icon

Neodoslalo mi účtovnú závierku

kubinkovamaminka
3. nov 2020

Ahojte prosím pomoc... Včera večer som podala daňové priznanie, vš ôk, účt závierku som spracovala dlhšie, popravde ani som už nevidela. Kontrolujem odoslanie a účt závierku nemám medzi odoslaný i ani rozpracovaný i? Co mam urobiť? Navyše nasla som ze tam mam chybne zaúčtovanie miezd. Mam poslať prázdnu aspoň? Ci to už od pokuty ma neminie..? Som zúfalá...

doty1
3. nov 2020

@kubinkovamaminka najskôr kľud ... ak robíš účto viacerým, tak si skontroluj či si závierku neposlala pod iným daňovníkom. Ak robíš len sebe, tak zavolaj dnes správkyni a over si, že závierka je naozaj neprijatá. Ak nie je odoslaná - ak je potrebné oprav ju, detto DP ak je potrebné, a odošli. Ospravedlň sa klientovi alebo zamestnávateľovi a odlož si na pokutu. Potom si daj kávu a sľúb si, že urobíš všetko preto aby sa to viac nestalo 🙂

kubinkovamaminka
autor
3. nov 2020

@doty1 pokutu vysokú?

doty1
3. nov 2020

@kubinkovamaminka nie som zas expert cez pokuty, kolegyňa naposledy dostala pokutu 60€, tuším za nepodanie súhrnného výkazu. Takže určite 60€ vie človek aj lepšie oplieskať, ale tiež to nie je na "vešanie sa" . Občas proste človek urobí aj chyby.

kubinkovamaminka
autor
3. nov 2020

@doty1 ďakujem... Asi ma vykoti.. Ale zo srdca ďakujem. Idem sa vyrevat aká som sprostá...