icon

Šéf je zaujatý voči mne

bubuliatkova
4. dec 2019

Ahojte, stretli ste sa s tým, že ste boli obvinení krivo a nemohli sa obhájiť pred šéfom? Proste zaujatosť. Som učiteľkou cudzieho jazyka a po zmene zamestnania som sa znova zamestnala na tej istej škole a dostala učiť aj dcérinu triedu. Od 1.triedy ju neznášala a šikanovala spolužiačka. V piatom ročníku pribudla druhá a kde sa dalo, odhovárali ju. Závisť. Moja je vynikajúca žiačka, vyhráva súťaže, je pekná a krásne spieva. Tieto dve falošnice agresorky, nemajú ich v škole rady, ale boja ich. Začiatkom októbra jej prebrali jedinú kamarátku a zostala sama. Písali o nej haterské statusy na Instagrame. Moja vyhlásila, že sa radšej zabije a do školy viac nepôjde. Reakcia riaditela školy bola: 1.tvoja mama to nafúkla.2.Stalo sa to mimo školy, riešte to cez políciu trestným oznámením.
Tak to sa už do toho zastaral aj manžel a pekne boli zavolaní rodičia dvoch krasavíc. Uznali si chybu a ustalo to. Niektoré dievčatá sa s mojou začali znovu kamarátiť. Avšak nebyť manžela v škole... chápete, však?
Tentokrát na to agresorka išla rafinovanejšie. Vymyslela si kopu falošných obvinení na moje známkovanie. Všetky som vedela vyvrátiť, ale jej matka je zadobre s RŠ, tak si dal debatu s celou triedou vrátane tejto, pričom moju dcéru poslal aj s ich triednym učiteľom von. Keďže tá matka sedela na kávičke u neho aj predtým, ako som vošla a ešte dlho potom, ako som odišla a spolužiaci mojej dcéry majú zakázané hovoriť o tom, čo sa v triede dialo, čo sa pýtal a čo mu povedali. Čiže nestranný riaditeľ on nie je a zvažujem, čo ďalej...teraz mám zmluvu iba na jeden rok. Myslím, že ak už v minulosti mi dokázal odobrať triednictvo, teraz sa nebude báť odobrať mi hodiny v tej triede. Najhoršie je, že učiteľ, ktorého prepustili (a mňa zobral späť), bol úchyl a pedofil a ututlalo sa to, lebo deviatačky nechceli naňho podať trestné oznámenie...to je zase iný príbeh. Nie o tom som chcela, len som rada, že moje dcére v deviatom ročníku už nestihol porozprávať "iné veci". Ale učiť cudzí jazyk nevedel a moju nič nenaučil, preto som bola taká happy, že konečne ju môžem učiť v škole a nie po poobediach...a teraz toto. pomsta, že ju nemôžu viac šikanovať. RŠ ma nikdy, nikdy nepodržal. Financovanie škôl podľa počtu žiakov. Super naše školstvo, nie? Deti nech zostanú hlúpe, len nech sú dobré známky. Slovenskí politici potrebujú hlúpych, ľahko ovládateľnych ľudí. PS Spomínaná agresorka zavŕšila nedávno 13 rokov, stihla už mať vyše 30 frajerov a známky podobné aj z iných predmetov...nielen z tohto. Neučí sa, vyhovára sa...

renatka1985
4. dec 2019

vydrzala by som kym dcera skonci a zo skoly odisla. dobrych ucitelov je nedostatok, istotne si miesto najdes. zaroven je to dost casu, aby si si to nechala ulezat a premyslela si, ako problem riesit.
vhodna by asi bola inspekcia, podnet na kontrolu atd ale zaroven ti ostava "prezit" v skole este vyse 6 mesiacov, a neviem, ci chces v takom prostredi fungovat,,

bubuliatkova
autor
4. dec 2019

@renatka1985 presne si to vystihla 🙄ach jaj

A ešte jedna vec, ponúkla som matke, nech si príde posedieť na moje hodiny. Som zvedavá, či príde, ja nemám čo skrývať.
A zastrájala, že chce komisionálne skúšanie na polroka. Reku, v pohode,ale nech príde nestranný učiteľ z iného mesta. Totiž ona sa vie nenormálne podlizovať učiteľom, a takí slabší jej všetko zožerú... takýto je dnešný svet.

mogaa
4. dec 2019

@bubuliatkova je december, treba dokončiť školský rok a dcéra bude mať pokoj....ja by som sama požiadala aby som nemusela učiť jej triedu, veď pár mesiacov vydržíš, ak dostanú iného jazykára možno ju nebudeš už musieť doúčať.....ak by ťa nechali učiť jej triedu - dávaj viac písomiek ako ústnych odpovedí a známky budeš mať podložené písomkou - že naozaj dotyčná nevedela.

mogaa
4. dec 2019

@bubuliatkova ale ak stále pôjde o šikanovanie tvojej dcéry - rieš to najskôr cez riaditeľa a ak nepomôže cez políciu - ale jej triedu by si už nemala učiť - stále tam bude náznak zaujatosti voči dievčaťu č sikanovala tvoje dieťa,,,,,

bubuliatkova
autor
4. dec 2019

@mogaa Práve sme mali vykričané na porade,že skúšať ústne 50%, lebo otecko z inej triedy chcel poslať inšpekciu kvôli pisomkám a neskúšaniu ústne.😂😂😂 Proste nevyhovieš.

moonlight1210
4. dec 2019

@bubuliatkova a u nas zas mamicka vykricala v ucitelke, ze rodicia nie su na to, aby suplovali skolu - pretoze dava domace ulohy a jej sa ich nechce s jej dietatom doma robit, lebo mu to dlho trva a ona nema na take sprostosti cas.
vtipne na tom je, ze sama je byvala ucitelka (ucila asi rok).

janinque
4. dec 2019

@bubuliatkova nezvažovala si pre dcéru prestup na inú školu a ty zmenu zamestnania inde?

mogaa
4. dec 2019

@bubuliatkova tak ale minimálne písomky vieš preukázať že naozaj sú známky objektívne, ja by som sama požiadala o učenie v inej triede - vyhneš sa takýmto obvineniam ....a ak šikanovala dotyčná tvoju dcéru - tiež si nemyslím že si uplne nestranná a nezaujatá - ale je to prirodzené lebo si myslím že nikto by nebol nezaujatý na niekoho kto šikanoval jeho dieťa....tento rok obe už vydržte, dcéra odchádza na strednú a ty si hľadaj miesto inde(pre istotu)

popolusska
4. dec 2019

@bubuliatkova mne nie je celkom jasne, o aky problem ide. Vidim tu viacero tem: sikanovanie dcery, sikana ucitelky zo strany ziakov, nezvladnuty prof. vztah so sefom...uvedomit si musis niekolko veci: 1. riaditela, ziakov a ani ich rodicov nezmenis, zmenis mozes len svoj vlastny postoj a pristup, alebo pracovne miesto. 2. rodic a dieta v jednej triede je vzdy obrovska chyba- a konflikt zaujmu - svojmu dietatu by som to z viacerych dovodov nikdy neurobila - bud zmenis teda pracu ty, alebo dcera skolu...

bubuliatkova
autor
4. dec 2019

@janinque Áno, odišla som, ale tam mi nepredĺžili zmluvu, lebo firma je na tom zle a zostala som zrazu prebytočná. Tak som sa, ja hlupaňa, vrátila...zase byť nezamestnanou mi dva mesiace stačili. Bývam v malom meste a dochádzať denne hodinu do iného mesta a hodinu späť aj s dcérou, to je dosť na zváženie.🤐

bubuliatkova
autor
4. dec 2019

@mogaa Ale ešte je iba siedmačka😟 a písomky som jej ukázala a vysvetlila. Odfotila si ich pre istotu, že ich skonzultuje...ale tam nebolo čo riešiť.

mogaa
4. dec 2019

@bubuliatkova no dcéra je už dosť veľká aby chodila aj do iného mesta, na tvojom mieste jej od budúceho šk.roku vybavím prestup a máš pokoj....ešte min.2roky budeš mať v tej škole problém ty alebo dcéra....ja by som od budúceho roku kludne aj dochádzala aj s dcérou do vedlajšieho mesta......tam nie je o čom, sama píšeš že dcéra už problém s kamarátkami mala , určite by nemala nič proti zmene školy....a pre teba to bude východisko tiež, lebo riaditeľ by musel ešte 2roky riešiť aby si neučila dotyčnú čo šikanovala tvoju dcéru -lebo teraz bude tvrdiť že ty šikanuješ ju

kamlicek
5. dec 2019

Fu, toto by som asi nerozdychala. Vyckajte do konca roka a zmente skolu aj ty aj ona, toto nie je normalne a su to zbytocne stresy aj pre nu aj pre teba :/

bubuliatkova
autor
6. dec 2019

Takže riešenie sa črtá. Odoberie mi triedu, čiže úväzok a s tým aj plat. Sťažovať sa...a kde, prosím? Do učiteľa si každý utiera topánky. Hold, naše školstvo vychováva samých hlupákov a neschopákov. Toto vyhovuje vláde. A riaditeľ si mädlí ruky. Čím viac žiakov, tým viac peňazí a tým viac odmien pre neho. Veď stavia dom...treba viac povedať?