icon

Mzda za deň práce pri náhlej PN zamestnanca?

1. apr 2026

Prosím mzdárky o radu....
Zamestnanec odpracol celý deň, ale ku koncu pracovnej doby mu prišlo zle, tak zašiel k obvodnému a podľa epn je od toho dňa PN.
Partí mu mzda za celý deň? Keď pracoval tak by malo.
Nebude robiť SP z toho problém jeden deň má PN aj odpracované? V čase papierových Pn sa aj písal niekedy čas.Od nás z práce už niekoľko rokov nikto nebol na PN.

anonym_5a72d8
1. apr 2026

velmi zle. mal si dat Paragraf a PN od dalsieho dna.

autor
1. apr 2026
@anonym_5a72d8

velmi zle. mal si dat Paragraf a PN od dalsieho dna.

@anonym_5a72d8 zle či nie zle, nie je to odpoveď na moju otázku, je PN a podľa jeho vyjadrenia bude to na dlhšie

anonym_146bbb
1. apr 2026

Tak pokiaľ viem, za deň ktorý odpracoval mu patrí mzda a PN (prvý deň kedy platí zamestnávateľ) sa začína rátať až od nasledujúceho dňa). Ale nie som si úplne istá.

anonym_5a72d8
1. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_5a72d8 zle či nie zle, nie je to odpoveď na moju otázku, je PN a podľa jeho vyjadrenia bude to na dlhšie

@anonym_autor ked odpracoval, ma mat zaplatene a nie hradene PN. Skus zavolat na SP.

anonym_5a72d8
1. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_autor zavolaj na SP.

anonym_11b380
1. apr 2026

@anonym_autor neviem do akej miery je to v poriadku, ale u nas sa v takomto pripade odpracovany cas pripise do KPČ a PN je od daneho dna

mogaa
1. apr 2026

nie je možný súbeh PN a mzdy v jeden den....

anonym_8b8309
1. apr 2026

@anonym_autor ja len...ten zamestnanec aj s tým lekárom sú dementní? Jeden sa nespyta, od kedy treba vystaviť PN a druhý nepovie, že dnes v práci bol? To riešenie s pripísaním odpracovaných hodin do kpč sa mi zdá fajn..