Môžu ma vyhodiť počas rodičovskej?
Zdravím.Poradíte,prosím?Môžu ma vyhodiť počas RD ak už nespĺňam podmienky prijatia do práce?Pracujem v šepcifickom sektore a pre výkom mojej práce musím mať absolvované množstvo školení pre získanie licencie. Popri malom som na to ani nepomyslela a tak moja licencia expirovala. Je to dôvod k výpovedi? Ide mi hlavne o to, že čakáme bábo a rátala som s reťazovou materskou. Domov mi prišiel list, ale boli sme v zahraničí, tak som ho neprevzala. Na personálne sa nedokážem dovolať a od rána len stresujem. Vďaka
@natalienka12 a na čo konkrétne sa mám pozrieť v zmluve? Mám prácu na dobu neurčitú, z personáneho mám len potvrdenie, že som na RD a pred nástupom do práce mám mesiac dopredu ohlasiť návrat. Teraz počas kovodu však menili aj počet zamestnancov a veľa poprepúštali.
Tvoja praca moze byt naviazana na podmienky, ktore musis splnat, to si pozri.
pises, ze uz si tehotna. takze ak by si aj nahodou dostala vypoved, budes v ochrannej lehote a teda budes mat narok na matersku. akurat sa uz nebudes mat kde vratit. ale to len v pripade, ze to co ti pisali, je vypoved. nemozu to byy napriklad papiere na danove priznanie? alebo cokolvek ine?
Kľud, možno ti len poslali podklady na RZ, teraz sú deadliny k podávaniu žiadostí.
Dostala som výpoveď počas RD.... dôvod zrušenie pracovnej pozície... oficiálne nezanikla,len sa premenovala . Moja pozícia defacto už neexistuje....mýslím že môže dať z dôvodu napr
zamestnanec stratil spôsobilosť vykonávať doterajšiu prácu alebo
zamestnanec nespĺňa predpoklady na výkon práce (napr. zamestnancovi bol odobratý vodičský....

Ospravedlňujem sa za chyby. Píšem v rýchlosti.