Šikana na pracovisku
Viem že sme to mnohé učiteľky takže narážam hlavne na túto sféru. Čo sa to pre boha deje? Aj osobná skúsenosť aj z reči mojich spolužiačok počúvam že je to skoro všade rovnaké. Zatrpknuté ješitné a zákerné osoby. Donášačky prekrúcačky žalobaby a vytešujú sa keď môžu slovami ublížiť a ohovárať. Riaditeľke sa strčia najhlbšie ako sa dá a splhajú sa do toho zadku po chrbtoch svojich kolegýň.
Ženy! Matky! Učiteľky! Ktoré vychovávajú a učia morálnym hodnotám.
🤮
Našla sa tu niektorá z vás podľa opisu? Priznajú si to tie beštie vôbec niekedy? Dôjde na nich karma?
Vydržali ste trpieť takéto zmije alebo ste sa ozvali?
aká vláda, takí ľudia 🤷♀️
@biba_18 takí ľudia boli vždy, len majú nejako viac odvahy na to zlé
aká vláda, takí ľudia 🤷♀️
@biba_18 prevažne ženský kolektív, to bolo vždy takto. Česť výnimkám. Ty už by si mohla prestať všade pliesť politiku
@biba_18 takí ľudia boli vždy, len majú nejako viac odvahy na to zlé
@danielahamar veď práve. keď si dovolí premier šikanovať, prečo nie aj ony??
@biba_18 prevažne ženský kolektív, to bolo vždy takto. Česť výnimkám. Ty už by si mohla prestať všade pliesť politiku
@mateson2004 nemohla - a ani neprestanem! politika ovplyvňuje celý tvoj život aj keď si to nechceš priznať a pcháš hlavu do piesku…
@danielahamar veď práve. keď si dovolí premier šikanovať, prečo nie aj ony??
@biba_18 nie je to o politike, je to o ľuďoch
Tiež neviem čo má s týmto politika spoločne. To že tie ktoré pijú so šéfkou tak vedia že aj keby zrobili pruser jak hrom tak si to môžu dovoliť.
Tak to nemá nič s politikou
Pracujem 30 rokov skolstve, sice na VS, takze trosku ina atmosfera, ale rozhodne nie idealna. Osobne si myslim, ze sa treba ozvat a ukazat druhej strane, ze nie si fackovaci panak. Samozrejme slusne, strucne, ale uplne presne. Kym budes ticho trpiet, tak si budu dovolovat.
Áno, potvrdzujem. Tiež učiteľský kolektív a dve osoby vopchate vedeniu až po päty v riti. A áno, rieši sa to. S vedením vedenia. Uvidíme, či úspešne.
A strčiť Fica do tejto témy, to chce riadny matros 👌
Ženský kolektív je najhorší kolektív aký môže byť🤣 vďaka bohu za home office
Nie som ucitelka, ale mam viac kamaratok, ktore su ucitelky a ked mi rozpravaju niektore veci, tak sa nestacim divit, co sa to deje v zborovni. Je to smutne, ze ludia, ktori maju vychovavat sa takto spravaju a bezdovodne. Najcastejsie to pocuvam prave z oblasti skolstva.
nie je to len v školstve... aj v iných odvetviach...
do zadku sa vedia tlačiť aj muži...
To nie je len v školstve, ja pracujem v zdravotníctve a nie je to o nič lepšie, tiež mám také kolegyne. Niektoré kolegyne sú super, nájdu sa aj donášačky.
Presne z toho dôvodu som odišla z dvoch prác.😀 Keby si mam vybrať smer odznova, už to nebude školstvo. Ženy vedia byť k sebe najväčšie ..... A mne osobne to nestojí za ten čas a energiu. 🙂
paradoxne je u nás na pracovisku najväčší donášač, intrigán a podvraťák muž, tiež vysokoškolské prostredie.
Ja som si kedysi myslela, že učitelia, lekári sú určite morálne a čestné bytosti, už dávno si to nemyslím, človek ako človek, všade sa nájdu aj horšie aj lepšie varianty.
Áno tiež som to riesila odchodom a úplnou zmenou povolania ale stále ma to štve a vždy to hlboko v sebe riešim prečo???
Rozmýšľam napísať zriaďovateľovi ale čo z toho keď aj tam majú dotyčné kontakty a aj s nimi chlastaju a fajčia na poradách.
Hlavne pri tej cigaretke vedia poprevracať každú a otočiť všetko ako sa dá.
Všimla som si že podobné témy majú len pár reakcií.
Prečo? Tiež sa v tom mnohé našli a možno nevedia na ktorú stranu vlastne patria?
Tak veľmi by ma zaujímali tie mentálne pochody čo chodí v hlave takej osobe, ako sa cíti, čo z toho má a či je v súkromí šťastná?
paradoxne je u nás na pracovisku najväčší donášač, intrigán a podvraťák muž, tiež vysokoškolské prostredie.
Ja som si kedysi myslela, že učitelia, lekári sú určite morálne a čestné bytosti, už dávno si to nemyslím, človek ako človek, všade sa nájdu aj horšie aj lepšie varianty.
@0silvia0 Tiez mam skusenost, ze chlapi viac intriguju a tiez som uz vyliecena z tej naivity, ze ucitelia a lekari su moralni.

Aby som to trochu objasnila nejde ani tak o mňa, ja som si túto situáciu poriešila. Ide mi skôr o diskusiu prečo sa to deje takmer všade. Bolo to tak vždy alebo sme sa úplne zbláznili?