icon

Výpovedná lehota a práceneschopnosť

adkaa284
14. sep 2016

Dobry den, chcem sa opytat, ci mi vie niekto poradit ak som dala vypoved v praci s tym, ze vypovedna lehota mi konci 31.10.16 je lepsie sa hned od 01.11. zaevidovat na UPSVaR a tak ist na PN, alebo ist najprv na PN a po jej ukonceni sa evidovat na UPSVaR? Je potrebne sa po ukonceni peacovneho pomeru hlasit aj v ZP?Za pimoc vopred dakujem 🙂

ikonica
14. sep 2016

najskor na PN, kym budes v ochrannej lehote... kym budes na PN na urade ta nezaeviduju....

ikonica
14. sep 2016

Ochranná lehota je spravidla 7 sedem dní po zániku nemocenského poistenia. V prípade, ak nemocenské poistenie trvalo menej ako 7 sedem dní, ochranná lehota je toľko dní, koľko trvalo nemocenské poistenie.

zdroj soc. poistovna....

ak by si sla najskor na UP tak sa uz na PN asi nedostanes

papricka33
14. sep 2016

Tak tak, najskor na PN

adkaa284
autor
14. sep 2016

Dakujem za informaciu a este potom PN odnesiem uz rovno na soc. Poistovnu? Zamestnavatel s tym uz nic nema?

stastnablcha
14. sep 2016

Ne lepsie posled y pracovny den ist na PN. Potom mas na pn uvefeneho zamestnavatela a je mensia sanca aby ta chodili kontrolovat. Papiere si potom nesies na soc. A zdrav. poistovnu sama. Zamestnavatel s tym nic nema

ikonica
14. sep 2016

@adkaa284 ak budes mat PN po skonceni zmluvy tak uz ho nenosis zamestnavatelovi, ale rovno do SP