icon

Prečo zamestnávateľa zaujíma evidencia na úrade práce?

lauzibr
Dnes o 10:26

Ahojte, mam nastupit do mensej firmy. Personalistka ma dotazuje aby som jej povedala odkedy som evidovana na uspvar. Zatial sa ma na toto nikdy nepytali, neviete niekto preco ? Ved po podpisani zmluvy komunikujem s uradom prace ja a nie zamestnavatel ?

januska12323
Dnes o 10:27

Pretože na teba môžu mať príspevky.

lauzibr
autor
Dnes o 10:28
@januska12323

Pretože na teba môžu mať príspevky.

@januska12323 smiem sa spytat ake prispevky ?

bomba36
Dnes o 10:31
@lauzibr

@januska12323 smiem sa spytat ake prispevky ?

@lauzibr hod si to do Copilota alebo Chat a vybehne ti to tam pekne zosumarizované
Napríklad:
Príspevok na podporu zamestnávania znevýhodneného uchádzača (§ 50)
- Uchádzač musí byť v evidencii min. 3 mesiace.

A veľa ďalších

januska12323
Dnes o 10:32

Nájdeš na stránke úradu.

anonym_7b460d
Dnes o 10:33

Lebo sú vychcani.
U takých čakaj, že pri prvej príležitosti poletíš

anonym_c9c23d
Dnes o 10:33

On ako zamestnavatel ma ulavy. Ty si mozes napriklad poziadat o prispevok na dopravu.

lauzibr
autor
Dnes o 10:38
@anonym_7b460d

Lebo sú vychcani.

@anonym_7b460d no ved mna to teraz tak zaskocilo ze hned zvazujem ze zmluvu nepodpisem. toto sa mi stalo prvy x

lauzibr
autor
Dnes o 10:39
@bomba36

@lauzibr hod si to do Copilota alebo Chat a vybehne ti to tam pekne zosumarizované
Napríklad:
Príspevok na podporu zamestnávania znevýhodneného uchádzača (§ 50)
- Uchádzač musí byť v evidencii min. 3 mesiace.

A veľa ďalších

@bomba36 ja som evidovana necely mesiac. neviete ci tam vznika nejaky prispevok ?

anonym_551d13
Dnes o 11:15
@lauzibr

@bomba36 ja som evidovana necely mesiac. neviete ci tam vznika nejaky prispevok ?

@lauzibr Pravdepodobne nie. Mne to ex-zamestnavatel povedal narovinu, ze keby som na UP tak ma na mna este prispevok, ale ze nevadi. Nevidim na tom nic zle, ak sa to opytala normalne, slusne.
Vela ludi tiez spekuluje s PNkami, OCR, jednodnovymi osetreniami a podobne, nevidim nic zle na tom, ze niekto chce vyuzit to, naco ma narok 🙂

bomba36
Dnes o 11:32
@lauzibr

@lauzibr vieš čo, keď nevieš ani kde sa pýtať veci týkajúce sa práce alebo si aspoň hodiť do Googlu kde to hľadať, nechaj to miesto niekomu kto dokáže samostatne rozmýšľať

petronelag
Dnes o 11:41
@lauzibr

@anonym_7b460d no ved mna to teraz tak zaskocilo ze hned zvazujem ze zmluvu nepodpisem. toto sa mi stalo prvy x

@lauzibr Za to, že sa to pýtali nemusí byť to miesto zlé.

lauzibr
autor
Dnes o 13:14
@bomba36

@lauzibr vieš čo, keď nevieš ani kde sa pýtať veci týkajúce sa práce alebo si aspoň hodiť do Googlu kde to hľadať, nechaj to miesto niekomu kto dokáže samostatne rozmýšľať

@bomba36 no predstav si ze dokazem samostatne rozmyslat aj pouzivat google, skor som si chcela ulahcit zivot a dufala, ze sa tu najde niekto mozno HR pracovnicka ktora mi na tu otazku dokaze bleskovo odpovedat. ved od toho sme tu na fore ale to zas asi nedokazes ty samostatne navnimat.

anonym_24d067
Dnes o 14:45
@lauzibr

@bomba36 no predstav si ze dokazem samostatne rozmyslat aj pouzivat google, skor som si chcela ulahcit zivot a dufala, ze sa tu najde niekto mozno HR pracovnicka ktora mi na tu otazku dokaze bleskovo odpovedat. ved od toho sme tu na fore ale to zas asi nedokazes ty samostatne navnimat.

@lauzibr jaká výhovorka

anonym_6820f0
Dnes o 15:37
@lauzibr

@lauzibr čo ti na tom príde čudné? Kvôli tomu nechceš prijať zamestnanie? Nechápem. Prečo by zamestnávateľ nemal využiť benefit, z toho že ťa zamestná? Ak je to možné využiť.

anonym_e7e9eb
Dnes o 17:06

moze to riesit z pohladu zapoctu je to uplne relevantna otazka ale sak tam nemusis nastupit ak nechces nikto ta nutit nebude

anonym_ad68ec
Dnes o 19:11
@anonym_7b460d

Lebo sú vychcani.

@anonym_7b460d potvrdzujem, nedavna skusenost 😀