Vrátenie vecí po skončení pracovného pomeru
Dobrý večer.
Známa sa obrátila na mňa a ja sa obraciam na vás s dotazom ohľadom vrátenia vecí po skončení pracovného pomeru.
Ide o to, že poskytla firemný telefón zamestnancovi počas skúšobnej doby.
Zamestnanec sa jedného dňa už neozval. Nezdvíha, neodpisuje, nereaguje na poštu.
Zamestnanec nepodpisoval žiadne papiere o prevzatí alebo o tom ako konať v prípade takejto situácie.
Zaujímalo by ma aký je postup?
SIM dala zablokovať avšak telefón sa dá i naďalej používať.
Nahlásiť ako krádež?
chapem tomu spravne, ze neexistuje preberaci protokol? cize zaznam o tom, ze ten firemny telefon skutocne prebral?
Áno chápeš správne.
Samsung A33, o presnej hodnote nemám informácie
mozem sa mylit, nie som odbornik ale tym padom nemate ziadny dokaz, ze ste mu telefon odovzdali, takze tazko povedat, ako postupovat
Jedná sa o známu, ktorá prvý krát riešila príjem zamestnanca.. Ale asi i naposledy.
Možno udať na políciu? Kamerový záznam, možno predvolanie alebo bez jeho podpisu o povinnosti vrátenia sa s tým zaoberať nebudú? Keďže nevie dokázať, že mu ho "nedarovala".. Jasné, logické, že nie. No nemá o tom papier..
Nech mu najprv napise a posle postou oficialnu pisomnu vyzvu na vratenie pracovneho prostriedku a tuto nech posle dorucenkou k nemu na adresu bydliska. Moze tam urcit lehotu na vratenie a uviest, ze v pripade, ak nebude telefon vrateny, obrati sa v tejto veci ja sud
Odporucam predtym podpisanu vyzvu nascanovat.
Telefon ma, predpokladam, v uctovnictve. Seriove cislo v dokladoch k telefonu.
otazka znie co sa oplati riesit za 200€ telefon (kedze s DPH stoji 250-300€, tak bez DPH asi menej)? 🤷♀️ policia sa tym nebude zaoberat, lebo trestny cin to je ak sa nemylim nad 266€ a ak nema znama dokaz, ze ho prebral, tak uz duplom ale vsak skusit mozete - zalezi aj od tej obstaravacej ceny
prečo by sa tým polícia nezaoberala? nechápem...
aj priestupok proti majetku je protiprávne konanie.
poslať výzvu na vrátenie, s tým, že keď vec nevráti, tak podáte oznámenie.
@mondolina ved to nie je trestny cin, ked tu riesia xkrat mamicky, ze ich niekto okradol, tak sa viecere "zbieraju", aby presiahli sumu 266€ ale mozno tomu zle rozumiem nejdem sa tvarit, ze s tym mam bohate skusenosti
kazdopadne ak nema ziadny dokaz, tak to akoby mne zajtra do schranky prisla vyzva, aby som vratila telefon, ktory som nikdy nedostala a ja budem tvrdit, ze ja ho nemam

V akej cene bol ten telefon? Lebo zase ak 200e, tak to možno ani nestojí za to, riešiť.