Ako efektívne vyčistiť práčku od zápachu?
Prosím vás poraďte mi čím vyčistiť práčku, určite veci mi tak napachnu, že už potom ten smrad nejde ani vyprať aj keď ich 10 krát operiem :( už som zúfalá , zbytočne pranie a zničené veci :(
@heltova9 Kúpiť kryštalickú sódu, vysypať celý sáčok do práčky a pustiť dlhý program na 90 stupňov. Alebo kúpiť tekutý čistič práčky a rovnaký postup. Potom ešte môžeš prepláchnuť octom.
Ja často periem osušky a uteráky na 60 stupňov a miesto aviváže pridám sanytol na dezinfekciu prádla a štamperlík octu. Práčka sa tak udržiava čistá.
A kontrolovať čistotu filtra.
Nam to robil tekutý prasok. Dlho trvalo, kým sa to vymylo z pracky, ale už pradlo potom pekne vonalo. Treba pouzivat praci prach
Ja som musela oblečenie preprat v octe nech to pusti ten smrad a musela som prestať používať aviváž. Bojovala som so smradľavým pradlom asi rok, nepomohla ani výmena práčky, toto zabralo hneď
@heltova9 Kúpiť kryštalickú sódu, vysypať celý sáčok do práčky a pustiť dlhý program na 90 stupňov. Alebo kúpiť tekutý čistič práčky a rovnaký postup. Potom ešte môžeš prepláchnuť octom.
Ja často periem osušky a uteráky na 60 stupňov a miesto aviváže pridám sanytol na dezinfekciu prádla a štamperlík octu. Práčka sa tak udržiava čistá.
A kontrolovať čistotu filtra.
@lilinka76 1kg sody by som do pracky nesypal.Stacia 2 lyzice a pracka je plna peny.
Mne to zasierali pracie gély a avivaze. Teraz používam klasické prášky a dezinfekciu sanytol
@heltova9 Dočítate sa tu veľa užitočných rád.Za mňa len toľko, že oplatí sa dôkladne čistiť filter, gumené tesnenie a nadrzku na prasok, aviváž... Poslednou dobou pri praní uterákov a osusiek nepoužívam aviváž,len ocot.
Aj ja som mala tento problém. Prestala som používať avivaž a namiesto nej dávam sanytol. Obyčajný prášok na pranie alebo mydlo na pranie. Samozrejme čistý filter, tesnenia a nádobka na prášok.

kolegyňa zistila že jej to robia iba niektoré veci - keď nemá vhodne zvolený program…
či ti to robí so všetkými?
vyčistená je?