icon

Môže si firma overiť moju prácu na úrade práce?

24. feb 2026

Dobry den, mala by som jednu otazku. Mam ist na pohovor a som na urade prace vyse pol roka. V zivotopise mam napisane ze iba cca 2mesiace. Vies si to firma overit neako ze som tam dlhsie ako uvadzam? Teda okrem moznosti kontaktovat predchadzajuceho zamestnavatela? Mozu kontaktovat urad prace, socialku alebo neako inak si to overit? Dakujem

anonym_d79f49
24. feb 2026

@anonym_autor myslím že im je jedno ako dlho si tam. A uprav si zivotopis, celkom trapas

petamich
24. feb 2026

A aky dovod mas klamat ako dlho si na urade? Do zivotopisu uved pravdu, kedy si ukoncil predchadzajuci pracovny pomer, povedz pripadne, ze si si daval prestavku a teraz hladas novu pracu. Nerozumiem akoze na co je to dobre....na co vobec mas v zivotopise, ze si na urade prace?

anonym_6d985b
24. feb 2026

Úplne stačí, že si vypýtajú zápočtový list, aspoň ja som pár rokov dozadu novému zamestnávateľovi dávala.

ivicatolic
24. feb 2026

@anonym_autor a to im bude zrejme jednor

autor
24. feb 2026
@petamich

A aky dovod mas klamat ako dlho si na urade? Do zivotopisu uved pravdu, kedy si ukoncil predchadzajuci pracovny pomer, povedz pripadne, ze si si daval prestavku a teraz hladas novu pracu. Nerozumiem akoze na co je to dobre....na co vobec mas v zivotopise, ze si na urade prace?

@petamich ja nemam v zivotopise ze som na urade prace. Ale udava sa tam kedy som skoncila posledny pracovny pomer. Takze ked uvidia ze par mesiacov dozadu tak asi im dojde ze som na urade

autor
24. feb 2026
@anonym_d79f49

@anonym_autor myslím že im je jedno ako dlho si tam. A uprav si zivotopis, celkom trapas

@anonym_d79f49 preco trapas? 🙂 Tak je rozdiel ked uvidia niekoho ze je iba 2mesiace bez prace ako ked vidia viac ako pol roka. Mozu si to neako vysvetlit zle...

beata_k
24. feb 2026

@anonym_autor Je im to jedno. V zapoctovom to uvidia, ale to zvacsa riesi uz ina osoba.

autor
24. feb 2026
@beata_k

@anonym_autor Je im to jedno. V zapoctovom to uvidia, ale to zvacsa riesi uz ina osoba.

@beata_k oki vdaka.

anonym_9ea5ad
24. feb 2026

Keď budeš klamať a takto otrasne písať, ešte dlho budeš evidovaná na úrade.

anonym_10d5ba
24. feb 2026

Radšej by som nezavádzala lebo keď na to prídu ak na to prídu tak sa na teba budú pozerať ako na človeka čo klame a zavádza a môžu si povedať že takého nepotrebuju

petamich
25. feb 2026

Zacinat potencialne zamestnanie klamstvom nie je dobry napad. A je im srdecne jedno, ci si bola doma dva mesiace alebo styri.

autor
25. feb 2026
@anonym_9ea5ad

@anonym_9ea5ad co otrasne som napisala? Niekedy je lepsie nereagovat na veci ako hlupo odpovedat

anonym_1c804b
25. feb 2026
@anonym_autor

@petamich ja nemam v zivotopise ze som na urade prace. Ale udava sa tam kedy som skoncila posledny pracovny pomer. Takze ked uvidia ze par mesiacov dozadu tak asi im dojde ze som na urade

@anonym_autor Nechápem, v životopise máš ukončenie posledného pomeru kedy? Ak pol roka dozadu automaticky vedia, že si odvtedy na úrade. Ako tam môžeš mať uvedené dva mesiace ak si pol roka na úrade?

bielasovicka
25. feb 2026

Si na úrade viac ako pol roka. To je koľko? 7 mesiacov, 10 mesiacov, 3 roky, 4 roky? Prečo nenapíšeš presne?
@anonym_autor

strelkyna1
25. feb 2026

Je im jedno, ci si na urade 2 mesiace alebo pol roka, proste v zivotopise neklam. Pokial nie si nezamestnana 10 rokov, tak sa na to mozes vykaslat a povedat pravdu.

anonym_9ea5ad
26. feb 2026
@anonym_9ea5ad

@anonym_9ea5ad veď si to po sebe prečítaj! Ty neako😵‍💫

elanor
26. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_9ea5ad co otrasne som napisala? Niekedy je lepsie nereagovat na veci ako hlupo odpovedat

@anonym_autor nie, nikam volat nebudu. A keby aj, nikto im take udaje neposkytne. Lebo nato nemaju pravo.
A ze mas upraveny zivotopis, no a co?
Tiez posielam zivotopis, kde je uvedene, ze som stale zamestanan u posledneho, aj ked to uz nieje pravda. No a co? Moja ved. Ked sa opytaju na pohovore, ci som este tam, a kedy mozem nastupit, tak iba poviem, ze nastupit viem ihned, a posledny udaj uz medzicasom nieje aktualny. Na konkretny datum sa este nikto nepytal, lebo konkretne datumi ich proste a jednoducho nezaujimali.

autor
26. feb 2026
@anonym_9ea5ad

@anonym_9ea5ad veď si to po sebe prečítaj! Ty neako😵‍💫

@anonym_9ea5ad ty musis mat pekne nudny zivot, je mi ta luto

autor
26. feb 2026
@elanor

@anonym_autor nie, nikam volat nebudu. A keby aj, nikto im take udaje neposkytne. Lebo nato nemaju pravo.
A ze mas upraveny zivotopis, no a co?
Tiez posielam zivotopis, kde je uvedene, ze som stale zamestanan u posledneho, aj ked to uz nieje pravda. No a co? Moja ved. Ked sa opytaju na pohovore, ci som este tam, a kedy mozem nastupit, tak iba poviem, ze nastupit viem ihned, a posledny udaj uz medzicasom nieje aktualny. Na konkretny datum sa este nikto nepytal, lebo konkretne datumi ich proste a jednoducho nezaujimali.

@elanor dakujem za odpoved 🙂

anonym_6e7469
26. feb 2026

ja by som tu autorku tak vehementne nepresviedcala, ze to nikoho nezaujima, ze nikam volat nebudu. dnes je uplne bezne ze si potencionalny zamestnavatel pyta referencie u predchadzajuceho zamestnavatela. nechapem, preco autorka vobec pise do zivotopisu udaj ze je evidovana na urade prace. ked tam budes este dalsi mesiac, tak budes ten zivotopis stale prepisovat na pocet mesiacov 3,4 atd? staci predsa napisat ze od kedy do kedy si bola u posledneho zamestnavatela a ked tam vznika medzera, na pohovore sa na to pytaju, tak kludne mozes povedat aj tak ze si si chcela spravit pauzu, vyuzila si cas na regeneraciu. urcite nie je vhodne klamat. a posielat zivotopis kde je uvedene ze este stale je zamestnana u posledneho zamestnavatela, tak toto je uplne cez. trapas bude ked si tam zavolaju pre referencie a tam im povedia, ze tam dotycna uz x mesiacov/rokov nepracuje. to rovno vyradia z uchadzacov.

anonym_9ea5ad
27. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_9ea5ad ty musis mat pekne nudny zivot, je mi ta luto

@anonym_autor tak to sa veľmi mýliš. Celý deň frčím na plné obrátky od 5.00 a do postele sa dostanem najskôr 22.00. Nudila som sa naposledy v puberte. Len nechápem, keď niekto nedokáže napísať slová, ktoré denne používa miliónkrát. A hlavne to klamstvo. Si taká obmedzená, že si myslíš, že v dnešnej počítačovej dobe nezistia, koľko si evidovaná na úrade?

asocial
27. feb 2026

Nečítam iné odpovede. Ale do CV nemusíš písať predsa, že 9/2025, stačí 2025. A nik si to nebude overovať, pokiaľ sa jedná o súkromnú sféru.

autor
27. feb 2026
@anonym_6e7469

ja by som tu autorku tak vehementne nepresviedcala, ze to nikoho nezaujima, ze nikam volat nebudu. dnes je uplne bezne ze si potencionalny zamestnavatel pyta referencie u predchadzajuceho zamestnavatela. nechapem, preco autorka vobec pise do zivotopisu udaj ze je evidovana na urade prace. ked tam budes este dalsi mesiac, tak budes ten zivotopis stale prepisovat na pocet mesiacov 3,4 atd? staci predsa napisat ze od kedy do kedy si bola u posledneho zamestnavatela a ked tam vznika medzera, na pohovore sa na to pytaju, tak kludne mozes povedat aj tak ze si si chcela spravit pauzu, vyuzila si cas na regeneraciu. urcite nie je vhodne klamat. a posielat zivotopis kde je uvedene ze este stale je zamestnana u posledneho zamestnavatela, tak toto je uplne cez. trapas bude ked si tam zavolaju pre referencie a tam im povedia, ze tam dotycna uz x mesiacov/rokov nepracuje. to rovno vyradia z uchadzacov.

@anonym_6e7469 ja som nikde nenapisala ze mam v zivotopise napisane ze som na urade prace. Nikde to tam nieje uvedene 🙂 ale dakujem za odpoved

autor
27. feb 2026
@anonym_9ea5ad

@anonym_autor tak to sa veľmi mýliš. Celý deň frčím na plné obrátky od 5.00 a do postele sa dostanem najskôr 22.00. Nudila som sa naposledy v puberte. Len nechápem, keď niekto nedokáže napísať slová, ktoré denne používa miliónkrát. A hlavne to klamstvo. Si taká obmedzená, že si myslíš, že v dnešnej počítačovej dobe nezistia, koľko si evidovaná na úrade?

@anonym_9ea5ad jedneho slova ze je nespravne napisane si sa chytila a otravujes s hlupostami. Keby si ficala na plne obratky tak nemas cas sa zaoberat nepodstatnymi vecami. Fakt mi ta je luto

autor
27. feb 2026
@asocial

Nečítam iné odpovede. Ale do CV nemusíš písať predsa, že 9/2025, stačí 2025. A nik si to nebude overovať, pokiaľ sa jedná o súkromnú sféru.

@asocial oki dik

anonym_b38cbe
27. feb 2026
@asocial

@asocial u nás celkom často overujú a je to čoraz častejšie vo firmách, lebo už nechcú kadekoho zamestnať, zvyčajne sa len spýtajú na dôvod odchodu 🙂. A ak je to v jednom meste tak sa na 99% všetci majitelia firiem navzájom poznajú.