Prvá mzda za rok 2026
Ahojte
Pocítili ste už konsoludáciu v mzde, zvýšenie daní?
Toto nie je ziadna konsolidacia. Uz asi stvrty balicek a oni navysili tak vydavky, ze prezrali okamzite vsetko, co vybrali navyse (dve nove ministerstva). A stale chybaju miliardy eur. Budu utahovat kohutiky, kym ludia nezacnu vrieskat od hnevu a nekopnu ich do prdele pri volbach. Potom zacnu nieco splietat o sprisahani EU a opozicie, o starej Simkovej, lgbti, ze to oni za vsetko mozu.
Áno, mala som nižšiu, však sa zvyšovali odvody
Keby boli pri moci dalsich 15 rokov tak by stihli aj 30 konsolidacii a k tomu este aj bankrot.
Ja dufam, ze si to hlavne ich volici uziju aby konecne pocitili dosledky svojich rozhodnuti. Stupidity shouldn't be rewarded, have fun!
Do zdravotnej poistovne ide o 1 % vyssi odvod, tak jasne ze dotanes na vyplatu menej
Nepocitila - vyplata bola +/- rovnaka, ja nikdy nemam presne na euro rovnaky plat koli dovolenke, ocr, navsteva lekara atd Jedine co som pocitila bolo zvysenie zalohovch platieb za byvanie a manzel vyuzivanie sluzibneho auta na sukromne ucely, uz sa nam to neoplati tak nevyuziva
Áno, výplata bola menšia. Tak logicky keď výpalné stúplo, príde menej..
Mužovi došlo tak isto. Ja ešte neviem
ti pride vo Feb

@anonym_autor ešte som nemala vyplatu, ale diesel išiel tak hore, že mesačne do prace prevozom 200€🫣 ak mi znížia vyplatu, tak budem zarábať už len na cestu🫣😵💫
Ked porovnam februar 2025,1330eur,februar 2026,1750eur.
Muz februar 2025,2175eur,a to mal tu ale nadcas v nedelu.
Muz februar 2026,2250eur tu bez nadcasu.
Ale r.2025 som este k platu poberala rodicak,r.2026 uz vlastne nie,takze sme na tom rovnako ako min.rok s rodicakom.Ale zvysovali nam obom platy,zvysovali vsetko,aj za hod.aj za vikendy nad ramec zakona,aj ine odmeny.Min.rok som nemala tento mesiac odmenu,muz vtedy mali 300eur.
Teraz som mala ja odmenu 308,a muz 600eur.
Zvysil sa mi konecne aj priemer za dovolenku z 12,12eur na 13,50eur,muzovi tiez ten ma 13,98,predtym sa mu znizil,lebo bol pn tak ho teraz nabera spät,a to uz mal vyse 14eur na hod.za dovolenku.No u nas vo vyrobe su to aj tak nizke priemery za dovolenku,mnohi maju aj 20eur za hod.takze aj vyssie mzdy ako my.
Ked porovnam februar 2025,1330eur,februar 2026,1750eur.
Muz februar 2025,2175eur,a to mal tu ale nadcas v nedelu.
Muz februar 2026,2250eur tu bez nadcasu.
Ale r.2025 som este k platu poberala rodicak,r.2026 uz vlastne nie,takze sme na tom rovnako ako min.rok s rodicakom.Ale zvysovali nam obom platy,zvysovali vsetko,aj za hod.aj za vikendy nad ramec zakona,aj ine odmeny.Min.rok som nemala tento mesiac odmenu,muz vtedy mali 300eur.
Teraz som mala ja odmenu 308,a muz 600eur.
@anonym_eab73a V cistom? Ci to je uz suma na ucet.
@anonym_autor ešte som nemala vyplatu, ale diesel išiel tak hore, že mesačne do prace prevozom 200€🫣 ak mi znížia vyplatu, tak budem zarábať už len na cestu🫣😵💫
@anonym_9c1158 a to kde? ved nafta stoji stale rovnako..
@anonym_autor nam sa od 1.1. mzda automaticky zvysila o inflaciu plus nejake mini percenta z kolektivky. Este nenam pasku tak som zvedava.
Mužovi došlo tak isto. Ja ešte neviem
@anonym_b77705 no ja som si tiež myslela, že mám +- rovnako ako minulý rok. Len som si potom pozrela výplatnú pásku, niečo nám pridali, bolo pár nadčasov, všetko to zožralo výpalné a ešte o čosi bola nižšia ako minulý rok..
Mne sa od januara mzda zvysovala o 200€, cize som to velmi nepocitala
@anonym_eab73a V cistom? Ci to je uz suma na ucet.
@anonym_c7c19a v cistom
@anonym_9c1158 kvôli svetovému poklesu cien ropy bola nafta v januári práveže lacnejšia … takže asi niekde inde robíš chybu ..
Áno mám mzdu nižšiu cca o 40 eur.
@anonym_9c1158 kvôli svetovému poklesu cien ropy bola nafta v januári práveže lacnejšia … takže asi niekde inde robíš chybu ..
@anonym_0b0849
@anonym_eaf834 u nás išla na 1l hore o 0,09€. Nerobím nikde chybu, každý týždeň tankujem plnú, ale teraz ma to viac vyjde. Cestujem ďalej za prácou.

výplata ešte nedorazila