icon

Počet gastrolístkov za marec

1. mar 2026

Zdravím všetkých, viete mi povedať ako sa počítajú gastrolístky. Za marec mám 20 ks. V januári som nechýbala je tam vlastne 20 pracovných dní a plus 2 sviatky. Pracujem v administratíve od pondelku do piatku. Nemala som dostať 22 gastrolistkov? Tak má marec pracovných dní. Mínus zrejme januar ale sviatky sa nezapocitavaju a neodrátavau či? Ďakujem za radu

anonym_78bea7
1. mar 2026

Keďže sviatky nepracuješ, nemáš nárok na gastrolístky. Počítajú sa pracovne dni, resp. odpracované.
Z akého dôvodu by ti ich mali dať? To by si si mohla potom aj na víkendy pýtať.

eleanor2510
1. mar 2026

@anonym_autor preco minus januar? Praveze minus februar - tolko, kolko dni si vo februari neodpracovala

autor
1. mar 2026

Marec má 22 pracovných dní a ja mám iba 20 gastrolistkov. Prečo?

anos18
1. mar 2026

A vo februári si nechýbala z práce?

doriiis
1. mar 2026

Čo sem pleties január?
Niektorí zamestnávatelia poskytujú lístky/príspevok až na začiatku nasledujúceho mesiaca na základe skutočne odpracovaných dní v predchádzajúcom mesiaci.
Február mal presne 20 pracovných dní.Odrobila si všetky?

zuzubb007
1. mar 2026

Ak si mala január, február dovolenku tak ti stiahli dva stavné lístky, normálna vec, počas dovolenky nemáš nárok na stravne

anonym_cc33c5
1. mar 2026

@anonym_autor Môže sa odrátavať aj január. To si išla do práce hneď 2. januára? Nemala si lekára alebo nejaké školenie (t.j. v ten deň cesťák)? Mimochodom, toto je taká triviálna vec, že nechápem, prečo sa to neopýtaš u vás mzdárky. Milujem kolegyne, ktoré takéto veci riešia so všetkými kolegyniami aspoň týždeň, namiesto toho, aby sa ma proste prišli opýtať :(

autor
1. mar 2026

Tak zrejme bude odratany február, spýtam sa zajtra účtovníčky, nech viem ako to ráta

lilinka76
1. mar 2026
@anonym_autor

Tak zrejme bude odratany február, spýtam sa zajtra účtovníčky, nech viem ako to ráta

@anonym_autor Ráta sa to nasledovne: počet pracovných dní v marci mínus Tvoja neprítomnosť vo februári. Toľko máš nárok na marec.