icon

Ako efektívne odstrániť pripáleninu z hrnca?

27. nov 2023

Prosím pomoc, zabudla som na ryžu a ta mi v hrnci prihorela 😃 ostalo tam toto. Jar a hubka nič. Umývačka s tým tiež ani nepohla 😃 ako to odstranit ? Fotku prikladam do komentáru

autor
27. nov 2023
h2
27. nov 2023

Drôtenka.

aalt
27. nov 2023

Toro

katkasav
27. nov 2023

Cif

mareen1
27. nov 2023

Rozpustit v tom hrnci tabletku do umyvacky riadu. To funguje aj na extremne pripaleniny

daja07
27. nov 2023

Nechala by som trosku namocene, a tak vylejes vodu, das tam viac sody bikarbony a len trosku vodu, nech je to taka pasta. Vezmes handriskj a suchas. Mne tak sla dole extremne prihorena kapusta z hrnca

simca06022011
27. nov 2023

za mna cif, alebo pasta na cistenie, abrazivne veci.. velmi drsne veci nepouzivam na hrnce, ale ja som cast aj oskrabkala nozom.. :D Ono postupne to pusti z toho hrnca...

deedol
27. nov 2023

@mareen1 presne toto som minule nasla na nete (tiez mi prihorela ryza), nechala som na noc s horucou vodou, rano slo vsetko dole uplne lahko.

ywulla
27. nov 2023

Ja som raz mala extrémne pripálený hrniec, vyskúšala som snáď všetko a nešlo to odstrániť. Známa mi poradila trik starých mám - popol 😲 A fakt to fungovalo!

isis234
27. nov 2023

Soda bikarbona+ ocot., Cif, Toro a hubkou na riad. Alebo drôtenkou z umelej hmoty- tie farebné. Nie šedá

isis234
27. nov 2023

@ywulla poprosím, kde si zobrala popol? Či doma kúrite drevom?

ywulla
27. nov 2023

@isis234 Nie nie. Normálne som nad hrncom spálila kúsok novín, aby vznikol popol a potom zvyškom novín som ten popol šúchala po dne hrnca 😀 Vyznie to ako riadny bizar, ale fakt to fungovalo 😉 Vyskúšaj a daj vedieť 🙂

isis234
27. nov 2023

@ywulla super, dík, vyskúšam a dám vedieť