icon

Predĺženie skúšobnej doby o dovolenku

katka0905
Dnes o 05:54

Viete mi poradiť, prosím Vás? Chat GPT mi vraví, že skúšobná doba v práci sa predlžuje o čas dovolenky, je to naozaj tak?

Predĺženie skúšobnej doby o dovolenku
anonym_cd0f82
Dnes o 05:55

jo. aj ked mas PN alebo ocr

pribinak
Dnes o 06:29

Áno, chat má pravdu.

Niektorí vychcani by potom väčšinu skúšobnej doby strávili na pn a dovolenke, po skončení majú nárok na rôzne benefity

billy_jean
Dnes o 06:30

No a to je pekný príklad toho, keď by si si mohla otvoriť ZP namiesto chatgpt. Skúšobná doba sa podľa ZP predlžuje iba o dni, v ktorých zamestnanec nepracoval z dôvodu prekážok v práci na jeho strane alebo na strane zamestnávateľa. Na strane zamestnanca je to PN, OČR, celodenné ošetrenie, doprovod RP, karanténa, svadba, pohreb, darovanie krvi, neospravedlnená absencia apd. Čerpanie dovolenky nie je prekážka v práci podľa §141 ZP, preto sa o dni dovolenky skúšobná doba nepredlžuje.

katka0905
autor
Dnes o 06:38
@billy_jean

No a to je pekný príklad toho, keď by si si mohla otvoriť ZP namiesto chatgpt. Skúšobná doba sa podľa ZP predlžuje iba o dni, v ktorých zamestnanec nepracoval z dôvodu prekážok v práci na jeho strane alebo na strane zamestnávateľa. Na strane zamestnanca je to PN, OČR, celodenné ošetrenie, doprovod RP, karanténa, svadba, pohreb, darovanie krvi, neospravedlnená absencia apd. Čerpanie dovolenky nie je prekážka v práci podľa §141 ZP, preto sa o dni dovolenky skúšobná doba nepredlžuje.

@billy_jean ja som bola donútená brať dovolenku, nakoľko sa na pracovisku nekúrilo.

katka0905
autor
Dnes o 06:39
@billy_jean

@billy_jean ďakujem za odpoveď.

katka0905
autor
Dnes o 06:41
@billy_jean

@billy_jean a štrajk? Jeden deň účasť na štrajku? Je to prekážka v práci?

muchotrafka298
Dnes o 06:44

Dalsi priklad toho, ako GPT nevie nic a pise bludy. Staci si otvorit na nete Zakonnik prace. Treba si informacie overovat. Pokial si nebola PN, OCR a vyssie vypisane veci, skusobna doba Ti konci 27.1.2026.

billy_jean
Dnes o 06:44
@katka0905

@billy_jean ja som bola donútená brať dovolenku, nakoľko sa na pracovisku nekúrilo.

@katka0905 Inak spýtaj sa chat gpt na výklad, prečo zaradil/a dovolenku medzi tieto prekážky 🙂 Nech ti cituje tú časť ZP, kde to je špecifikovné. Štrajk sa považuje za prekážku v práci na strane zamestnanca, nejde o výkon práce, mzda ani náhrada mzdy zamestnancovi nepatrí, ak sa zamestnávateľ a odbory nedohodnú inak.

zic
Dnes o 06:52
@billy_jean

@katka0905 Inak spýtaj sa chat gpt na výklad, prečo zaradil/a dovolenku medzi tieto prekážky 🙂 Nech ti cituje tú časť ZP, kde to je špecifikovné. Štrajk sa považuje za prekážku v práci na strane zamestnanca, nejde o výkon práce, mzda ani náhrada mzdy zamestnancovi nepatrí, ak sa zamestnávateľ a odbory nedohodnú inak.

@billy_jean AI sa vynajde, neboj... odcituje (prida) pismeno zakona, ktore neexistuje... skusal som, ked som sa s tym hrajkal 🙂 🙂

ibrunova
Dnes o 06:53
@billy_jean

@billy_jean ale asi ona neštrajkovala, štrajkoval ten, kto kúril, nie?

Ale samozrejme zvyšok platí.

zuzanaete
Dnes o 07:25
@katka0905

@katka0905 Pekne zamestnavatel vybabral. Kurenie mal brat ako prekazku z jeho strany a nie vymyslat s dovolenkami. Dufam, ze to aspon dostatocne skoro oznamil, ze si budete musiet cerpat dovolenku.

anonym_c0779b
Dnes o 07:42

Ved slovaci sa ozvat nevedia,radsej si po frflu ci uz pri tom pive,alebo len medzi sebou,medzi zamestnancami a skutek utek.Ja sa ani necudujem,ze tu budu o chvilu Cinske praktiky.Bic v ruke a robte az kym Vas ja sam nepustim domov.Nerozpravat sa,nejest,nepit,neoddychovat,neist na wc.No o kave,cige je aj skoda reci.
Preto su taky dobri otroci.

anonym_3b70f6
Dnes o 08:09
@anonym_c0779b

Ved slovaci sa ozvat nevedia,radsej si po frflu ci uz pri tom pive,alebo len medzi sebou,medzi zamestnancami a skutek utek.Ja sa ani necudujem,ze tu budu o chvilu Cinske praktiky.Bic v ruke a robte az kym Vas ja sam nepustim domov.Nerozpravat sa,nejest,nepit,neoddychovat,neist na wc.No o kave,cige je aj skoda reci.
Preto su taky dobri otroci.

@anonym_c0779b Ved slovaci odjakziva na panskom robili. Co ocakavas?