Aké sú zdravotné riziká nočných zmien?
Dobrý večer už mesiac robím výlučne nočné zmeny 3x týždenne 12 hodín len sedím na recepcii.... chcel by som vedieť či mi z toho niečo hrozí myslím zo zdravotného hľadiska hlavne s že či to zasadne neovplyvní môj život a zdravie ďakujem.
V noci robia noční recepční, policajti, hasiči, SBSskári, ZVJS, záchranári, zdravotníci, lekári, laboranti, opatrovatelia a ošetrovatelia, vodiči nočných spojov autobusov a vlakov, vodiči kamiónov, dispečeri, letiskový personál, barmani, čašníci, krupiéri, ľudia vo výrobe, obsluha čerpacích staníc, zamestnanci elektrárne, plynárne, havarijné služby, vodárne, IT monitoring, ľudia v logistickom odvetví - sklady, triediace centrá, kuriérske firmy, niekoré TV a rádio vysielanie apd.
Ľudia, nepyta sa kto ich robi ani nerieši , či ich zle, ci dobre zvlada- toto je jedno, lebo nočna vždy škodi telu. Pri dlhodobej praci zvyšuje riziko cukrovky, kardiobaskularne probkemy, problemy travenia. Môze dopomôcť ku vzniku istych typov rakoviny. Ako pišem môže nemusi.
Ľudia, nepyta sa kto ich robi ani nerieši , či ich zle, ci dobre zvlada- toto je jedno, lebo nočna vždy škodi telu. Pri dlhodobej praci zvyšuje riziko cukrovky, kardiobaskularne probkemy, problemy travenia. Môze dopomôcť ku vzniku istych typov rakoviny. Ako pišem môže nemusi.
@hellwant samozrejme môžu, ale môžu sa vyskytnúť aj pri denných. Ale určite nie po mesiaci.

zadaj otázku do google