Voľno po 12-hodinových smenách: Kedy máte nárok na dva dni?
Po koľkých 12-kach musí byť voľno 2 dní?
nie všade je to tak....bežne sa robí v zariadení DSS aj 3dni a potom volno...toto je individuálne, ale mesačne ti má sedieť fond pracovnej zmluvy čo máš v zmluve.....ostatné sú platené nadčasy
nie všade je to tak....bežne sa robí v zariadení DSS aj 3dni a potom volno...toto je individuálne, ale mesačne ti má sedieť fond pracovnej zmluvy čo máš v zmluve.....ostatné sú platené nadčasy
@mogaa ďakujem
2x 12 ,2x voľno platiť nemusí.
Robí sa aj tak, že 4x 12 a 4 dni voľno
@doriiis ďakujem
2x 12 ,2x voľno platiť nemusí.
Robí sa aj tak, že 4x 12 a 4 dni voľno
@doriiis ďakujem
ja som mala 6 x 12tku nocnu a bez volna, ale to nadriadeny obchadzal zakonnik prace,mali sme byt 4 recepcne a boli sme len 2, nevedel nikoho zohnat
my sme mali denna, nocna, volno, volno, denna, nocna, volno, volno...a takto dookola.
my sme mali denna, nocna, volno, volno, denna, nocna, volno, volno...a takto dookola.
@anonym_29bb62 ďakujem
ja som mala 6 x 12tku nocnu a bez volna, ale to nadriadeny obchadzal zakonnik prace,mali sme byt 4 recepcne a boli sme len 2, nevedel nikoho zohnat
@anonym_f0f63e OMG
@anonym_autor všetky tieto dohady… Podľa zákona mas mať dva dni voľna v priebehu jedného týždňa, to je po piatich dňoch. Zároveň nemôžeš mať nadčasy v priemere viac ako 8 hodín. Takže najbližšie k tomu je odpoved po 4 dňoch, 4 dni x 12 hodin=0,5 dňa 48 hodin. Avšak existujú aj výnimky alebo iné variácie, ktoré závisia od tvojej zmluvy, pozície, prac.casu.
V každom prípade by si mala pri nástupe podľa zákona dostať “Písomnú informáciu”, v ktorej sú tieto informácie uvedené. Ak si ju nedostala, tak si ju vyžiadaj.

2x12, 2 dni volna