icon

Riešenie problému s firemnou dopravou a výčitkami

25. mar 2024

Začiatkom marca som mala pohovor, zobrali ma. Všetko bolo vyriešené, zmeny týždeň ranná týždeň poobedná, doprava firemným autobusom.
Dnes som bola pre papiere, oblečenie atď a dnes mi dali zmenu, kde mám 1 deň celý deň potom voľno zas celý deň potom voľno.., nejde o zmeny, toto mi vyhovuje viac. Ide o ten firemný autobus, tým, že nemôžem šoférovať mi firemný autobus bol veľký benefit. Ak budem pracovať takto, tak nebudem môcť s nim chodiť a nemám vôbec ako sa dostať do práce. Povedali mi nech aspoň na apríl vyriešim a neskôr to zmenia ale jednoducho nemám to ako vyriešiť. Tak som im povedala, že ak mi nevedia dať zmenu ranná / poobedná tak nenastúpim resp. nastúpim až keď mi také zmeny umožnia. Teraz kvôli mne musia meniť zmeny na celý mesiac každému a ja mam výčitky. Je mi to ľúto a cítim sa zle, že som im robila prácu navyše a aj kolegom sa menia zmeny kvôli mne teraz..

ivik4
25. mar 2024

Este Ta ani nepoznaju a uz budu velmi radi tym zmenam skrz Teba . Necudujem sa ze Ta to teraz stve

doriiis
25. mar 2024

Už teraz si zamestnanec roka👍

autor
25. mar 2024

A čo som mala robiť?

domi2425
25. mar 2024

otazne je ci chces pracovat niekde kde hned z prvej porusia dohodu a este ti povedia ze zariad sa.. chapem preco ta to trapi, ale nastupila si za urcitych podmienok a nie je nic zle na tom ked na nich trvas

7miriam77
25. mar 2024

Tak v prvom rade oni nedodržali, čo sľúbili. Zamestnávatelia roka teda tiež. Veď logicky, keď sa nemáš ako dostať, tak inak si to ani vyriešiť nemohla, len sa domáhať toho, čo sľúbili. Alebo ti mohli navrhnúť, že ti budú preplácať taxík namiesto toho, aby menili všetkým rozpis

ptvw
25. mar 2024

Čiže oni ti pár dni pred nástupom zmenili komplet pracovnú dobu (hoc ti to nevadi) akurát ze ty nemáš kvôli tomu spoj? Ved to je ich chyba

slavka1988
25. mar 2024

@doriiis a prečo? Na pohovore jej bolo povedané týždeň ranná týždeň poobedná žiadne cely deň a deň voľna ? Osobne ani mne by sa tak robiť nechcelo a ešte keď nejde dobre doprava prečo nemá pravo povedať nie len preto lebo je nová? Ježiš ľudia vážte si seba svoju prácu a nenechajte sa dotlačit do niečoho čo Vám nie je po chuti

ptvw
25. mar 2024

@slavka1988 asi tak , tiež nechápem tie prve dva komentáre 😲

crazy_cat_lady
25. mar 2024

nemas mat preco vycitky svedomia, je to chyba zamestnavatela. zmeny ti neodkomunikoval (za mna celkom zasadne), tak nech si to aj sam riesi..

vanilkovazmrzka
25. mar 2024

Netrap sa tym. Ty si predsa prijala pracunza urcitych podmienok, a oni to hoci len docasne, ale zmenili. Nemas si co vycitat.

micusa2222
25. mar 2024

ale predsa ti sľubovali, ako to bude zo začiatku..ty si súhlasila, oni menili situáciu, nemáš mať čo výčitky..a navyše, keď píšeš, že by si sa nemala ako dostať do práce....

zmrzlinka2021
25. mar 2024

Pozri, ak máš iný Job, nenastúp tam

doriiis
25. mar 2024

@slavka1988 ....napríklad preto,že nových zamestnancov treba zaučiť a možno v jej práci sú na to školitelia,ktorí školia.A ti pracujú väčšinou v jednozmennej réžii.
Pri kontinuálnej výrobe čo je pri troch zmenách nonstop výroba je bežné,že novi zamestnanci sa ,,zaucaju" na ranných zmenách.Nakolko nočné zmeny mnohokrát fungujú trošku inak ako tie denne

janai1
Odpoveď bola odstránená
doriiis
25. mar 2024

@janai1 ...autobus vozí tých,ktori chodia na tie zmeny

domi2425
25. mar 2024

@doriiis to su veci ktore sa riesia dopredu a nie ako prekvapenie pri podpisovani zmluvy

janai1
Odpoveď bola odstránená
slavka1988
25. mar 2024

@doriiis haloo píše celodenná neponukli jej žeby chodila len na rannú a neni to kvôli zaucaniu aspoň sa tak nevyjadrila tak nechápem komentár že ona sa cíti zle a ty sa do nej ešte obujes a prečo? Neni Modry koník o radách a podpore a sorry ale na iných zamestnancov sa môže vysrat každý nech si urobí ako mu vyhovuje ja osobne by som nerobila niekde kde sľúbila jedno ale robia druhé

autor
25. mar 2024

Je to výroba ja avšak nastupujem do oblasti ochrany. Ľudia vo výrobe pracujú ranná / poobedná. Konkrétne ja nemôžem mať vodičak zo zdravotných dôvodov a preto som sa prihlásila sem, keďže by som vedela cestovať firemným autobusom ako ľudia z výroby. Takto sme si to na začiatku aj vyjasnili. V oblasti ochrany pracujú ľudia rôzne, niekto na ranné / poobedné, niekto na celodenky (ako chceli dať mňa). Takže áno budú musieť zmeniť zmeny ak mňa z celodenky prehodia na r/p zmenu.

0silvia0
25. mar 2024

A nemohli preplatit na ten april taxik? Je to vela km?

autor
25. mar 2024

Ide o to, že ak je ranná zmena ide autobus ráno o 6 a naspäť o 14. Ak je poobedná zmena ide od nás 13 a späť 23. Takže ak mám byť celý deň, tak sa v rannej zmene nemám ako dostať domov (keďže ide 14 a ja končím 23) a v poobednej sa nemám ako dostať tam (začínala by som ráno o 6 ale ide až 13)

autor
25. mar 2024

Je to dosť veľa, kebyže pár km tak to preplatím aj ja ale toto je dosť veľa km

janai1
Odpoveď bola odstránená
doriiis
25. mar 2024

@slavka1988 ....ja však ale presne viem ako ,,super " je prerábať pracovný kalendár pre 30 ľudí kvôli jednému človeku.
Ale tak urobia to.Co uz teraz.
A podľa mňa sa opýtaj na taxík.Firma je povinná ti zabezpečiť dopravu.Aj mne preplacali taxík,nie raz

slavka1988
25. mar 2024

@doriiis veď to neni môj príspevok 😂prerábať rozpis? Ja to robím v práci a keď niekto vypadne len dosadim človeka tak až taký problém to neni

doriiis
25. mar 2024

@slavka1988 ...no keď máš koho dosadiť tak to máš dobré.
Ten zvyšok som písala autorke....myslela som,že to každý pochopil