icon

Počítajú sa odmeny do hrubého príjmu?

23. jan 2026

Mám hrubý príjem 1900 mesačne a prišiel mi mail, že na energopomoc nemám nárok.
Počítajú sa do hrubého príjmu aj polročné a koncoročné odmeny?

Strana
z2
petamich
23. jan 2026

Ano, samozrejme.

biba_18
23. jan 2026

isteže

anonym_7fc742
23. jan 2026

Samozrejme,ze ano.Pocita sa priemer,vsetko co dostanes za rok deleno 12,my mame aj 13,14te platy aj rozne ine odmeny.Prakticky pol roka s odmenami a pol roka bez a priemer mam 1660eur v cistom,2200 v hrubom.A to bez nadcasov,v blbej vyrobe.

anonym_2583e3
23. jan 2026
@anonym_7fc742

Samozrejme,ze ano.Pocita sa priemer,vsetko co dostanes za rok deleno 12,my mame aj 13,14te platy aj rozne ine odmeny.Prakticky pol roka s odmenami a pol roka bez a priemer mam 1660eur v cistom,2200 v hrubom.A to bez nadcasov,v blbej vyrobe.

@anonym_7fc742 pekný plat, fajn benefity a píšeš, že v blbej výrobe, prečo?

ivanztt
23. jan 2026

Energopomoc sa pocita na prijem domacnosti a pocet ludi. Ono to vychadza tak, ze skoro kazdy dostane. Ja mam v hrubom nejak 3200 (bez odmien), manzelka 1900 a mame jedno dieta a mame narok na energopomoc

biba_18
23. jan 2026

@ivanztt nie, ani náhodou skoro každý dostane 😀

mimaapeto
23. jan 2026

@anonym_autor pokiaľ si ty sama v domácnosti nesmieš presiahnuť 1930€ v hrubom... pokiaľ sú tam viacerý členovia tak tam sa mení koeficient podľa toho či sú tam ďalšie dospelé osoby alebo deti...

ivanztt
23. jan 2026
@biba_18

@ivanztt nie, ani náhodou skoro každý dostane 😀

@biba_18 Dostane to asi 90% domacnosti, tak to je skoro kazdy 🙂

biba_18
23. jan 2026

@ivanztt neviem teda, v mojom okolí možno 10%

ivanztt
23. jan 2026
@biba_18

@ivanztt neviem teda, v mojom okolí možno 10%

@biba_18 Potom mas velmi bohate okolie 🙂 lebo realita je tych 90%

biba_18
23. jan 2026

@ivanztt tých 90% máš možno od hranola - ale to sú kecy...

ivanztt
23. jan 2026
@biba_18

@ivanztt tých 90% máš možno od hranola - ale to sú kecy...

@biba_18 Nie kecy od hranola 🙂 . Je to odhad odbornikov. Ked pohladas najdes to cislo

anonym_7fc742
23. jan 2026
@anonym_2583e3

@anonym_7fc742 pekný plat, fajn benefity a píšeš, že v blbej výrobe, prečo?

@anonym_2583e3 lebo tu zeny vidia len to,co im ukazu v tv,montovnu aut alebo pasovu robotu za 800eur,ine vyroby,ine fabriky neexistuju,kde beru len ludi z min.vyucnym listom,nie bez vzdelania.Nasa fabrika,si svojich buducich zamestnancov uci na strednej skole s maturitou,a tak isto aj dalej ma svoju fakultu,cize vysku.

biba_18
23. jan 2026

@ivanztt prejdi si tu príspevky na MK ... reálne odpovede reálnych ľudí ...

anonym_4a72de
23. jan 2026

dodávateľ nezvýšil cenu,takže v našom meste by to nemal dostať nikto.Cca 10 000 obyvateľov

autor
23. jan 2026
@mimaapeto

@anonym_autor pokiaľ si ty sama v domácnosti nesmieš presiahnuť 1930€ v hrubom... pokiaľ sú tam viacerý členovia tak tam sa mení koeficient podľa toho či sú tam ďalšie dospelé osoby alebo deti...

@mimaapeto žiadne iné osoby, ale máme k platu 2x ročne odmeny a s tými to už presahuje tých 1930 euro ak sa rozpočítajú na 12 mesiacov

zelenykvet
23. jan 2026

Vsetok zdanitelny prijem. Jak do dan priznania

anjelok
23. jan 2026

Kolegyna ma hruby prijem viac ako 1930 eur, je sama a dnes jej dosiel energosek 🤷‍♀️

dianaaaaa
24. jan 2026

Bozeeeee 🤦🤦🤦🤦🤦

maja1502
25. jan 2026
@anjelok

Kolegyna ma hruby prijem viac ako 1930 eur, je sama a dnes jej dosiel energosek 🤷‍♀️

@anjelok mala taký príjem celé obdobie od 7/2024 do 6/2025?

anjelok
25. jan 2026
@maja1502

@anjelok mala taký príjem celé obdobie od 7/2024 do 6/2025?

@maja1502 ano, jej zakladny plat je vyssi

maja1502
25. jan 2026
@ivanztt

Energopomoc sa pocita na prijem domacnosti a pocet ludi. Ono to vychadza tak, ze skoro kazdy dostane. Ja mam v hrubom nejak 3200 (bez odmien), manzelka 1900 a mame jedno dieta a mame narok na energopomoc

@ivanztt zaujímavé... Lebo to Vám nejak nevychádza... Ak rátam, že dieťa má 14 a viac, tak dokopy máte koeficient 1+0,7+0,7=2,4... Ak už nemáte nikoho iného na trvalom pobyte, tak by ste sa mali zmestiť do 4632 €

maja1502
25. jan 2026
@anjelok

@maja1502 ano, jej zakladny plat je vyssi

@anjelok majú v tom bordel, neuznávajú takým, čo by mali uznať a opačne... V nehnuteľností, v ktorej býva, nie je nahlásený aj niekto iný na trvalý pobyt, kto tam síce nebýva, ale trvalý pobyt tam zostal? Napr mama v hospic? Nemala v tom období PN

anjelok
25. jan 2026
@maja1502

@anjelok majú v tom bordel, neuznávajú takým, čo by mali uznať a opačne... V nehnuteľností, v ktorej býva, nie je nahlásený aj niekto iný na trvalý pobyt, kto tam síce nebýva, ale trvalý pobyt tam zostal? Napr mama v hospic? Nemala v tom období PN

@maja1502 nie, nic take, ma svoj byt, v ktorom nema nikto tp, ona ma tp u rodicov

anonym_a11518
Včera o 06:52
@ivanztt

@ivanztt ani nahodou kazdy nedostane. Ja mam okolo 1800, manzel do 2000 a narok nemame. A ked si poxries kolko ludi nedostane, tak je to sotva 60% . Ani vela dochodcov nedostane, hlavne, ze chudobni politici maju narok a dokonca na viac nehnutelnosti. Si pekne mimo ak sj myslis, ze to bude 90%. A ak to mas od odbornikov, tak to su ti, ktorych si ten hranaty chumaj zaplatil a debili tomu veria

maja1502
Dnes o 05:29
@anjelok

@maja1502 nie, nic take, ma svoj byt, v ktorom nema nikto tp, ona ma tp u rodicov

@anjelok tak si to práve vysvetlila... Keď má trvalý pobyt u rodičov, tak sa posudzuje domácnosť u rodičov, kde dokopy majú viac osôb a ostatní členovia domácnosti majú pravdepodobne nižšie príjmy... Keď energopomoc výjde u rodičov, tak to platí aj na iné nehnuteľnosti, kde je vlastníkom, ak tam nik nemá trvalý pobyt

milanemila
Dnes o 05:41

Ja rozmyslam, ze kolko penazi zhltne toto “vyplacanie” kolko ludi na tom robi, dorucovanie posty….tak ci tak to dostane skoro 90% domacnosti. Mali to zadotovat plosne (teda podla mna vobec, mozno by aspon ludia prestali safarit s energiami) lebo tento uzasny sposob aj tak nebude stat stat menej penazi.

anjelok
Dnes o 05:46
@maja1502

@anjelok tak si to práve vysvetlila... Keď má trvalý pobyt u rodičov, tak sa posudzuje domácnosť u rodičov, kde dokopy majú viac osôb a ostatní členovia domácnosti majú pravdepodobne nižšie príjmy... Keď energopomoc výjde u rodičov, tak to platí aj na iné nehnuteľnosti, kde je vlastníkom, ak tam nik nemá trvalý pobyt

@maja1502 tak potom ako je mozne, ze mne energopomoc na elektrinu nebola priznana na byt v ktorom byvame cela rodina, kvoli bonite predpokladam, a na 2 byty, ktore prenajimame a nema tam nikto tp, pomoc bola priznana? Mam to v jednom maili zo zse.
A kolegyna mi hovorila, ze aj jej mama ma vyssi prijem, cize nemali by splnat, ale tak to len, co mi povedala, ci je to pravda, neviem.

maja1502
Dnes o 20:19
@anjelok

@maja1502 tak potom ako je mozne, ze mne energopomoc na elektrinu nebola priznana na byt v ktorom byvame cela rodina, kvoli bonite predpokladam, a na 2 byty, ktore prenajimame a nema tam nikto tp, pomoc bola priznana? Mam to v jednom maili zo zse.
A kolegyna mi hovorila, ze aj jej mama ma vyssi prijem, cize nemali by splnat, ale tak to len, co mi povedala, ci je to pravda, neviem.

@anjelok Ako sa mám vyjadriť k Vašej situácií, keď neviem, aké príjmy majú členovia s trvalým pobytom, kto je vlastníkom nehnuteľnosti... A inak všimli ste si, ako všade spomínajú, že sa mohli aj zmýliť, že v takomto prípade sa majú všetci členovia domácnosti s trvalým pobytom staviť na preverenie alebo niekoho splnomocniť...

maja1502
Dnes o 20:23
@anjelok

@anjelok a došlo k zmene ceny elektriny vo Vašom byte?

Strana
z2