Môžem sa stať opatrovateľkou so schizofréniou?
Dovolia mi spraviť si kurz? Môžem byť opatrovateľka, keď mám schizofréniu?
Ako dovolia,keď si kurz zaplatíš a spravíš skúšky,budeš ho mať.ALE...
Ale spýtaj sa svojho psychológa,či by ti doporučil toto povolanie,starať sa o chorých,často tiež so psych.ochoreniami,demencia,agresivita a pod.či by to nezhoršilo aj tvoje ochorenie?
A posledná vec,ty by si nechala opatrovať tvoju mamu,dieťa opatrovateľke, o ktorej vieš,že má psych.problémy?
My ti ťažko poradíme. Poraď sa so svojím terapeutom. On by mal najlepšie vedieť ako na tom si, či by si to zvládla a či je to vhodné.
Praca so seniormi je psychicky narocna. Zvaz,ci ti by ti to nezhorsilo zdravotny stav.
Prosím konzultuj s tvojim lekárom,v akom stave je tvoje ochorenie,či je stabilizované liekmi a ktoré povolania by bolo pre teba vhodné.Nočné služby to asi nebudú.Domov dôchodcov je fajn,ak tam budeš iba pomáhať pár hodín v sprievode iných zamestnancov.
@autor pri opatrovatelskom kurze Ti tvoj VL vypisuje papiere na zdrav.sposobilost. Ja osobne nevidim dovod na to aby si to vesala zamestnavatelovi na nos. Ja mam v praci sestrivku ktora ma depresie, berie lieky a je sicr spomalenejsia ale robotu urobi a klienti ju maju radi. Mame aj sestricku ktora tiez ma problemy zo spankom a z liekov je natolko mimo, ze reaguje az okolo 10. Kedy sa preberie z hmly a dalsiu sestricku ktora je zavisla od liekov. Ked mozu vykonavat svoju pracu tak nevidim na tom nic zle ak Ti to lekar odobre
Poznam jednu zenu ,ktora ma schizofreniu a berie lieky,je aj obcas hospitalizovana na psychiatrii.A dostava na svoju mamu opatrovatelsky 500 eur plus na seba invalidny dochodok 500€.Takze Ano da sa to.Je to mozne.
Opatrovatelku s takou diagnozou by som k deťom, ani nikomu z mojich príbuzných nepripustila.. prepač, už máš diagnózou, skus si zvoliť iné povolanie, je to veľký risk
so schizofreniou tazko, urcite mas ID max rodinneho prislusnika a pod kontrolou rodiny
Tak ak pôjdeš do práce potvrdzuje ti papiere obvodný lekár. Tak šup k nemu a opýtaj sa, či ti dá zdravotnú prehliadku na prácu opatrovateľky, že si chceš urobiť kurz a vykonávať danú prácu. Osobne v domove pre seniorov by to mohlo byť fajn, nebudeš tam sama, plus pracovný pomer, teda keby príde remisia ochorenia a zhoršenie stavu vieš ísť na PN. Určite sa popýtaj a skús, držím ti palce. Veľa ľudí s psychickými chorobami robí práve takéto opatrovateľky a ošetrovateľky. Ak sa hodíš do takej pomáhajúcej profesii môže byť to fajn.
A ženy prosím nepreháňajte, ak je pod liečbou má možno čistejšiu hlavu ako vy ;) Schizofrenik ak je liečený tak má zdravý úsudok a je bezpečný pre seba a okolie. Nejaké halucinácie a také nemusí mať x rokov alebo vôbec. A keď začne mať pôjde na PN jednoducho.
@marsmykkok ty mas osobnu skusenost s pracujucim schizofrenikom ked tak pises?
aby som to doplnila ide o to ze clovek trpiaci schizofreniou by sa mal starat o ludi chorych slabych psychicly oslabenych alebo deti najma vzjladim nantonze schizofrenia vyrazne oslabuje kognitivne vōlove a pracovne vlastnosti okrem samozrejme ucinkov liekov co schizofrenik musi brat aby bol stabilizovany
asi im tie plne ID nedavajunlen tak pre nic za nic

Ja keď som hľadala opatrovateľku k deťom, toto by bolo Absolútne no go