude skrateny pp. A ten rodicovsky budem mat subezne? ci musim ist na socialku? a este ak mi vies povedat - kebyze som znova tehotna tak pojde mi materska z pomeru ktory mam stale alebo z toho skrateneho?
@tehulka2016 ak to neprikazuju smernice povodneho zamestnavatela, tak nemusis. na socialke sa odhlasujes z dochodkoveho, RP mozes poberat dalej. materska ti moze vzniknut z oboch, PN z noveho
Myslim si ze na urad prace podat ziadost o rodicak a potom ked sa vratis do prace..ale pre istotu sa informuj na urade.

Mozes brat aj rodicak aj pracovat aj ja som tak bola aspon si prilepsis 🙂