icon

Práca na zmeny verzus 8-hodinový úväzok

30. jan 2026

Ahojte baby. Chcem vedieť vaše skúsenosti. Čoskoro nastúpim do práce na 12h služby, denná nočná (nie je to pravidelné, niekedy dva dni voľna, niekedy tri, štyri, proste ako kedy) ale vždy šéfka berie ohľad na všetkých, robí pripomienkovania, čiže dopredu sa spíše komu sa kedy nedá (lekár, oslava atd) snaží sa aby každá mala voľný víkend v mesiaci atď. Ešte som na služby nerobila. Pracovala som predtým v časovom rozhraní 12.00- 20.00 každý pracovný deň. Čo bolo total na hovno, ale kým som bola bezdetná, dalo sa. Mohli by ste mi napísať vaše skúsenosti? Ďakujem.
(Mám deti, bude to ťažšie zmenežovat, ale myslím, že to bude zvládnuteľné, hľadám spôsob ako to pojde a nie ako to nepôjde, takže tak).

doriiis
30. jan 2026

Ja práveže uprednostňujem 12 hodinové zmeny. Máš celé dni voľna potom a nemusis nikdy riešiť paragrafy a ocr

zmrzlinka2021
30. jan 2026

@anonym_autor kamoška má 4 deti a výslovne chcela takto pracovať, nie každý deň 8 hodin

zmrzlinka2021
30. jan 2026
@doriiis

Ja práveže uprednostňujem 12 hodinové zmeny. Máš celé dni voľna potom a nemusis nikdy riešiť paragrafy a ocr

@doriiis robíš aj víkendy?

doriiis
30. jan 2026
@zmrzlinka2021

@doriiis robíš aj víkendy?

@zmrzlinka2021 ... Áno, keď to vyjde tak áno. V mesiaci odrobim 3 soboty, 3 nedele. Jeden víkend voľný. Prečo?

anonym_7e7609
30. jan 2026

Robila som 2ranne 12tky,2 nocne 12tky a 4dni volno,ako bolo to super,lebo tolko volna a mesiac velmi rychlo usiel.Teraz robim 4dni volno v tyzdni,vikend rannych,sobota vzdy 12tka,dalsi tyzden 4nocne,vikend volny,dalsi tyzden 5dni poobedna,vikend volny,dalsi tyzden 4ranne a 3 nocne.Muz ma vzdy smeny po mne,teda si striedame smeny,tiez nam netreba preto ocrky,vzdy je niekto doma.