Možnosti skrátenia výpovednej doby v štátnej správe
Dobry den. Prosím vás v statnej sprave je vypovedna doba vzdy 2 mesiace? Neda sa nijako dohodnut ked chce clovek odist hned? Dakujem.
Dohodnúť sa da, ale musia chcieť obe strany
@luliu dakujem. Veducu mame vybornu,myslim ze s nou by sa dalo. Len ci jej to nemusia schvalit na vyssich miestach. Myslela som si ze v statnej sprave je to striktné. Ze tam sa proste tie dva mesiace musia dodrzat
@luliu dakujem. Veducu mame vybornu,myslim ze s nou by sa dalo. Len ci jej to nemusia schvalit na vyssich miestach. Myslela som si ze v statnej sprave je to striktné. Ze tam sa proste tie dva mesiace musia dodrzat
@anonym_autor Myslím, že tvoja vedúca bude malý pán na to, aby rozhodla o ukončení tvojho pracovného pomeru dohodou. Môže to navrhnúť, ale schváliť bo bude musieť vyšší nadriadený, alebo personálne.
Neexistuje žiadne skrátenie výpovednej doby. Buď dávaš výpoveď s výpovednou dobou alebo žiadaš o dohodu ku konkrétnemu termínu. Toto platí ako v súkromnej, tak aj vo verejnej a štátnej správe. Čo sa týka vedúcej, záleží od nastavenia kompetencií. Niektorí vedúci pracovníci majú kompetencie sami rozhodovať, niektorí nie.
Buď dohoda, alebo zákonná výpovedná .. Nie také, že výpovedná 1 a pol mesiaca
@ibrunova dobre ved to som sa nepytala.
Neexistuje žiadne skrátenie výpovednej doby. Buď dávaš výpoveď s výpovednou dobou alebo žiadaš o dohodu ku konkrétnemu termínu. Toto platí ako v súkromnej, tak aj vo verejnej a štátnej správe. Čo sa týka vedúcej, záleží od nastavenia kompetencií. Niektorí vedúci pracovníci majú kompetencie sami rozhodovať, niektorí nie.
@melanta super vdaka. To som chcela vediet ze ci sa da dohodnut
@anonym_autor v kazdej práci sa môžeš pokúsiť dohodnúť na ukončení PP. V tvojom prípade by som preto pripravila dohodu o ukončení PP k dátumu, ktorý ti vyhovuje. Vedúca to takto môže posunúť vyššie a uviest svoj postoj.
Pokial by s dohodou nesúhlasili, podaj klasicky výpoveď.
@anonym_autor v kazdej práci sa môžeš pokúsiť dohodnúť na ukončení PP. V tvojom prípade by som preto pripravila dohodu o ukončení PP k dátumu, ktorý ti vyhovuje. Vedúca to takto môže posunúť vyššie a uviest svoj postoj.
Pokial by s dohodou nesúhlasili, podaj klasicky výpoveď.
@tiika dakujem. Teraz pozeram ze na aku blbost mi zmenili nazov temy
Pripomina mi to tu pani,co robi na urade a v july jej koncila sk.doba,a tam som jej pisala,ze do konca jula mohla odist,zo dna na den ale teraz sa bude musiet dohodnut tak ako povie zamestnavatel,oni ona.
@anonym_autor veď preto píšem, že skrátiť sa nedá 🤣
@ibrunova no teraz som si vsimla ze mi to prepisali na taku hlupost 😀

Dohodnúť sa da, ale musia chcieť obe strany