icon

Pracovanie a rodičovská dovolenka. Ako je to po novom?

skolara
24. feb 2010

ahojte
dnes som sa musela dostavit na socialku lebo som pracovala na dohodu posledne 3 mesiace zo stareho roku a od 1/2010 nemoze zena, ktora je na mat.dovolenke pracovat, na dohodu, normalny pracovny pomer alebo na zivnost.
To co je za blbost? Zenska mi povedala ze bud sa mi zapocitaju 6 rokov odpracovanych za matersku ked zrusim dohodu alebo smola nebudem mat 6 rokov odpracovanych ale pokracovat pracovat na dohodu.
Je mi z toho zle. 😝 Teraz si musim vybrat.
je to fakt mozne aby stat zmenil zakon z roka na rok a nemyslel tym na ludi ktori s tymi extra eurami pocitaju?
Podotykam mala chodi do prace so mnou takze vo co go? 😕 je o nu normalne postarane.

skolara
autor
24. feb 2010

najdu sa tu niektore ktorym takto zrusili extra prijem?

gapa
24. feb 2010

slolaka,
ak počas práce na dohodu sa stále o dieťa staráš OSOBNE, tak neplatí, čo ti tvrdili. Oni sa ohánajú tým, že ak sa počas práce na dohodu o dieťa stará niekto iný (otec dieťaťa, babka, kamarátka), tak nie je splnená podmienka riadnej starostlivosti o dieťa, ktorá hovorí o OSOBNEJ starostlivosti. Ak však dieťa chodí s tebou a môžeš prácu príp. prerušiť a dieťa sa napr. medzitým hrá, tak podmienku splnaš. Tiež napr. mamičky, čo robia po nociach napr. na počížači alebo niečo doma, ked majú čas na to.

T.j. nedaj sa!

gapa
24. feb 2010

Príp. si to priamo v dohode nechaj potvrdiť, napr. do poznámky si daj, že je to práca na doma, resp. že zaemstnávatel súhlasí, že dieťa bude počas vykonávania práce pri tebe.

skolara
autor
24. feb 2010

ja robim v detskom kutiku animatorku 😀 a mala chodi so mnou

skolara
autor
24. feb 2010

gapa som z toho napalena a riadne. To je riadna blbost teda podla mna. 😖

gapa
24. feb 2010

v tvojom prípade je to OK. A pre istotu by som si dala potvrdiť na dohode, čo som uviedla, že si budeš vodiť dieťa so sebou a zamestnávatel s tým súhlasí 😉

skolara
autor
24. feb 2010

gapa aj ked nie vzdy chodi so mnou lebo musi aj spat ale proste nechodi do statneho zariadenia.
Ked nie je so mnou je so manzelom

gapa
24. feb 2010

skolaka,
je!

skolara
autor
24. feb 2010

gapa dikes zamestnavatel mi napise do dohody co budem chciet tak to skusim takto. 😕
aj ty robis ci si este uzivas domka ? 😎

gapa
24. feb 2010

užívam 😀

skolara
autor
24. feb 2010

s manzelom 😀 😀 sorry 😀

skolara
autor
24. feb 2010

ja som chcela daco robit tak som tichy partner v detstkom kutiku.Moja spolocnicka robi a ja si tam chodim vycistit hlavu obcas a teraz na mna socialka skusa toto. 😨

gapa
24. feb 2010

to s manželom nepriznávaj. Je to na hlavu postavené, akoby aj manželia nemali rodičovskké práva. Už som pozerala aj do ústavy a zákona o rodine. No nechcem sa už nad tým pozastavovať. ale ak sa mi podarí pripojím link, kde sú dobre rozčúlené maminy, čo schcú písať politikom za toto.

gapa
24. feb 2010

môžete sa pridať a ich podporiť
http://www.porada.sk/t129272-p13-dochodkove-poi...

skolara
autor
24. feb 2010

dikes si zlata. No ja som dost vytocena 😠 bludy nad bludy vychadzaju z parlamentu. Idem si spravit kavu a padam do roboty 😀 😀 😀

xelibri
8. nov 2012

Tato tema je asi o inom, ale mozno to niekomu pomoze...
Ja si popri materskej privyrabam vyplnanim dotaznikov za odmenu. Je to jednoduche, casovo nenarocne a nieje potrebna ziadna dohoda ani ine "papierovacky". Navyse prijem do 500€ rocne je oslobodeny od dane.
Staci sa zaregistrovat a potom uz len sledovat mail.
http://www.onlinepanel.sk/default/index/index/r...
http://www.marketagent.com/f.asp?RefUID=513380