Otvorenie svadobného salónu - rady, postup
Ahojte, prosím o radu, ako začať podnikať s požičovňou svadobných šiat? Hlavne ma zaujíma cca koľko peňazí to stojí, koľko mi treba na štart a taktiež návratnosť investície. Ďakujem krásne všetkým za skoré odpovede
@simonkaa333 mas dodavatela? Krajcirku? Nevesty sa teraz snazia usetrit a kupuju z bazarov, chodia do Polska, na Ukrajinu...velka investicia na zaciatok, aby si mala dostatocny vyber, nebude sa ti nikto trepat do salonu, kde bude 10 siat...obmienat kazdy rok kolekciu atd
@simonkaa333 ja ti sice neporadim, ale toto je môj tajny sen,mat salón so svadobnymi šatami 😊 držím palce nech sa to podarí
@3009 svadobný salón by bol v malom meste.. Samozrejme ze by som neponukala staré šaty ale iba moderne.... A pýtala som sa iba aká je približná investícia... a najlepšie by bolo keby sa našiel niekto kto ma už skúsenosť so svadobným salonom
@sisa_s nemám zatiaľ nič, lebo pracujem v zahraničí.. Takže iba uvažujem o tom
@luci_ba ďakujem ☺️
@simonkaa333 odporúčam vypracovať si podnikateľský plán, ten ti dá veľa odpovedí. Na nete nájdeš určite množstvo odporúčaní ako na to.
@simonkaa333 dobra rada - usetri si penazenku a krach. Toto je po korone uplne zabity biznis. Akoby si si isla teraz otvorit restiku. Tym duplom v malom meste.
@simonkaa333 akoze nechapem, co od tejto diskusie cakas?
Ked ti niekto napise, ze do toho vrazil 50 tisic...tak to bude pre teba pouzitelne info? No myslim, ze nie.... tam je tolko faktorov a premennych...ze to nema zmysel. Ano, skus si urobit podnikatelsky plan.... a treba uvazovat realne. Musis mat reprezentacny priestor, vela robi prvy dojem. Potom aspon 50-70 siat....musis platit najom, odvody ako zivnostnicka. Z toho, co zarobis si musis cast odkladat, aby si mohla doplnat ponuku o nove saty. Tiez mat pri ruke krajcirku a cistiaren....
No dost rizikove v tejto dobe podla mna. A co potom so satami ak to nevyjde? Treba si vsetko dobre zvazit.
V dnešnej dobe by som si skor rozbehla cisto e-shop
@simonkaa333 skus pozriet na FB stranku Svadba v roku 2021 a 2022. Tam som postrehla v diskuciach niekolko zien co bud maju salon alebo tam pracuju.

@simonkaa333 veď to závisí kde to bude či v strede mesta, dedina, či eshop, aké ceny dáš aké šaty budeš ponúkať, či nejaké spred 20 rokov alebo super moderné. Ale nejako na tom nenaryžuješ.