Ako efektívne a často čistiť práčku?
?
Ved normalne do vnutra nalejem liter octu a pustim na 90tku a dvierka ci davkovace cifom. a ako casto? no podla potreby 😀
Raz za cas hodim do nej "nedolezite handry", najcastejsie zahradove tricka a podobne alebo vsetky utierky a bavlnene uteraky, pridam k prasku dve lyzice krystalickej sody, najdlhsi program, najvyssia teplota aku znesu a vyperiem. Obcas "vyvarim" (aspon na 70°) bavlnene uteraky a utierky s pridanim octu, pomoze pracke ja uterakom od vodneho kamena. Vychadza mi to tak raz za tri mesiace
@ku_uk používam ocot asi deci a pol a zjavne nestačí. Ty “debil” .
Autorka, @ku_uk vobec nemierila to slovíčko na teba…
Používam dezinfekčný čistič od Sanytolu podľa postupu na zadnej strane produktu. Naša práčka si čistenie pýta sama. Tak vtedy 😀
@paulinka17 sorry som dnes nejaká naštartovaná.
Kupujem sanytol Čistič práčky 6v 1 to je myslím a moja pracka si vypýta sama čistenie bubna, tak to tam vylejem dnu a do nadrzky a stlacim len funkciu. Ale druhá pracka mi to nemá tak tam to vylejem a zapnem aspoň na 60
Aj nase spotrebice si pytaju cistenie. Takze vtedy. Do mycky somat/finish, pracka si pyta pustit na prazdno…🤷🏼♀️
Ja octom necistim nic, lebo mi extremne smrdi a vadi🙈
Lidl ma prostriedok na cistenie pracky, ten nalejem a pracku zapnem na 90 stupnov. Robim to cca raz za 3 tyzdne. Potom prebehnem hubkou vnutorne casti gumy okolo dvierok, vytiahnem zasobnik a vycistim ho zubnou kefkou. Filter cistim tak raz za tri mesiace, ale v podstate byva cisty.
My máme veľmi tvrdú vodu, takže prakticky každé jedno pranie dávam zmäkčovač. Kupujem ten z DM, je to zmäkčovač a zároveň by mal čistiť pračku. Raz za čas si vypýta pračka sama čistenie bubna. Raz za také 3-4 mesiace čistím filter ale nebýva nejak extra špinavý.
Po neviem kolko praniach zacne svietit cistiaci program.nalejem liter octu a pustim. Avzdy po prani topanok to iste.
@ms_green myslis že preto mám hrdzavé fľaky ns oblečení?
Raz za mesiac, prasok/tekutina na to urcena. Suflik vycistim tiez vtedy.
Myslíš kvôli tvrdej vode? Nemyslím si. Tá skôr spôsobuje, že máš tvrdé uteráky alebo musíš používať výrazne viac prášku aby sa ti to vypralo.
Ocot ale netreba zabudat aj na zadobnik prasku,to sa snazim umyt rucne,okrem toho ze tam tiez nalejem ocot.pokial dociahnem aj "vyvod"
Zasobnik cely vyberiem samozrejme
A bubon -gumu,medzi gumou,tam sa dost necistot zachyti,to tiez umyjem rucne..
A filter treba vela krat skontrolovat,unyt.ale to len zbezne...
Vsak ja som to nemyslela v zlom na teba… to sa
Tak hovori, ze napis mi to ako debilovi😁 klud
Keď doperiem, vždy utriem dosucha gumové tesnenie a dvierka, nechám ich otvorené, rovnako ak priehradku na prostriedky, nech všetko vyschne a to mi ušetrí pracné čistenie plesní a iného bordelu. Potom mi stačí raz za 3 mesiace pustiť naprázdno s čističom práčky (z Lidlu, DM, Kauflandu, nekupujem drahé značkové) na 90°C, netreba tam nič manuálne čistiť. Malo by sa to robiť každých 30-40 praní, takže závisí od frekvencie prania u vás doma.

Aj mna to zaujima. Idealne postup pre “debila” 😁🙏