icon

Žiadosť o skrátený úväzok v štátnych zariadeniach

3. mar 2026

Dobrý deň, neviete ako to je čo sa týka žiadosti o skrátený úväzok v štátnych zariadeniach ? Má riaditeľ oprávnenie schváliť žiadosť o polovičný úväzok ? Moja práca zahŕňa veľký stres, dochádzanie ďaleko, aj 12h služby a jednoducho to nezvládam. Určite to budem komunikovať priamo s riaditeľom, ale chcem sa opytat, či nemáte niekto s týmto skúsenosť, či to vôbec riaditeľ zariadenia môže sám od seba schváliť ?

anonym_39a9f7
3. mar 2026

Riaditeľ ako štatutárny orgán zamestnávateľa má oprávnenie takúto zmenu schváliť, pokiaľ to umožňujú personálne a prevádzkové podmienky zariadenia a interné predpisy.

anonym_d25851
3. mar 2026

neviem ake statne zaridenie myslis ale ja pracujem v statnej sfere pred rokom som potrebovala byt rok na 1/2 uvazku a v pohode mi to schvalil, istlo to na mojej pozicii

mogaa
3. mar 2026

@anonym_autor riaditeľ samozrejme môže prijať aj zamestnanca na čiastočný úväzok, teda ak takého potrebuje. Ak tam už pracuješ tak preradiť ťa tak môže, ale nemusí.....ak je to zamestnanie kde pracuješ na smeny, tak ak by to schválil, potrebuje druhého človeka na druhú časť smeny.....