icon

Ako čistíte tmavé vonkajšie žalúzie bez šmúh?

20. nov 2025

Ahojte, poradte, ako rucne umyt vonk.zaluzie, tmave, abe nezostali cmuhy a flaky. Cim? Dakujem.

zuzkaa1991
20. nov 2025

@anonym_autor a handrou umyjem hrubu spinu a druhýkrát a čistou vodou švédskou handrou a nie su smuhy ale tiez som prisla na to neskor ako tento rok mi museli prist umyt zaluzie kedze som bola tehotná a neumyla dotyčná dobre ;) treba pozerať ci vam neostáva prach hlina atd..my mame hroozne špinavé az hlinu na nich kedze mame také okolie 😇

domiklik
20. nov 2025

@anonym_autor najskôr vapkou a keď sa mi to zdá nedostatočné vezmem horúcu vodu s bielym octom a nejakú dobrú utierku

takacovama
20. nov 2025

@anonym_autor skus pozriet tuto https://www.isotra.sk/blog/ako-cistit-vonkajsie... to ma vyrobca nejaky svoj oficialny clanok.

matkamirko
20. nov 2025

@anonym_autor určite iba wapka(2x). Nechám trochu preschnúť a umyjem okná. Je to práca na celý deň. A keď si predstavím, že by som tie žalúzie mala umývať ručne, tak to by trvalo nekonečne dlho.

zuzkaa1991
20. nov 2025
@matkamirko

@anonym_autor určite iba wapka(2x). Nechám trochu preschnúť a umyjem okná. Je to práca na celý deň. A keď si predstavím, že by som tie žalúzie mala umývať ručne, tak to by trvalo nekonečne dlho.

@matkamirko preco??mam umyté okna zaluzie do hodinky 😇 s wapkou vám umyje sa len polka zaluzii ci striekate.ked su otvorene??🤔
Plus flaky by ostali ale zas zalezi ako casto sa "umyvaju" a ake je okolie ja umyvam kazde 3m a to mam po týždni zaluzie akoby sa neumyvali rok;)

janka_266
20. nov 2025

stačí hadicou dobre ostriekať, vapka mi na to príde príliš silná :D keby som ich chcela úplne bez čmúh, tak každú jednu zvlášť prejsť handrou, ale zase až tak mi to nevadí, vzhľadom k množstvu, čo máme na dome:D a preventívne som si nedala tmavé, ale do strieborna, tam to tak nevidno :D

matkamirko
Autor odpoveď zmazal
zuzkaa1991
20. nov 2025
@matkamirko
Odpoveď bola zmazaná

@matkamirko tak ja zas neumyvam okna v jeden den kedze by to trvalo cca 8 9hod ;) umyvam ich postupne ked si nájdem cas ked mi dieta spi cez obed napr 😇som zvykla takze som na okna sama ;) dlhe roky

matkamirko
Autor odpoveď zmazal