Skončenie pracovného pomeru počas materskej dovolenky
Ahojte, baby čo sa vyznáte prosím, som na materskej od júna, a k 30.9. mi končí pracovná zmluva na dobu určitú. Predpokladám že materskú mi bude sociálna poisťovňa vyplácať ďalej, však?
Treba sa potom od októbra evidovať na úrade práce? Pôjdu mi ďalej odvody?
Ďakujem ❤️
@viki128 ja som bola na soc. poistovni aby za mna platil stat dochodcovske poistenie(tak nejak sa to vola🙂) presne takto mi skoncil pp aj mne. Potom ku koncu materskej treba ist na Urad prace na socialne veci poziadat o rodicovsky. Teda tak to bolo tu u nas vo februári.
@natalia1619 a kedy ste šli na tu sociálnu poisťovňu prosím? Po ukončení prac.pomeru ?
@paigesy ak si dobre pamatam tak ano, a prechod na rodicak vybavovala pred koncom materskej.
@natalia1619 a čo ste tam ešte vybavili po skončení prac.pomeru ? K čomu je dobre to dôchodcovské ? 🙈
@paigesy aby stat za vas platil odvody na dôchodok, ak ste zamestnana je to automaticke alebo ak toto nie je prve dieta a uz ste si to raz vybavovali tak to automaticky stat plati. Ak nie tak za vas stat neplati 🙂
@viki128 dobry den 🙂 chcem sa spytat s odstupom casu, mali ste stale taku istu matersku aj ked vam skoncila pracovna zmluva ? 🙂 ja to budem mat tak isto ako vy 🙂 dakujem za odpoved
@veronporubska92 áno pokračovalo to normálne do konca materskej, potom normálne prejdete na rodičak 🙂
@kabba materskú mi normálne vyplácali do konca. Po skončení materskej sa musíte prihlásiť na poberanie rodičovského príspevku na úrade práce, a budete na rodičovskej dovolenke. Stále ste poistencom štátu 🙂 dá sa to aj elektronicky ak máte elektronický podpis v občianskom preukaze. No a po skončení rodičovskej dovolenky, keď bude mať dieťatko 3 roky, tak už vám nič nikto nevypláca ani neplatí za vás odvody, čiže bud zamestnať sa alebo zaevidovať alebo nejakú inú možnosť
Ja to mám tak isto že mi na materskej skončil pracovný pomer ale už budem prechádzať na rodičovský a chcem sa spýtať že či dostanem ten vyšší rodicak alebo nižší keď som predtým zamestnaná bola?
@macinka123 ak si poberala materské, tak budeš poberať vyšší rodičovský príspevok

@viki128 nikam sa nemusis ist evidovat.
Do 2 rokov od skoncenia PP mozes poziadat o podporu, ak mas na nu narok ( muz moze poberat MP, pripadne RP)
Ak nie, staci sa zaevidovat po skonceni RD.