Projekt Praxou k zamestnaniu
Ahojte chcem sa spýtať na internete som žiaľ nenašla odpoveď... Som zamestnaná v účtovnej firme cez projekt ktorý vedie úrad práce vola sa to praxou k zamestnaniu 2. Zmluvu mám na dobu určitú do 30.06.2020... Ide o to ze zamestnávateľ sa vyhovaral ešte v decembri pred pandemiou že si nie je istý či mi bude vedieť poskytnut dostatok firiem ktorým by som robila účtovnictvo a z toho dôvodu je možné že mi nepredlzi zmluvu. V súvislosti s koronou mi nedávno oznámil že na základe tejto situácie je dosť pravdepodobné že 30.6 sa budeme musieť rozlúčiť ale dovtedy si ma chce vo firme nechať pretože cez ten projekt z úradu práce na mňa čerpá dotáciu. Otázka je či môže jeden zamestnávateľ čerpať znova tento príspevok... Že keď 30.6 odídem.znova pôjde na úrad práce on žiadať na iné absolventky a bude mu schvaleny? Pretože dnes bol práve na úrade práce
vraj podpisat zmluvu ohľadom prmispevku myslím že išlo.o zmluvu pre nové absolventky. Mám taký pocit akoby mu išlo iba o ten prispevok
Akurát sme to doma prerátali za tri roky sa prestriedalo 12 dievčat. Ani som také vysoké číslo nečakala.
Ano,robia to bezne,i ked teraz sa vraj neschvaluju taketo prispevky (mne sa to stalo,ze na mna ziadali v aprili a nedostali,kvoli setreniu)
@nadja23 no ja som tam už od 1.10.2019 v tej firme vtedy ho žiadali... V podstate mesiac predtým
Robila som takto minulý rok. Zmluva na 9 mesiacov. Dva krát ta zamestnať nemôžu na túto zmluvu a tam ide o to, že v podstate tvoj príjem hradí úrad, len nejaké percento zamestnávateľ takže sa im to oplatí. Aspoň tak mi to vysvetlili.
@adriana2109 Ahoj tak čo ja viem tak všetky projekty sú pozastavené a ci sa obnovia to sa uvidí..

Áno, bežne to zamestnávatelia robia...kým som bola v jednej firme vystriedalo sa tam asi 5 dievčat (3 sme boli na riadnu zmluvu) po uplynutí doby jednoducho zmluvu nepredĺžil...úrad práce mu prepláca väčšinu mzdy. Väčšinou tie dievčatá robili obyčajne administratívne práce.