Platové a pracovné podmienky v školskej kuchyni
Ahojte. Potrebujem poradit.
Pracujem v školskej kuchyni na ZŠ ako pomocna sila v kuchyni.( Cistenie zeleniny, umyvanie riadu atd), no pred pol rokom som bola posunuta do kuchyne kde varím polievky,mam ma starosti múcne cize miesim cesto, varim jednu bezlepkovu stravu a este mam na starosti nakladanie obedarov pre cudzich stravnikov.No ale stale som evidovaná ako pomocna sila v kuchyni. Myslim si ze som viac ako to ked mam na starosti polievky a vsetko co sa tyka mucneho ( kolace, knedle.....). Neviete ako to je??? A co sa tyka platu ano nehovorím ani cent naviac
Stale tie iste peniaze.
Ďakujem za rady.
@anonym_autor nebolo by fajn, spýtať sa nato vedúcej?
@ivicatolic pytala som sa . Snazila sa vykrutit z odpovede . Nemam definitivnu odpoved
@ivicatolic pytala som sa . Snazila sa vykrutit z odpovede . Nemam definitivnu odpoved
@anonym_autor daj si do AI , kto financuje pracovníka v školskej jedálni, zriaďovateľ - môže to byť obec alebo VÚC, odtiaľ idú finančné prostriedky, pýtala by som sa i tam
Nie je to v poriadku, treba to riešiť písomne nie ústne a adresovať tomu, s kým si uzavrela pracovnú zmluvu. Prácu, ktorú robíš, teda príprava a varenie jedál ešte aj špeciálnej bezlepkovej stravy je práca kuchárky a nie pracovnej sily . Teda máš plne právo na úpravu pracovnej zmluvy dodatkom o zmene zaradenia, a činnosti práce a samozrejme zvýšeniu mzdu. Napr, v prípade úrazu pri varení obarením, porezaním si krytá, že si vykonávala prácu podľa zmluvy v opačnom prípade si to vôbec nemala čo robiť. Vyrieš si to čo najskôr už včera bolo neskoro.

@anonym_autor nebolo by fajn, spýtať sa nato vedúcej?