Práca v škôlke počas tehotenstva
Ahojte. Som v 6+3 týždni tehotenstva. Pracujem v materskej škole v malej triede ako učiteľka a takmer denne musím presúvať/postavovať postieľky. Keďže moja kolegyňa, s ktorou sa striedam, je staršia, doteraz som jej vždy hovorila, nech to nechá, že postieľky poukladám ja. V súčasnej situácii sa mi však už nechce všetky presúvať sama.
Problém je, že sa z toho stal taký zvyk – ja vždy ukladám všetky postieľky, ona maximálne dve, takže je už automatické, že to robím ja. Ak ich nezačnem ukladať ja, ona čaká. Doteraz som rada pomáhala.
To, že ich nezačne ukladať ona, chápem – zvykla si, že to robím ja, a nemôžem očakávať od osoby v dôchodkovom veku, aby sa niekoľkokrát do týždňa zohýbala a manipulovala s nimi. Zároveň by som však, žiaľ, potrebovala aspoň trochu pomoci.
Ak by som jej však povedala, že už nechcem postieľky ukladať sama, určite by niečo tušila a podľa toho, ako ju poznám, povedala by to aj ostatným 🙄. Už dlhší čas sa ma totiž vypytujú, či už nebude bábätko 🙄. Máme naozaj veľmi „zaujímavý“ kolektív… nie práve najpríjemnejší.
Viem, že sa jej do toho navyše veľmi nechce a má sklony sa uraziť oprávnene alebo nie.
Je ešte príliš skoro hovoriť o tehotenstve, keďže som len v prvej polovici prvého trimestra a ešte sa môže všeličo stať, preto to do toho nechcem miešať.
Upratovačka je tam len poobede, ale aj ona je staršia a má problémy s krížami, takže jej tiež pomáham keď pracujem poobede.
A to ani nehovorím o usádzaní detí, utieraní nošteka a podobných veciach aj vtedy, keď sme v triede obe učiteľky.
Jednoducho neviem, ako by som mala túto situáciu riešiť. Bohužiaľ, kto nie je súčasťou tohto kolektívu, si to ani nevie predstaviť 😞. Ak však niekto zažil niečo podobné alebo by mal pár dobrých rád, rada si ich prečítam.
@anonym_autor to som v živote nepočula, aby učiteľka prestavovala postieľky, to máte v pracovnej náplni? Pochopila by som, ak by bola chorá upratovačka, inak nie. Išla by som na PN, lebo ak to nemá kto robiť, tak neviem, ako by ste si to zariadili
@anonym_df9aec to sa robí bežne, že učiteľka musí aj postieľky ukladať, ak na to nemajú ľudí. Pracovala som v 3-och Mš, takže viem svoje.
@anonym_df9aec to sa robí bežne, že učiteľka musí aj postieľky ukladať, ak na to nemajú ľudí. Pracovala som v 3-och Mš, takže viem svoje.
@111miriam111 ja som ich prešla v rámci môjho zamestnania podstatne viac, rozkladali sa len v dvoch a nikdy to nerobili učiteľky, v ostatných bola stabilná spálňa, je to vecou riaditeľky, učiteľka sa má venovať deťom, keď rozkladá postieľky a je tam sama, tak sa im nevenuje vôbec
@anonym_autor držím palce, nech ti to vyjde podľa predstáv. Máš šťastie, že nemáš nevoľnosti, ja by som teda tehotenstvo neutajila a na WC by som behala objímať misu päť krát do hodiny.
@anonym_df9aec Ďakujem veľmi pekne 🤍 dúfam, že bude všetko v poriadku. Áno, v tomto mám zatiaľ naozaj šťastie, hoci viem, že sa to ešte môže kedykoľvek zmeniť. U teba to muselo byť veľmi náročné obdobie. A trvalo to dlho? Byť takto zle viackrát denne, to ti vôbec nezávidím 🥺.
@anonym_df9aec Ďakujem veľmi pekne 🤍 dúfam, že bude všetko v poriadku. Áno, v tomto mám zatiaľ naozaj šťastie, hoci viem, že sa to ešte môže kedykoľvek zmeniť. U teba to muselo byť veľmi náročné obdobie. A trvalo to dlho? Byť takto zle viackrát denne, to ti vôbec nezávidím 🥺.
@anonym_autor bohužiaľ celú prvú polovicu tehotenstva, neudržala som v sebe niekedy ani vodu, bola som potom na PN. Ale zase od polovice do konca som sa cítila výborne
@lapersefona v škôlke neprebaľuje
@anonym_df9aec Neprebaľujeme, ale pomerne často sa stane, že to skončí v nohaviciach. Deti sa pri hre zabudnú a oznámia to neskoro, nestihneme sa včas dostať na toaletu, alebo si to všimneme my, že už majú mokré nohavice 🙂. Aj keď chodíme často na toaletu, aj tak sa to občas stane 🙂
@anonym_autor
Ahoj,u Más to robí p.upratovačka.
@111miriam111 ja som ich prešla v rámci môjho zamestnania podstatne viac, rozkladali sa len v dvoch a nikdy to nerobili učiteľky, v ostatných bola stabilná spálňa, je to vecou riaditeľky, učiteľka sa má venovať deťom, keď rozkladá postieľky a je tam sama, tak sa im nevenuje vôbec
@anonym_df9aec jasne, ja tomu uplne rozumiem 🙂 a tiez nie som za , aby to robili ucitelky. Postielky sme rozkladali tesne pred spankom, ked uz bola v triede aj dalsia kolegyna.
Ja som robila v potravinach veducu. Rano vykladka zeleniny atd. Hned ako som otehotnela som riaditelovi povedala ze na zeleninu ani tazke veci dvihat nebudem ( knizku som este nemala) kedze som koli tomu o jedno babo prisla. Bolo to ok.
@lapersefona v škôlke neprebaľuje
@anonym_df9aec su aj výnimky kedy deti maju aj par mesiacov este plienky
U nás v de sa prebaluju aj 4.5rocne

@anonym_autor nemozes sa vyhovorit na bolave krize? najprv sa par krat postazuj a potom povedz, ze ti to fyzio zakazal zdvihat a hotovo...