icon

Ako často treba prať pri dvoch deťoch?

4. jún 2024

Mám strašne veľa pradla. Skúšam preto prať každý druhý deň, aby som neprala do polovice naplnenú práčku.

Dávate deťom každý deň čisté aj keď nie je oblečenie viditeľne zašpinené?

Strana
z2
autor
5. jún 2024

@doriiis ďakujem za recenziu.

autor
5. jún 2024

@ukulela ponožkového démona mame aj my. Zvažujem nakúpiť rovnaké ponožiek veľké množstvo do budúcna a troška si to uľahčiť.

autor
5. jún 2024

@januska12323 dobrý nápad. Už som začala 🙂.

zuzubb007
5. jún 2024

Ja periem každý deň, niekedy aj 2x, dávam každý deň čisté veci komplet tričká aj nohavice, ani ja si neobleciem dva krát to isté tričko takže tak 😉, kopy máme nonstop doma

autor
5. jún 2024

@fairyy v krorý deň ti to takto vychádza? Zaujímavý systém máš, ale mňa by limitovalo byť doma a nakladať, vyberať a zas dookola a skladať… celý deň zabitý.

Cez víkend sa venujem drobným prácam a rodine. Väčšie práce sa snažím cez týždeň po troche.

snowflakenel
5. jún 2024

Tazko povedat. Ked sa.naplni kos . Mame 2, plus,tatino ma.osobitne na pracovne veci.
Ked sa menia.obliecky, ked sa.peru potahy zo sedacky, zavesy,,tak periem kazdy den.
Tak 3x do tyzdna periem urcite. Menej urcite nie

autor
5. jún 2024

@zuzubb007 tiež dávam každý deň čisté okrem mikín a vetroviek periem ksždý deň. Chystám sa nedávať úplne všetko čisté každý deň. Také nohavice niekedy znesú aj 2-3 dni tiež.

dzina007
5. jún 2024

moji chalani maju 9 a 10 rokov, periem kazdy 2-3 den ale potom rovno aj 2-3 9kilove pracky...
Nohavice a mikinu do skoly nosia aj viac dni... tricko spodne pradlo a ponozky menia... ale do toho jeden ma 5-6 treningov tyzdenne druhy 3-4 treningy + manzel 5-6 treningov a to beru vsetko nove ciste na seba.... takze u nas je pradlo neverending story... kopa spinaveho.. kopa cisteho...
bez susicky by som to uz asi nedala...

autor
5. jún 2024

Doteraz som prala každý deň aj 1/2 práčky, no už musím urobiť zmeny, lebo je to veľmi neekonomické.

dankabetka
5. jún 2024

ahoj... tak ja mam 8-10 pracok tyzdnenne..este som snad nikdy nemala pracku len do polovice plnu, kazdodenna rutina, prist domov a zapnut pracku a mycku a povyberat to vsetko z nich. Ja nezehlim...respektive iba kosele muzovi a aj to uz ma dost kosiel s nekrcivou upravovou...ale skladame pradlo veruze kazdy den co sme doma. Sme 4 ( 2 chlapci). Ak nahodou vypraznim pradlovy kos do dna...tancujem oslavny tanec😀 ( naozaj..to hned kricim, ze nemame handry...trva to tak maximalne tak poldna a je po mojej radosti) 😅

cookie29
5. jún 2024

pozriem sa doma, netusim. Tusim Fagor. A Elektrolux, ale neviem co je pracka a co susicka. Pozor, kondenzacna susicka neznamena susicka s tepelnym cerpadlom.

nyphadora
5. jún 2024

Čiste mame každy deň, všetci, pračka ide každy deň, keď nestihame, tak aj tri pračky za deň.

jesenzima
5. jún 2024

Beriem každé dva,tri dni ...

fairyy
5. jún 2024

v pondelok pocas home office 😀

fairyy
5. jún 2024

akoze uplne konkretne ako to stiham a vobec ma to nijak neobmedzuje je, ze vecer v nedelu nalozim pracku nasetuje odlozeny start a rano ked vstanem je oprane prehodim do susicky a pustam pracku varku 2... kedze susicka a pracka su dvojicky vedia sa synchronizovat...koncia cca medzi 2-3 hodinami ja ich plnim do full... potom odchadzam robit ranajky a rozvozy skola a tak... kym sa vratim domov a dam si kavu pipne mi notifikacia ze pracka a susicka skoncili tak si idem vybrat susicku prehodit pracku do susicky zapinam 3tiu varku pracka 2hu susicka... veci pred rannym meetingom poskladam so skrine alebo pocas neho ak som len posluchac... pocas obednajsej prestavky davam 4tu pracku 3tiu susicku a kym idem zase rozvoz skola kruzky a naspat dopere dosusi a hodim uz len 4tu susicku ktoru vyberam vecer a skladam do skrine vecer pri telke

autor
5. jún 2024

@fairyy zaujímavo to máš nastavené 🙂. Šikovne.

autor
5. jún 2024

@dankabetka :D teraz skúšam používať viac odložený štart a začíname prať o 5-6 ráno, lebo vtedy ma ten hluk toľko neirituje. Večer bývam už ohučaná z celého dňa a chcem mať kľud.

zorkahorka
5. jún 2024

@autorka ja mam 11 kg pracku a ty?
Mne sa pomaly zbiera biele prádlo, to periem menej. Niekedy cakam aj 2 tyzdne, kym sa nazbiera ako-tak do plna

ema22270
9. jún 2024

Periem raz za 2 dni urcite, max za 3 dni, ale to aj viac praciek, nieco napr len na 15min, ked su to veci z treningu, co mal syn na sebe hodinu, alebo ine oblecenie co sme mali na sebe par hodin, syn v skole napr, lebo po skole sa sprchuje zvacsa kvoli pelovym alergiam. Ostatne potom tmavsie zvyknem teda spolu na dlhy program... cez vikend niekedy viac praciek, ked perieme uteraky, postelne pradlo a podobne.

autor
10. jún 2024

@zorkahorka ja mám problém vydržať 3 dni. Objednala som väčší kôš na prádlo kvôli tomu teraz. Si predstav že moja práčka je len na 6kg a to som bola presvedčená že ma 8 kg .

zorkahorka
10. jún 2024

@autorka tak potom sa necudujem, ze peries casto. Pri 4 clennej rodine a tolkych veciach, kolko mame dnes vsetci, je to malo. Moja ma 9 kg, tiez som sa sekla

autor
10. jún 2024

@zorkahorka lenže naša má síce len 6 kg, ale ja ju naplním jednou varkou tak za 3 dni. Periem zvlášť čierne, tmavé, svetlo farebné, biele.

zorkahorka
10. jún 2024

@autorka ja davam tmave s ciernym, blede s bielym a farebne zvlast

Strana
z2