Plat v obchode
Ahojte,
môj exmanžel pracuje v obchode. Pracovnú dobu má rozvrhnutú na pondelok - sobota. Tvrdí, že robí každý deň a každú sobotu (kvôli čomu nemôže chodiť za deťmi - hoc pracuje iba dopoludnia). Podľa jeho vyjadrení na súde pracuje za minimálnu mzdu (doniesol ročné zúčtovanie, kde mal uvedenú priemernú čistú mzdu 570e). Sobotné príplatky v tomto prípade nemá?
@doriiis nie v kazdom. Kedysi som robila v Cba,teraz ex kolegyne maju do 600e. Resp,niekedy februar marec,mi kamoska povedala,ze jej na ucet prislo necelych 600 za plny mesiac. Ja som robila tento rok v Kauflande,na skrateny 6h uvazok a mala som 750e. Zalezi kde robi,ale vikend ma zaplateny urcite
Robí v špecializovanom obchode so záhradnou technikou, teraz som pozerala na webe otváracie hodiny - pon/pia 7,30-16,30 a sobota 8,00-12,00. Vraj je v práci každý deň - to je 6 dní v týždni každý mesiac. Neexistuje, že nemá príplatok, nadčas alebo neviem ako to nazvať. Robí tam už štyri roky. Takže má na papieri minimálku a zvyšok na ruku? ako by som to mohla dokázať? podľa toho, čo tu často čítam, asi nijak, že........
a nikto na súde sa nad tým nepozastaví? že je v práci 49 hodín týždenne (s prestávkou na obed samozrejme - ale asi nemá prestávku 9 hodín) a má iba minimálnu mzdu?
nijak, zjavne si to vybavil, aby nemusel platit vyzivne, resp. bola co najnizsia suma.
Môžeš pohľadať či ten obchod nemá vyhodenu ponuku prace a uvedený plat
Je vysokonepravdepodne že tam robí za minimalku
Koľko si platí bývanie?
@pribinak už som to hľadala 🙃
@petulda333 nerobí na smeny (resp.zase - je to jeho tvrdenie)
ja viem, že klame, veď ho poznám 🤷🏻♀️ viem, aký má rečový prejav, keď nehovorí pravdu, ako sa tvári, keď si vymýšľa, je pre mňa ľahko čitateľný - ale nemám to ako dokázať
Je to za mnou, pripravila som sa a zvládla to sama 😉 oveľa lepšie ako on s advokátom.

Ale čoby nemal.Od.bava,až to bolí.
V obchode sa platy pohybujú vyššie.Lebo inak by to už naozaj nikto nechcel robit