icon

Pracovné podmienky vo výrobe

Dnes o 10:04

Pracujem vo vyrobe 12tky denne a nocne. Bolia ma z toho neskutocne nohy aj ruky. Je tam zakaz pouzivania sukromnych telefonov. Praca je len na dohodu. Ze zmluvu nedostaneme nikdy. Vsetko si musim zabezpecit sama odev topanky atd. Je tam natlak na normu. Veduca je neprijemna. Robili by ste to ?

glorikarebeka
Dnes o 10:05

Jednoznačne nie

strasko
Dnes o 10:06

Určite nie

anonym_5fab06
Dnes o 10:08

Bez pracovnej zmluvy by som nikdy nerobila. Ľudia sú neskutočne hlúpi, keď pracujú bez pracovnej zmluvy .

anonym_5f5c3d
Dnes o 10:08

nie. o takejto praci sa zial hovori "mala si sa lepsie ucit"

sisa_s
Dnes o 10:10

Neverim, ze existuje vyroba, kde vsetci pracujete ako otroci nacierno...nahlas to na inspektorat prace a hladaj nieco normalne

a0
Dnes o 10:10

@anonym_autor nie nerobila by som to, tomu sa hovorí novodobé otroctvo.

haley7897
Dnes o 10:13
@anonym_5f5c3d

nie. o takejto praci sa zial hovori "mala si sa lepsie ucit"

@anonym_5f5c3d videla som kopu inžinierov za kasou v potravinách... niekde nieje dostatok príležitostí. A otázkou je, ci je bez ohľadu na dosiahnute vzdelanie fer, ze su zamestnanci zneužívaní... myslím, ze odpoveď je jasná. Je to "nie" ak by si váhala.

anonym_358053
Dnes o 10:16

@anonym_autor Taku pracu treba brat len v nudzi a len na cas kym si clovek nenajde normalnu. Myslim, ze sama dobre vies, ze taka praca je len prechodnik, kym si nenajdes normalnu. Cim menej kandidatov na taku pracu najdu tym budu musiet zmenit pracovne podmienky na lepsie. Good luck

anonym_15a277
Dnes o 10:53

Robim vo vyrobe,ale telefon pouzivam svoj,dokonca si medzi kolegami volame,co kde treba.Majster tak isto vola,co treba ako treba.Ziadne taketo otrokarske praktiky,este chyba bicik a idete.Kavu si dam naozaj hoci kedy,ked mam ja chut,alebo sa mi ziva na nocnej.Zmluva riadna pod firmou,nie agentura,vsetko fasujeme.Aj vitaminy,rukavice,sampony,toaletaky,uteraky.A plat normalny,z coho sa da slusne zit.

anonym_afe15a
Dnes o 10:58

@anonym_autor skoro v kazdom zavode pracujes prvy rok ako prenajaty zamestnanec pod agenturou, po roku ides pod kmen ako riadny zamestnanec... co sa tyka OP, nie kazdy zamestnavatel ti da vsetko, niekde ano, niekde nie... zakaz pouzivania mobilov vo vyrobe , ma svoje opodstatnenie, si na linke, nemas mat co mobil v ruke... ze pracujes na normu? to pri pasovej robote je jej zakladom a meratelnym vysledkom pre tvoj plat... neprijemna veduca? s tym moc nenarobis a ze ta bolia ruky nohy... no... taky je zivot vo fabrike...

viestta
Dnes o 11:00
@sisa_s

Neverim, ze existuje vyroba, kde vsetci pracujete ako otroci nacierno...nahlas to na inspektorat prace a hladaj nieco normalne

@sisa_s praca na dohodu nie je praca nia cierno, pokial je ta dohoda na papieri

sisa_s
Dnes o 12:01
@viestta

@viestta pise, ze zmluvu nedostanu nikdy 🙂 tak ci myslela, ze ani dohodu nema na papieri, alebo tpp, len sa blbo vyjadrila🤷‍♀️

viestta
Dnes o 12:07
@sisa_s

@viestta pise, ze zmluvu nedostanu nikdy 🙂 tak ci myslela, ze ani dohodu nema na papieri, alebo tpp, len sa blbo vyjadrila🤷‍♀️

@sisa_s ja som to pochopila ako dohoda na dobu urcitu, co je bezna prax

anonym_15a277
Dnes o 12:13
@sisa_s

@sisa_s myslela skor zmluvu pod firmu na tpp.U nas bola bezna prax,ze sa len kolonky agentur menili,zmluva na dobu urcitu zacala tak odznova.Mne to muz nedovolil,aj keby som bola doma bez prace.Robil tam asi 4r,a vedel praktiky tej agenturi.Nastastie mi vybavil pracu priamo pod firmu po znamosti.

dettilv
Dnes o 12:14

Na dohodu nie, samozrejme ak by nechybali peniaze na zakladne potreby

kikusahoj
Dnes o 14:17

No keby momentalne nemam inu moznost,tak na nejaky kratky cas by som robila. Ale urcite by som hladala pracu naTPP, nie toto co tu opisujes.

anonym_b61159
Dnes o 20:10

@anonym_autor určite by som nerobila prácu, ktorá je nezákonná a hrubo sa v nej porušujú práva zamestnanca.
Na dohodu môžeš odpracovať max.10 hodín týždenne (pravidelná činnosť). Ochranné prác.prostriedky musí zabezpečiť zamestnávateľ.
Ako vám teda vykazujú dochádzku a odpracované hodiny? Mas vôbec výplatnú pásku? Buď klamu v hodinách alebo vám dávajú peniaze bokom načierno.
Normy, prísny šéf, zákaz mobilov je individuálna prekážka, ale inak legálna.

anonym_b61159
Dnes o 20:14
@viestta

@viestta 12-tky denná, nočná na dohodu? Áno, je to práca prakticky na čierno, lebo môžu legálne odrobiť a vykázať len pár hodín. Takže ten zvyšok je mimo zákon.

nelca84
Dnes o 20:14
@viestta

@sisa_s ja som to pochopila ako dohoda na dobu urcitu, co je bezna prax

@viestta no hlavne na dohodu môže oficiálne robiť max. 10 hod./týždenne a ona robí 12-tky, predpokladám viac krát do tyzdna. Takže všetko nad 10 hod./tyz. berie na čierno.

nelca84
Dnes o 20:18

@autorka ak sa na to príde, bude mať problém nielen zamestnávateľ, ale aj ty. Ak berieš peniaze na čierno môže ísť o trestný čin krátenia dane a poistného.

viestta
Dnes o 20:30
@nelca84

@viestta no hlavne na dohodu môže oficiálne robiť max. 10 hod./týždenne a ona robí 12-tky, predpokladám viac krát do tyzdna. Takže všetko nad 10 hod./tyz. berie na čierno.

@nelca84 dohoda je pre niektorych zmluva na dobu urcitu. Niektori ludia ani netusia co podpisali. Zjavne nejde o dohodu na vykonanie prace podla § 226

nelca84
Dnes o 20:33
@viestta

@nelca84 dohoda je pre niektorych zmluva na dobu urcitu. Niektori ludia ani netusia co podpisali. Zjavne nejde o dohodu na vykonanie prace podla § 226

@viestta tak to počujem prvý krát, ja som mala na mysli dohodu o pracovnej činnosti.
V tomto prípade ani dohoda o vykonaní práce by nebola v poriadku.

anonym_15a277
Dnes o 20:35

Ja len dufam,ze tie kontroly budu o moc castejsie a v utajenom rezime,aby si takyto hajzlici nedavali echo a zrazu ani 1 zametnanec tam taky nebude.