icon

Vymizli práce v časopisoch a magazínoch?

Dnes o 14:28

Ahojte
s nastupom Ai, táto práca v časopisoch, magazínoch už vymizla?
Mojím snom je, keďže som študovala prakticky zameraný obor s médiami, pracovať BEZ živnosti pre nejaký časopis, magazín, je jedno - print alebo web.

Nemôžem takú prácu nájsť nikde, denne pozerám portály. A ak je taká práca, vždy je buď taká, že na živnosť, alebo človek musí byť v mieste napr. BA.
Ja som z východu, do BA sa presťahovať nechcem.
Neviem si nájsť prácu remote a v časopise. Hľadám zle, alebo je to taký úzky trh, že nenájdem takú prácu?
Pred Covidom som takto pracovala, remote, ale na živnosť- živnosť už teraz sa mať neoplatí. Pokiaľ človek nezarobí mesačne 2000e , čo táto práca samozrejme neposkytuje. Ďakujem za usmernenie.

Strana
z2
anonym_daaed4
Dnes o 14:31

@anonym_autor túto prácu ti nikto nedá na TPP,boli by hlúpi

autor
Dnes o 14:34
@anonym_daaed4

@anonym_autor túto prácu ti nikto nedá na TPP,boli by hlúpi

@anonym_daaed4 ok tak nemusí byť TPP, ale nie živnosť. Ale ja ani také ponuky nevidím, max niečo raz za mesiac vidím, to je celé

anonym_46c962
Dnes o 14:41

Dnes už kopec článkov napíše aj AI, takze prace už dosť ubudlo

anonym_723298
Dnes o 14:46

Člen rodiny pracoval v branzi 25 rokov. Už nie.
Čo tam zostali, tak všetci majú inú prácu a písanie ako hobby v podstate.
Tých, čo sa uživia takto na plny úväzok, je minimum.

billy_jean
Dnes o 14:47

Trh sa zásadne sa zmenil. Všeobecné písanie ako lifestyle články, ekonomika apd. je dnes nahradené AI alebo lacným freelancingom. Preto klasické redakčné pozície výrazne ubudli. Dnes sú žiadané články, ktoré generujú traffic a v konečnom dôsledku peniaze. Väčšina vydavateľstiev a redakcií je v Bratislave. Potrebuješ ad hoc vybehnúť na zasadanie NRSR, na tlačovku vlády alebo strán. Veľa pozícií sa obsadzuje interne alebo cez odporúčania. Remote funguje skôr pre seniorov, ktorí naozaj píšu na objednávku.

autor
Dnes o 14:57
@billy_jean

Trh sa zásadne sa zmenil. Všeobecné písanie ako lifestyle články, ekonomika apd. je dnes nahradené AI alebo lacným freelancingom. Preto klasické redakčné pozície výrazne ubudli. Dnes sú žiadané články, ktoré generujú traffic a v konečnom dôsledku peniaze. Väčšina vydavateľstiev a redakcií je v Bratislave. Potrebuješ ad hoc vybehnúť na zasadanie NRSR, na tlačovku vlády alebo strán. Veľa pozícií sa obsadzuje interne alebo cez odporúčania. Remote funguje skôr pre seniorov, ktorí naozaj píšu na objednávku.

@billy_jean ano, rada by som pracovala pre vydavateľstvo. Nie úplne ako novinár čo spominas napr že vybehnut na zasadnutie a pod. Lebo nie som v Ba. Skor myslím klasické lifestýlové denníky, časopisy, magazíny, príkladom uvediem top trendy, sarm, svet evity, zahradkar, bajecna žena a ine. Asi rozumies. Ako pokojne by mohol byť aj lacnejší freelancing ako pracá ale ani to nie. Nikde také ponuky nevidim. A keď ano živnosť a musia byť v Ba.

autor
Dnes o 14:58
@anonym_723298

@anonym_723298 nemusí byť úplne plný úväzok. Stačí napr. Polovičný hybridný (lebo mám este jednu prácu na polovičný práve a tej sa nechcem vzdať) ale mojim snom je robiť pre redakciu ako kedysi. Bola to super práca, malo stresujuca a kreativita sa mí tam páčila. Je to taká pohodova práca.

autor
Dnes o 15:01
@anonym_46c962

Dnes už kopec článkov napíše aj AI, takze prace už dosť ubudlo

@anonym_46c962 to chapem ale predsa len ai články nie sú to práve orechove ako keď sa s tým článkom pohra clovek. Ja som ešte stará škola. Ja som si nachádzala napr. Zaujímavé zmienky, čo niečo dokázali v živote a urobila s nimi súper rozhovor, dala dokopy a pod. A sama svojpomocne bez pomoci ai. Páči sa mí taká práca. Je tvorivá a úžasná. Je to aj moje hobby.

autor
Dnes o 15:02
@anonym_723298

@anonym_723298 no prave. Mne by to ako hobby tiež vyhovovalo. Ak by to bolo platene

anonym_46c962
Dnes o 15:13
@anonym_autor

@anonym_46c962 to chapem ale predsa len ai články nie sú to práve orechove ako keď sa s tým článkom pohra clovek. Ja som ešte stará škola. Ja som si nachádzala napr. Zaujímavé zmienky, čo niečo dokázali v živote a urobila s nimi súper rozhovor, dala dokopy a pod. A sama svojpomocne bez pomoci ai. Páči sa mí taká práca. Je tvorivá a úžasná. Je to aj moje hobby.

@anonym_autor priemerný Slovák nezbada že článok o tradíciách na veľkú noc písala AI a nie človek, detto články o chudnutí, zdravom životnom štýle, bývajú, či diéte a kopec dalších
Proste žurnalistika bude jedna z obetí AI, teda nie cela, ale určite časť

anonym_259df8
Dnes o 15:15
@anonym_autor

@billy_jean ano, rada by som pracovala pre vydavateľstvo. Nie úplne ako novinár čo spominas napr že vybehnut na zasadnutie a pod. Lebo nie som v Ba. Skor myslím klasické lifestýlové denníky, časopisy, magazíny, príkladom uvediem top trendy, sarm, svet evity, zahradkar, bajecna žena a ine. Asi rozumies. Ako pokojne by mohol byť aj lacnejší freelancing ako pracá ale ani to nie. Nikde také ponuky nevidim. A keď ano živnosť a musia byť v Ba.

@anonym_autor presmeruj sa inam.Dnes už to, čo píšeš robia dlhoroční novinari Madam Eva, Evita...sú tam roky tie isté mena, keď pozerám redaktorov.A dnes už stačí sledovať profily známych ľudí a odtiaľ okopírovať klebety a hned je mini článok.ved si zaloz blog a pis, spovedaj známych ľudí.Dnes reelska, podcasty nahradili články.Ja dom voľakedy kupovala časopisy za veľa peňazí mesačne teraz všetko čítam na webe a IG

anonym_4eed9b
Dnes o 15:16
@anonym_autor

@anonym_autor Ty si tá z toho zahraničia, niekde v islamskej krajine, čo takúto prácu hľadá už dobré dva roky? A stále nič..

autor
Dnes o 15:22
@anonym_4eed9b

@anonym_autor Ty si tá z toho zahraničia, niekde v islamskej krajine, čo takúto prácu hľadá už dobré dva roky? A stále nič..

@anonym_4eed9b písem že žijem na východe bie v islamskej krajine. Nečítas moj post?

autor
Dnes o 15:23
@anonym_259df8

@anonym_autor presmeruj sa inam.Dnes už to, čo píšeš robia dlhoroční novinari Madam Eva, Evita...sú tam roky tie isté mena, keď pozerám redaktorov.A dnes už stačí sledovať profily známych ľudí a odtiaľ okopírovať klebety a hned je mini článok.ved si zaloz blog a pis, spovedaj známych ľudí.Dnes reelska, podcasty nahradili články.Ja dom voľakedy kupovala časopisy za veľa peňazí mesačne teraz všetko čítam na webe a IG

@anonym_259df8 veľmi má to baví a znie to ako dobrý finančný zarobok a tiež pohodlie človek isté má. Proste bavi ma toto. Len také práce už nie sú moc.
Ano. My sme to tiež v redakciách robili, že vznikol mini clanok takmer z nejakej klebety a pod.

anonym_f80166
Dnes o 15:24
@anonym_4eed9b

@anonym_4eed9b Toto tu uz tiez bolo. Ze chce silou-mocou pisat pre casopisy, a stale nevie pochopit, ze svet uz je inde. Ale ona je stara skola a bavi ju to a chce a chce...

bielasovicka
Dnes o 15:33

To dnes ešte číta niekto časopis? Nie no, fakt sa pýtam. Ja som tiež kupovala niekedy nový čas pre ženy, bajecnu ženu, a také podobne... Ale to už je aj 10 rokov dozadu.

anonym_b5b3cb
Dnes o 15:45
@anonym_autor

@anonym_autor skus skor lokalne noviny

autor
Dnes o 16:46
@anonym_f80166

@anonym_4eed9b Toto tu uz tiez bolo. Ze chce silou-mocou pisat pre casopisy, a stale nevie pochopit, ze svet uz je inde. Ale ona je stara skola a bavi ju to a chce a chce...

@anonym_f80166 môže byť pokojne aj on-line. Nielen print.

rozculena
Dnes o 16:47
@anonym_autor

@anonym_259df8 veľmi má to baví a znie to ako dobrý finančný zarobok a tiež pohodlie človek isté má. Proste bavi ma toto. Len také práce už nie sú moc.
Ano. My sme to tiež v redakciách robili, že vznikol mini clanok takmer z nejakej klebety a pod.

@anonym_autor tieto lifestylové časopisy sú všetky na jedno kopyto,články sa neustále recyklujú a dnes je to v podstate všetko o hovne.Nič tam nie je,iba reklama.Ako mladá som si kupovala tuším Dievča sa to volalo,Žena a móda,Eva....vtedy tie časopisy za niečo stáli....
Dnes všetko napíše AI,na to naozaj netreba človeka a už vôbec nie na TPP

autor
Dnes o 16:48
@anonym_b5b3cb

@anonym_autor skus skor lokalne noviny

@anonym_b5b3cb lokálne noviny? Skúšala som, ale tiež vyžadujú,aby som napr chodila na konferencie z toho robila reportáže a pod. Alebo chodila a robila aj krimi reportáže čo sa stane v meste napr a pod. A tiež živnosť. A toto ja práveze ani moc nemusim robiť reportáže v teréne. Nie som typická zurnalistka

autor
Dnes o 16:50
@bielasovicka

To dnes ešte číta niekto časopis? Nie no, fakt sa pýtam. Ja som tiež kupovala niekedy nový čas pre ženy, bajecnu ženu, a také podobne... Ale to už je aj 10 rokov dozadu.

@rozculena pravda. Ale mňa to celkom zaujíma. Rada citam takéto veci a mam to rada. Rozhovory napr so slávnymi osobnosťami alebo napr niečo ako vášeň v tebe je fajn táto stránka to citavam stále môže byť aj soubiznis. Ľudia to čítajú ešte staršie ročníky napr. Ale neviem si nájsť ani tak prácu
@bielasovicka môže byť aj print. Nemusí byť iba toto

anonym_b5b3cb
Dnes o 17:01
@anonym_autor

@anonym_b5b3cb lokálne noviny? Skúšala som, ale tiež vyžadujú,aby som napr chodila na konferencie z toho robila reportáže a pod. Alebo chodila a robila aj krimi reportáže čo sa stane v meste napr a pod. A tiež živnosť. A toto ja práveze ani moc nemusim robiť reportáže v teréne. Nie som typická zurnalistka

@anonym_autor takze pekne sedkat doma na zadku a kopirovat a skladat clanok. No to vobec nie je pisanie.

anonym_08f951
Dnes o 17:05

Takze ti je v podstate jedno ci budes pisat o kozmetike pri akne alebo o pestovani uhoriek, hlavne, ze budes pisat. To uz je fakt odvaha.
btw: Uz sa necudujem, ze tie clanky maju taku uroven aku maju, ked je vas takych viac. Myslism si, ze by bolo lepsie ak by ani nevznikali...

zmrzlinka2021
Dnes o 17:14
@anonym_autor

@rozculena pravda. Ale mňa to celkom zaujíma. Rada citam takéto veci a mam to rada. Rozhovory napr so slávnymi osobnosťami alebo napr niečo ako vášeň v tebe je fajn táto stránka to citavam stále môže byť aj soubiznis. Ľudia to čítajú ešte staršie ročníky napr. Ale neviem si nájsť ani tak prácu
@bielasovicka môže byť aj print. Nemusí byť iba toto

@anonym_autor

Ale prečo nie živnosť? Známa tak píše, aj blogy a je jedno kde sa nachádza. Cestuje a tak aj pracuje. A uživí sa.

estellas
Autor odpoveď zmazal
anonym_4eed9b
Dnes o 17:30
@zmrzlinka2021

@anonym_autor

Ale prečo nie živnosť? Známa tak píše, aj blogy a je jedno kde sa nachádza. Cestuje a tak aj pracuje. A uživí sa.

@zmrzlinka2021 Lebo ona chce hlavne sedieť doma má riti, tzv. homeoffice, sťahovať sa odmieta, s ľuďmi sa stretávať nechce, reportáže v teréne robiť nechce. A ešte to chce robiť načierno, lebo žije mimo SR a je s tým problém kvôli legislatíve. Živnosť u nej nepripadá do úvahy. To je presne niečo, čím určite osloví serióznu spoločnosť. Aj preto tu píše pravidelne, stále to isté a stále nič.

maranta_leuconeura
Dnes o 17:45

Ja som taky inzerat videla na jesen do redakcie. Ale bola to praca redaktorky ako si predstavujes ze sedenie na riti bez reportazi, no v office v Bratislave ;) v tomto pripade asi plati, ze na vychode nic nie je

anonym_1be165
Dnes o 17:58

Pozor, toto je ešte len ona. Tak pani rozvedena, 32 rokov, nechce pracovat, max pisat z domu a starat sa o domacnost, prijemne citanie. Ja som si urobila pukance: https://www.modrykonik.sk/forum/praca-a-zamestnanie/ako-najst-pracu-online-a-byt-doma/

Strana
z2