Pohovor - súhlas so spracovaním osobných údajov
Je to bežné s zákon to vyžaduje. Veď už len tým,že si poslala žiadosť, si uviedla svoje osobné údaje.
Áno, zákon mi prikazuje, že ak mi kandidát pošle svoje osobné údaje a ja s nimi chcem pracovať a uchovať si ich prípadne aj na neskôr (ak by som mala pre neho ponuku v budúcnosti), tak potrebujem jeho súhlas. Nemusí mi ho dať, ja jeho CV skartujem a nebudem sa dotyčným človekom zaoberať.
Úplne bežné.Toto je ešte ta kratšia verzia toho súhlasu.Ja som včera vyplnila 2x A4 papier súhlas s GDPR😂
Naposledy ked som bola na pohovore to este nebolo,preto sa pytam. Toto tiez nie je cele znenie,je toho viac. Dakujem vam za odpovede
@melanta a ked ti kandidat posle aktivne svoj cv, pytas si od neho suhlas na spracovanie osobnych udajov? alebo proste - nenapisal si si to tam, tak smola, neriesim, a tvoje cv skartujem?
V prípade, že to nepodpisete, nezaradila VS do výberového procesu, keďže nemôžu spracovávať Vaše osobné údaje
@kaktusik007 áno, tak to je v zmysle zákona. My pri voľnom pracovnom mieste inzerujeme rovno an suhlas so spracovaním OÚ, niektoré firmy to majú na odkliknutie…
@palicka no mne ide o to ze ked si posles aktivne - nie na dopyt cez profesiu, tam ten suhlas je, to ano... Ale proste si povies - tato firma sa mi paci, poslem im CV. A posles CV, motivacny... ale suhlas so spracovanim osobnych udajov neprilozis, lebo zabudnes, napriklad.... tak ze aka je prax by ma zaujimalo - ci si daju tu namahu a oslovia mailom trebars - toto doplnte a poslite, alebo sa k tomu stavaju stylom -- neobsahuje to suhlas, dovi dopo, delete....
@kaktusik007 áno, zvyčajne je systém taký, že kandidáta oslovia, že pokial jeho záujem trvá, má dane tlacivo doložiť. Zároveň prezentuješ, po akú dlhu dobu môžu osobne údaje spracovávať (aj v prípade neúspešného kandidáta sa môžu osobne údaje uchovávať k registri a v prípade potreby kandidáta opätovne oslovia.
@kaktusik007 áno, pošlem obratom človeku súhlas. Až keď mi ho pošle späť, ukladám si CV. Ak ho nepošle, mail s CV vymažem.

Áno