icon

Ako efektívne vyčistiť bubon práčky?

5. dec 2025

dnes ma čakalo nepríjemne prekvapenie keď som videla aký špinavý mám bubon v práčke.. práčku sa snažím pravidelne čistiť, no nikdy som si nevšimla že vnútorná “obrúč” bubna je celá od usadeniny-prišlo mi to ako vodnate blato.. nastriekala som na to zriedeny ocot s vodou ale dole to šlo až handričkou/rukou.. úplne ťažko, zle sa tam dostať, aj to som cele nevedela dať prec lebo sa mi tam nevosiel prst.
ako čistíte práčku? nemyslím priehradku na prostriedky ani filter ale skôr tesnenie, pod tesnením a bubon (ten je vnútri pekne čistý).. najradšej by som ju celú rozobrala a dôkladne vyčistila 😵‍💫

doriiis
5. dec 2025

Tekutý prostriedok na čistenie práčky. Kúpim dva. Jeden rozriedim v teplej vode a hubkou vyumyvam tesnenia, nádobku, dvierka, všetko. Druhy vlejem a naprázdno pustím na 90 stupňov najdlhší program

zuzana11j
5. dec 2025

@anonym_autor zubnou kefkou, a nejaky cistiaci prostriedok, soda alebo ocot

anonym_75279a
5. dec 2025

mne nepomohlo nic tekute, ani ziadna chenikalia na taku usadeninu, az parny cistic....

anonym_e942d9
5. dec 2025

Ženy, to v kde presne vidíte tie usadeniny? Mám 6r práčku. Dve deti, periem 10-15x za týždeň. Spúšťam iba program na čistenie raz za mesiac, možno 4 krát som dala tekutý prípravok. Ja nevidím nič na tesnení ani v inde. Viem že mám tvrdú vodu ale ani ocot som nepoužila

biba_18
5. dec 2025

na shein som kúpila na to špeciálnu kefku, taká úplne hustá a tvrdá tenká zahnutá - a tým to čistím

autor
5. dec 2025
@biba_18

na shein som kúpila na to špeciálnu kefku, taká úplne hustá a tvrdá tenká zahnutá - a tým to čistím

@doriiis no toto som robila ale uprimne som si vtedy nevšimla tu špinu na bubne takže neviem či tam vted už bola alebo nie
@zuzana11j zubnou kefkou som sa nedostala medzi tesnenie a bubon je tam úzka škára
@anonym_e942d9 ja ti to viem zajtra odfotiť-to úplne nahodou som si 1x všimla
@biba_18 dakujem toto mrknem

biba_18
Včera o 09:06

@anonym_e942d9 v tesnení. to si nevšimneš kým neodhrnieš tie záhyby na tesnení…