Ako efektívne utrieť prach v stropnom ostrovčeku?
Ahojte, chcela by som sa opýtať, či nemáte nejaký šikovný praktický tip, ako utierať prach v tomto "ostrovčeku" na strope alebo ako to mám nazvať (viď foto) tak, aby som si nezaprášila celú posteľ a spálňu? Nezmestí sa mi tam ani ruka, ani vysávač, a keď som skúšala s takou tyčou s prachovkou na konci, všetko som si akurát rozprášila po celej spálni a nejde to vôbec dobre vyutierať. Máte nejaké tipy, nápady?

@pinkgirl tiež mi presne toto napadlo, dokáže akokeby "uzamknúť" prach na sebe. Myslím že by to mohlo fungovať.
Ahojte, tak som to skúšala, prachovka je naozaj skvelá, ale nepomohla som si s ňou, lebo ten blbý ostrovček je tak robený, že je hlboký, dole sú káble, rúrky, železná konštrukcia, a absolútne sa tam neviem dobre dostať, samozrejme je tam asi 100 kg prachu a keď si predstavím že my spávame noc čo noc rovno pod tým... Kúpila som si ešte jednu prachovku s takou teleskopickou rúčkou, ale ani s tou sa tam nedostanem, je to tesne pod stropom a je tam strašný prístup.. napadá vás ešte niečo múdrejšie, alebo si mám začať hľadať majstra, ktorý mi to celé zhodí? 😭
@frida1990 napadlo mi už len jedine fénom všetok prach výfuknut odtiaľ a potom tie chuchvalce povysavat po izbe. Iné riešenie už asi nebude, tým že je tam prístup aký je 🙁 rovnaký spôsob pouzivam na vysávanie prachu spod postele a gauca, kde sa mopom ani vysávačom inak nedostanem.
Máme tu p*covinu aj my v spálni, už sme s ňou kupovali a chystáme to dať preč. Len najskôr na jar, alebo neviem kedy, lebo to budú pomaly búracie práce a nie je to také jednoduché, bude treba aj kontajner nejaký, plno roboty. V živote by som to dobrovoľne nedala. Mne sa to ani nepáči.
@akvi Myslíš ..? Ja som na to kukala, že asi to nebude jednoduché, zdá sa mi, že to držia aj nejaké železné tyče... A manžel ma presvedčil, že to sa len tak nedá a že "potom". Raz ma niečo poriadne nasrdi, a asi vybijem zlosť na tej hrôze sama 🙈
@oblecenie99 viem, ako zhruba sa to upevňuje na strop, tak si nemyslím, že je to nejaká veda, samozrejme, ak to niekto nechcel spraviť "na furt" 😂 a nenadrbal tam tonu železa. Inak sa to dáva na také závesy kovové, tie budú navrtane v strope a tie bude treba asi flexou odpalit, ale zvysok konštrukcie by som si tiež kludne vybila zlosť a rozdrbala ju 😅. Mužovi sa do toho pochopiteľne nechce, ale u nás to funguje tak, že ja keď dačo už začnem, tak muž len prevráti oči a dorobi to 😅😅😅 Proste treba správny impulz 😅😂🙈
Ženy som rada že v tom nie som jediná, tiež je to pre mňa úplný nezmysel (do bytu sme sa nasťahovali s tým, že to tam už bolo), a môj muž ma od demontáže tiež odhovára, že to bude zložité a kopec bordelu a možno sa poškodí strop atď, a že čo robím haló pre trocha prachu, ale ja to už v spálni nechcem. Tiež čakám do jari kým budeme môcť aj opraviť a vymaľovať prípadný poškodený strop a celú izbu a ostrov pôjde preč, len si na to musím ešte niekoho nájsť 🙈

Skúsila by som prachovnku Swiffer.