Môžem ísť na PN a potom dať výpoveď?
Ahojte , koncom septembra som nastúpila do prace na dohodu , robila som do konca októbra , od 3.11 som išla na zmluvu ako predavacka a od 10.11 ako zástupca vedúcej , chcela by som sa opitat , skúšobnú dobu mám tri mesiace , môžem ist na PN a potom dať výpoveď , alebo hneď môžem podať výpoveď ? Mame malu dcérku
@drzaopica takze ako by som to mala urobiť ? Ja sa v tom nevyznám , čo zavolám zamestnávateľovi že končím a viac neprídem do prace či ako
@lenka7477 pracujem v COOP jednote , 10.11 sme mali inventúru keďže ja som išla ako nová zástupkyňa , a od 1.12 by som už nechcela nastúpiť do prace , mne je prvoradá dcérka , tak neviem ako to urobiť
Môžeš odísť kedykoľvek a bez udania dôvodu. Písomne oznámiť zamestnávateľovi, že pracovný pomer končíš a bodka.
@loyda a to musím dopredu ohlásiť ? Nieje tam nejaká mesačná výpovedná lehota , alebo niečo take keď som na zmluvu a v skúšobnej dobe ?
Nie. Myslím, že max.tri dní od doručenia by si ešte mohla byť "donútená" chodiť do práce. Ale všeobecne je to skôr hodinová výpoveď. Čiže zajtra napíšeš že končíš a viac neprídeš. Ale tak je to o dohode so šéfom...
Jasne, že to musíš svojej nadriadenej oznámiť. Najlepšie písomne, nech máš aj niečo v ruke. A môžem sa spýtať, prečo si prijala miesto vedúcej, keď chces odísť? Resp. dcérku si mala aj počas inventúry, nie? To len pre zaujímavosť...
Mozes ist na PN, o to sa ti predlžuje skúšobná doba. Po PN (aj hneď v 1.den) donesieš do prace oznámenie o skončení PP v skúšobnej dobe k dátumu, ktorý budeš v praci. Das si podpísať prevzatie a druhy deň uz chodiť nemusis.
@loyda ano mala som ju aj počas inventúry , to je samozrejme , s mužom sme sa veľa o tom rozprávali , a nakoniec sme sa zhodli že to miesto vezmem že keď tam je skúšobná doba tri mesiace ze to vyskúšam a ak to nepojde tak proste to ukončím. Presťahovali sme sa , a je toho dosť na ňu nove prostredie , nová škôlka a ešte k tomu ja do prace , keď som s ňou bola stále doma
Chápem. Ale platí, že napíš si ukončenie, oznam to vedúcej, doruc jej to a po PN už proste neprídeš. Dôležité je, aby o tom bola informovaná.
@lienka.7 a oblecenie pracovne keď mi dali , to odovzdám , či to budem musieť zaplatiť či ako keď som odrobila iba mesiac
@lienka.7 je to take vieš , bývame na dedine a každý každého pozná , ale mne to je jedno , aj keby som mala byt ohovorena po celej dedine , mne je prvoradá dcérka a mne ta praca nestojí za to , aby mala dcérka nejaké problémy , vedúca v obchode mi po inventúre povedala že sa nemám opovážít sa po mesiaci , dvoch povedať že končím …
@lienka.7 preto sa trochu aj bojím jej reakcie že ako zareaguje , bývala zástupkyňa čo bola predomnou tiež omarodovala , teraz pôjdem ja , len sa chcem opitat keď nemám zdravotne problémy môžem ist aj tak na PN? A v decembri by mi mali vyplatiť príjem za november , môže sa stať že mi ho nevyplatia ?
Ja len k tomu - ak nemám zdravotné problémy môžem ísť na PN. Správne by ti lekár v takomto prípade PN ani nemal dať. Ak budeš na PN pamätaj na to, že musíš dodržiavať liečebný režim a napr. Ak máš zlé vzťahy so zamestnávateľom, zamestnávateľ má právo požiadať sociálnu poisťovňu o prekontrolovanie tohto režimu - takže musíš byť doma a nie behať po vonku mimo vychádzok.
A potom je slovensko tam kde je....
Ak chces odist, normalne podaj vypoved. Je slusne to zamestnavatelovi oznamit, si v skusobnej, tak mozes zo dna na den. Je slusne s nim komunikovat na rovinu. Robis si aj svoje meno.
A na PN nemas, co robit, ked nemas zdravotne problemy...
normálne dnes oznám že končíš a zajtra nenastúp....samozrejme to rieš aj s inšpektorkou ktorá ťa prijímala aby ti uvedeli ukončiť PP
Ak si ešte neoznámila, tak máš 29. a 30.poslednu možnosť , stačí strohe oznámenie, samozrejme písomne , že končíš PP v skúšobnej dobe k 30.11.2022, tzn.ze 1.12. už nebudeš zamestnancom ... názov...
Nespekuluj PN, neobzeraj sa čo kto povie, len keď by si chcela pracovať tam napr . o pol roka, hádam tušiš ako to dopadne
@cacianka prečo že poslednú možnosť ? Ja mám skúšobnú dobu do januára , tak rozmyslam že odrobim este december a v januári nenastúpim už
Neuvedomila som si, že od septembra si mala dohodu, a až od 11/2022 na zmluvu.
Takže oznámiť môžeš ajajaj

V skusobnej dobe kedykolvek