icon

Koniec materskej, chcem ísť do práce

marienka2424
19. dec 2017

ahojte.Aký je postup pri skončení materskej..lebo sa mi neoplati prejst na rodičovský,je to málo penazi..chcem sa vratit pracovat.Peniaze su svina.dakujem za postup.

nikauff22
19. dec 2017

Mozes brat aj rodicak aj pracovat aj ja som tak bola aspon si prilepsis 🙂

marienka2424
autor
19. dec 2017

to vážne...to som netušila...🙂

nikauff22
19. dec 2017

@marienka2424 ano vazne Teraz uz mozes sucastne poberat rodicak aj pracovat 🙂 budes mat lepsi prijem

marienka2424
autor
19. dec 2017

a kolko je teraz ten rodičak?

nikauff22
19. dec 2017

Fu neviem moj prvy ma uz cez 4 roky 🙂 a druhe na ceste 😂 ale tusim okolo 230€ aj s pridavkom na dieta

marienka2424
autor
19. dec 2017

235..€ teraz som to zistila...no dobre a aky je postup?materska mi skoncila tento mesiac..mám ist na socialnu alebo na urad prace??kam..postup co dalej.

nikauff22
19. dec 2017

Myslim si ze na urad prace podat ziadost o rodicak a potom ked sa vratis do prace uz nic nemusis riesit

marienka2424
autor
19. dec 2017

velmi pekne dakujem...hned mam lepsiu naladu...krasny den vsetkým..😉

nikauff22
19. dec 2017

@marienka2424 nieje Zaco 🙂 pekny den

ukulela
19. dec 2017

@marienka2424 rodicovsky poberas automaticky do 3 r dietata. ak sa vratis do prace a dieta pojde napr do jasli, mozes dostavat prispevok na jasle (vola sa to asi prispevok na starostlivost o dieta alebo tak nejak) - je to max 280 € a je to na jasle- dostavas to ale na zaklade potvrdenia a vyuctovania poplatku za jasle/skolku. vtedy odhlasujes rodicak a dostanes priespevok na jasle. zvacsa maju jasle poplatky nastavene tak, aby si cerpala tych 280 a cele im ich davala, alebo este musis daco navyse doplatit, stravu a tak. na matesku moze ist aj otec dietata, vtedy tiez rodicak nepoberas, ale ked chlap skonci matersku, mozes o rodicak opat poziadat - az do tych 3 rokov.

mattkapd
19. dec 2017

@marienka2424 muž môže ísť na MD a sucasne môže aj pracovat A ty môžeš byť O pol roka dlhšie s bábätkom doma

majusqa77
19. dec 2017

rodicak je 213 eur

ukulela
19. dec 2017

@mattkapd pracovat moze, ale ak ma TPP nesmie pracovat na tu istu zmluvu, z ktorej cerpa MD. nie je to take jednoduche. musel by sa dohodnut so zamestnavatelom a nejako si upravit podmienky.

tehulka2016
19. dec 2017

ahojte, pridam sa k teme. ja som uz na rodicovskej a chcela by som ist robit na inu pracovnu zmluvu k inemu zamestnavatelovi, ale zaroven mam pracovny pomer u zamestnavatela kde som nahlasena ze som na rd. Mozem teda pracovat? je nejaky limit, kolko by som mala robit, resp aka je mzda aby som mala stale rodicak?

majusqa77
19. dec 2017

@tehulka2016 mozes, ak to nevylucuje pracovna zmluva, resp. interne smernice spolocnosti, v ktorej ti TPP trva

tehulka2016
19. dec 2017

@majusqa77 co si pamatam, tak mame uvedene, ze nemala by som robit v konkurencnom prostredi co nebude. Musim ale oznamit zamestnavatelovi ze idem mat dalsi pracovny pomer? to bude skrateny pp. A ten rodicovsky budem mat subezne? ci musim ist na socialku? a este ak mi vies povedat - kebyze som znova tehotna tak pojde mi materska z pomeru ktory mam stale alebo z toho skrateneho?

majusqa77
19. dec 2017

@tehulka2016 ak to neprikazuju smernice povodneho zamestnavatela, tak nemusis. na socialke sa odhlasujes z dochodkoveho, RP mozes poberat dalej. materska ti moze vzniknut z oboch, PN z noveho

maykaaa1122
20. dec 2017

Myslim si ze na urad prace podat ziadost o rodicak a potom ked sa vratis do prace..ale pre istotu sa informuj na urade.