Vhodné pracovné prostredie pre učiteľov
Ahojte zienky, len ta zo zvedavosti by som sa chcela opýtať. Možno to zaujíma aj iných a aj vy sa pri tom možno odreagujete 🙂 Rozmýšľam, že častokrát vidim smutne učiteľky aj tu na koniku, možno aj také, z ktorých už cítiť frustráciu a je toho veľa, čo vás trápi. A my rodičia si to tu vieme prečítať 🙂 tak ak by sme si prečítali odpovede a vás pohľad na vec, možno si to niekto zoberie k srdcu, viac vás pochopí a kto vie, možno vás aj niečím zo zoznamu prekvapí 🙂)
1, Čo vám robí najväčšiu radost na Vašej práci?
2, Čo vás naopak na vašej práci najviac zarmucuje?
3, Keby vám teraz niekto dá čarovnú paličku, akú 1 vec by ste v práci hneď teraz zmenili?
4, Ak sa udeje nejaký problém v práci, cítite sa byt vypočuté pri snahe o jeho riešenie?
5, Ktorú vlastnosť deti máte u svojich žiakov najradšej?
6, Ktorá vlastnosť deti vás najviac znepokojuje?
7, Cítite sa byt viac alebo menej rešpektované žiakmi?
8, aký pocit prevláda u vás počas dňa najviac? (Radosť/hnev/frustracia/ocakavanie/dobra nálada)
9, Aka jedna vec by sa mohla zo strany deti urobiť, aby ste mali lepši deň?
10, Aka jedna vec by sa mohla zo strany rodičov urobiť, aby ste mali lepši deň?
11, Akú jednu vec by ste chceli od kolegýň, aby urobili, aby bol vás deň lepší?
12, A posledná, akú jednu vec by ste boli ochotne spraviť/robite ju, aby ste urobili svojim školákom lepši deň?
PS kľudne napíšte aj viac 🙂)
Pred chvíľou som prišla domov a už cca 30 minút sedím a čumím na stenu. V tichu, v šere. Potrebujem chvíľu pre seba, kým pôjdem pre moje deti. Tento týždeň ma každý deň bolí hlava, som neskutočne unavená a začínam mať pocit vyhorenia. Po rokoch s deťmi s autizmom mám pocit, že už nevládzem. Ale do dôchodku je ešte ďaleko, tak sa musím cez víkend pozbierať 🙂 najviac ma teší objatie a úsmev malého autíka, nové funkčné slovo, či ochutnaný obed. A úprimné 'ďakujem' od rodičov. Najviac ma frustruje verejnosť, ktorá na mojej práci vidí iba pracovnú dobu a prázdniny.
Pred chvíľou som prišla domov a už cca 30 minút sedím a čumím na stenu. V tichu, v šere. Potrebujem chvíľu pre seba, kým pôjdem pre moje deti. Tento týždeň ma každý deň bolí hlava, som neskutočne unavená a začínam mať pocit vyhorenia. Po rokoch s deťmi s autizmom mám pocit, že už nevládzem. Ale do dôchodku je ešte ďaleko, tak sa musím cez víkend pozbierať 🙂 najviac ma teší objatie a úsmev malého autíka, nové funkčné slovo, či ochutnaný obed. A úprimné 'ďakujem' od rodičov. Najviac ma frustruje verejnosť, ktorá na mojej práci vidí iba pracovnú dobu a prázdniny.
@anonym_4ef84d to je pekne 🙂) 🩵
blokli ti prispevok o zufalych matkach čo nemaju čas na seba
tak máš novu temu
ale ideš na to lepšie, pišeš pod anonymom a lepšie to maš napisane aby nebol dôvod na dalšie dalšie bloknutie
blokli ti prispevok o zufalych matkach čo nemaju čas na seba
tak máš novu temu
ale ideš na to lepšie, pišeš pod anonymom a lepšie to maš napisane aby nebol dôvod na dalšie dalšie bloknutie
@anonym_2a8733
@sara07
Neviem kto vám dvom čo urobil, ale ani jedna ste netrafili.
Poprosím vás, aby ste tu nevytvárali zlu atmosféru.
Táto téma nebola založená, aby sem prišiel niekto niekoho osočovať. Buďte prosím slušne alebo sa nezapájajte.
@anonym_2a8733
@sara07
Neviem kto vám dvom čo urobil, ale ani jedna ste netrafili.
Poprosím vás, aby ste tu nevytvárali zlu atmosféru.
Táto téma nebola založená, aby sem prišiel niekto niekoho osočovať. Buďte prosím slušne alebo sa nezapájajte.
@anonym_autor nie my sa snažime pochopit o čo ti tu ide ??? robiš si dotaznik pre bakalarku ???
@anonym_autor nie my sa snažime pochopit o čo ti tu ide ??? robiš si dotaznik pre bakalarku ???
@sara07 pisem to v hlavnom príspevku.
@anonym_autor jo a teraz tu o červenej karkulke 😂😂😂😂😂
@sara07 máš problém, že sa o to niekto skutočne zaujíma? Či si sa prišla vysmievať? Alebo provokovať alebo robit zle? Tiež si neviem vybrať.
Mne sa páčil príspevok od ucitelky, ktorý tu je zatiaľ jediný. Ak tebe nie, ako som pisala. Nemusíš sa zapájať.
@sara07 máš problém, že sa o to niekto skutočne zaujíma? Či si sa prišla vysmievať? Alebo provokovať alebo robit zle? Tiež si neviem vybrať.
Mne sa páčil príspevok od ucitelky, ktorý tu je zatiaľ jediný. Ak tebe nie, ako som pisala. Nemusíš sa zapájať.
@anonym_autor nie normálne sa pytam nemám rada ked niekto robí z ludi blbcov,
čiže sa uprimne zaujimaš o duševne zdravie zroooovna tej skupiny žien v 12 bodoch
a zo ziskanými datami budeš čo robit ???
skus odpovedať vecne bez toho aby si na mna utočila ako som zla a sketa
no poteš košte ak ty si buduca pani učitelka
Mňa by zaujímalo načo sa ti tieto info čo pozbieraš.
Pozri lepšie skupiny na mk. Sa mi zdá, že je tu skupina "učiteľky", tak skús tam sa ozvať, snáď budú prívetivejšie.
Mňa by zaujímalo načo sa ti tieto info čo pozbieraš.
Pozri lepšie skupiny na mk. Sa mi zdá, že je tu skupina "učiteľky", tak skús tam sa ozvať, snáď budú prívetivejšie.
@anonym_6509e2 je to tak, ako píšem už v úvode, nič za tým netreba hľadať. Asi som bola naivná, keď som si myslela, že podobnych príspevkov ako bol ten ucitelky s autistickými deťmi tu bude viac. A vyrývačných ako od tých 2 slečien tu menej.
zapamätaj si : " Aktívny blbec je horší ako triedny nepriateľ ".
zapamätaj si : " Aktívny blbec je horší ako triedny nepriateľ ".
@anonym_6509e2 asi ano 🙂
@anonym_autor Bože môj, to čo je zas za tému :DDDDD Učiteľky majú normálnu prácu. Každý sme chodili do školy, takže vieme, že keď sa im nechce, pustia film, dajú písomku alebo nechajú čítať z knihy, rad za radom. Teraz čakám, že na mňa niektoré skočíte, ale učiteľské povolanie je lenivé povolanie. Skúste sa niekedy opýtať, ako sa má a prečo je smutný taký lekár, chirurg, onkológ, alebo tí, čo makajú za pásom, alebo bankári, ekonómovia, právnici, lebo to sú ľudia, ktorí sa naozaj narobia. Nikto z týchto ľudí nemôže prísť do práce a povedať: „No dnes si pustíme film, lebo sa mi nechce.“ Keď si spomínam na ZŠ, tak presne taká bola naša angličtinárka každú druhú hodinu
@anonym_autor Bože môj, to čo je zas za tému :DDDDD Učiteľky majú normálnu prácu. Každý sme chodili do školy, takže vieme, že keď sa im nechce, pustia film, dajú písomku alebo nechajú čítať z knihy, rad za radom. Teraz čakám, že na mňa niektoré skočíte, ale učiteľské povolanie je lenivé povolanie. Skúste sa niekedy opýtať, ako sa má a prečo je smutný taký lekár, chirurg, onkológ, alebo tí, čo makajú za pásom, alebo bankári, ekonómovia, právnici, lebo to sú ľudia, ktorí sa naozaj narobia. Nikto z týchto ľudí nemôže prísť do práce a povedať: „No dnes si pustíme film, lebo sa mi nechce.“ Keď si spomínam na ZŠ, tak presne taká bola naša angličtinárka každú druhú hodinu
@anonym_ccacff toľko zloby a síry. Praca učiteľov je jedna z najzodpovednejších povolaní. Kto vychoval a učil tych budúcich lekárov, chirurgov, makačov za pasom? Všetci od obyčajného smetiara az po absolventa vysokej školy a držiteľa Nobelovej ceny musel niekto učiť. Je to jedna nezaplatená a neohodnotená práca a ešte sa kdejaký debil vyvršuje na učiteľoch. Nikto nemá takú psychickú záťaž v súvislosti s tým, že má na starosti deti a má z nich formovať a tvarovať bytosti. Ano, sú rôzni učitelia. Ale k učitelom treba mať rešpekt. Teraz si kdejaký blbec na nich otvára ústa, vozia sa po nich rodičia, vozia sa po nich deti. Presne takto to tu vyzerá. Za mňa je to príjemná a pekná téma.
@anonym_ccacff podľa mňa tak, ako je dôležitá psychická pohoda rodiča, aby vedel dobre fungovať s deťmi, rovnako dôležitá je aj psychická pohoda učiteľov, ktorí trávia s našimi deťmi počas týždňa cca rovnaký počet hodín.
Formujú budúcu generáciu a myslim, že v dnešnej uponáhľanej dobe, keď je toho veľa na rodičov, je toho veľa aj na nich. Tak ako rodičia potrebujú psychohygienu, potrebujú ju aj oni.
Nepracujú s vyformovanými osobnosťami dospelých v zamestnaní ako lekári a ostatní, ale oni okrem učenia aj priamo formujú osobnosti deti.
Prečo nezistit, čo by im pomohlo k tej dennej pohode. Niekto si to možno zoberie k srdcu.
@anonym_autor jedna jediná vec - kolektív.
Všetko ostatné sa dá zvládnuť, vyriešiť, prežiť ak je dobrý kolektív a dobrá kolegyňa.
Učiteľky sú vyhorené lebo si navzájom podrážajú kolená, predbiehajú sa ktorá je lepšia, šikanujú sa, všade je mobing, bosing.
Viem o čom hovorím. Zažila som si svoje a niet nad dobrý kolektív. V tejto práci vymýšľame aktivity lebo námto klape, sme tam dobrovoľne nadčasy. Tvoríme, ťaháme školu dopredu. Sme úžasný kolektív. Plánujeme spoločné dovolenky a výlety a deti aj rodičia to cítia.
Každému prajem takúto rodinnú atmosféru, aby ste ráno nechodili do práce ale aby to bol váš druhý domov, druhá rodina. A vtedy sú úplne zbytočné tvoje otázky aj odpovede na ne.
Pozdravujem všetky mrchy a kiežby raz na vas došiel mráz 👌
@anonym_ccacff toľko zloby a síry. Praca učiteľov je jedna z najzodpovednejších povolaní. Kto vychoval a učil tych budúcich lekárov, chirurgov, makačov za pasom? Všetci od obyčajného smetiara az po absolventa vysokej školy a držiteľa Nobelovej ceny musel niekto učiť. Je to jedna nezaplatená a neohodnotená práca a ešte sa kdejaký debil vyvršuje na učiteľoch. Nikto nemá takú psychickú záťaž v súvislosti s tým, že má na starosti deti a má z nich formovať a tvarovať bytosti. Ano, sú rôzni učitelia. Ale k učitelom treba mať rešpekt. Teraz si kdejaký blbec na nich otvára ústa, vozia sa po nich rodičia, vozia sa po nich deti. Presne takto to tu vyzerá. Za mňa je to príjemná a pekná téma.
@katkazatka A vy si myslíte, že ja som nechodila do školy? Ja a očividne aj ostatní v tejto téme veľmi dobre poznáme tú tvrdú prácu učiteľov :DDDD A ohľadne platu: koľko by ste mali zarábať, keď bežný človek má ročne 2 týždne dovolenky a vy 3 mesiace, víkendy voľné a žiadnu nočnú prácu?
@anonym_ccacff z časti máš pravdu, ale okrem lekárov nie je nikto z vymenovaných povolaní jednou nohou v base. Učiteľ musí byť nonstop v strehu. Okrem učenia rieši neustále konflikty, plač, pocikane pokakane gate, rozbité koleno, nonstop je v prostredí plnom bacilov, samé zelené sople, vírusy, hnačky. A dnešné deti? Každé jedno má svoju osobnosť, pochádza z rôzneho prostredia, každé jedno si vyžaduje individuálny prístup, takže preto tých 40dni dovolenky - ver či never ale je to zaslúžene a nutné.
Nebyť toľko dní dovolenky tak málo by to veľmi negatívny dopad v konečnom dôsledku na deti.
@katkazatka A vy si myslíte, že ja som nechodila do školy? Ja a očividne aj ostatní v tejto téme veľmi dobre poznáme tú tvrdú prácu učiteľov :DDDD A ohľadne platu: koľko by ste mali zarábať, keď bežný človek má ročne 2 týždne dovolenky a vy 3 mesiace, víkendy voľné a žiadnu nočnú prácu?
@anonym_ccacff a keby si vedela čo taky učiteľ robí aj počas dovolenky, tak by si zmenila pohľad- samozrejme nie všetci, to určite sú. Určite sú takí ako píšeš- zapnu TV a padla.
@anonym_ccacff a keby si vedela čo taky učiteľ robí aj počas dovolenky, tak by si zmenila pohľad- samozrejme nie všetci, to určite sú. Určite sú takí ako píšeš- zapnu TV a padla.
@anonym_25fec8 Moja svokra je učiteľka, takže bohužiaľ veľmi dobre viem, čo robí počas dovolenky, 2 týždne Chorvátsko, 2 týždne Španielsko, 2 týždne Tatry a zvyšok vysedávanie na záhrade
@anonym_ccacff tak to si asi chodila do skoly niekde v zapadakove, kde to ma kazdy u riti, ako a ci sa tam vobec uci, ked vam ucitelka pustala film.
@anonym_autor Ahoj, ďakujem za zaujímavú tému.
1) Možnosť dozvedať sa vždy nové informácie (od detí, od kolegov, zo vzdelávaní...).
2) Postoj niektorých mojich kolegýň k žiakom - cudzincom.
3) Odobrala by som počet hodín, ktoré musia byť odučené - povinných je 23 hodín do týždňa a pri takejto záťaži si nestíham vytvoriť na každú hodinu kvalitnú prípravu.
4) Vypočutá áno, ale to neznamená, že sa problém vyrieši.
5) Ich zmysel pre humor.
6) Ako sú niektoré z nich ľahostajné k utrpeniu ostatných.
7) Viac.
8) Únava.
9) Nič mi nenapadá.
10) Mohli by začať dodávať ospravedlnenky včas.
11) Mohli by prestať konečne pindať.
12) Mojim žiakom robia radosť hravé aktivity - ich príprava je ale časovo náročná, a tak ich nemávam pravidelne, čo má mrzí.
@anonym_ccacff tak to si asi chodila do skoly niekde v zapadakove, kde to ma kazdy u riti, ako a ci sa tam vobec uci, ked vam ucitelka pustala film.
@anonym_47c6a4 Áno, to určite. Typické správanie učiteľky, ste preukázala, ďakujem
@anonym_ccacff Ty si poriadna trubica 🤦🤦🤦
@anonym_ccacff Ty si poriadna trubica 🤦🤦🤦
@anonym_93a1cf neplač a nedávaj mi svoje mená XD
@anonym_93a1cf neplač a nedávaj mi svoje mená XD
@anonym_ccacff Neplačem. Na všetkých ľudí slnko svieti. A komu nie je zhora dané, ...
@anonym_ccacff Neplačem. Na všetkých ľudí slnko svieti. A komu nie je zhora dané, ...
@anonym_93a1cf Na všetkých ľudí slnko svieti. A komu nie je zhora dané, ten sa stane učiteľom. Chápeme

NEOTRAVUJ !!!
zasa téma učitelky ?? zasa chceš rozprudiť burlivu diskusiu? Dúfam, že sa tu nenájde žiadna, čo by ti na to skočila