icon

Ako efektívne vyčistiť práčku od zápachu?

heltova9
14. júl 2025

Prosím vás poraďte mi čím vyčistiť práčku, určite veci mi tak napachnu, že už potom ten smrad nejde ani vyprať aj keď ich 10 krát operiem :( už som zúfalá , zbytočne pranie a zničené veci :(

biba_18
14. júl 2025

kolegyňa zistila že jej to robia iba niektoré veci - keď nemá vhodne zvolený program…
či ti to robí so všetkými?
vyčistená je?

lilinka76
14. júl 2025

@heltova9 Kúpiť kryštalickú sódu, vysypať celý sáčok do práčky a pustiť dlhý program na 90 stupňov. Alebo kúpiť tekutý čistič práčky a rovnaký postup. Potom ešte môžeš prepláchnuť octom.
Ja často periem osušky a uteráky na 60 stupňov a miesto aviváže pridám sanytol na dezinfekciu prádla a štamperlík octu. Práčka sa tak udržiava čistá.
A kontrolovať čistotu filtra.

tramtada31
14. júl 2025

Nam to robil tekutý prasok. Dlho trvalo, kým sa to vymylo z pracky, ale už pradlo potom pekne vonalo. Treba pouzivat praci prach

13uzivatelka11
14. júl 2025

Ja som musela oblečenie preprat v octe nech to pusti ten smrad a musela som prestať používať aviváž. Bojovala som so smradľavým pradlom asi rok, nepomohla ani výmena práčky, toto zabralo hneď

niekto2hy
14. júl 2025
@lilinka76

@heltova9 Kúpiť kryštalickú sódu, vysypať celý sáčok do práčky a pustiť dlhý program na 90 stupňov. Alebo kúpiť tekutý čistič práčky a rovnaký postup. Potom ešte môžeš prepláchnuť octom.
Ja často periem osušky a uteráky na 60 stupňov a miesto aviváže pridám sanytol na dezinfekciu prádla a štamperlík octu. Práčka sa tak udržiava čistá.
A kontrolovať čistotu filtra.

@lilinka76 1kg sody by som do pracky nesypal.Stacia 2 lyzice a pracka je plna peny.

niekto2hy
14. júl 2025

@heltova9 Pouzit ,,samocistiaci program" so sodou na pranie a po kazdom prani nechat pracku otvorenu,aby vyschla.

nelca84
14. júl 2025

@heltova9 to zapachaju usadeniny bud z gelov na pranie alebo avivaze. A asi peries casto na nizkych teplotach. Daj do bubna dve tablety do umyvacky riadu a pusti na 90 srupnov.

lilinka76
14. júl 2025
@niekto2hy

@lilinka76 1kg sody by som do pracky nesypal.Stacia 2 lyzice a pracka je plna peny.

@niekto2hy
ja som to bežne robila. Nič sa nestalo. Vlastne ani neviem, či to pení, mám zhora plnenú práčku. Ja ale hovorím o kryštalickej sode.

maddie1711
14. júl 2025

Mne to zasierali pracie gély a avivaze. Teraz používam klasické prášky a dezinfekciu sanytol

niekto2hy
14. júl 2025
@lilinka76

@niekto2hy
ja som to bežne robila. Nič sa nestalo. Vlastne ani neviem, či to pení, mám zhora plnenú práčku. Ja ale hovorím o kryštalickej sode.

@lilinka76 Ja o tejto.

viera012345
16. júl 2025

@heltova9 Dočítate sa tu veľa užitočných rád.Za mňa len toľko, že oplatí sa dôkladne čistiť filter, gumené tesnenie a nadrzku na prasok, aviváž... Poslednou dobou pri praní uterákov a osusiek nepoužívam aviváž,len ocot.

evaplev
18. júl 2025

Aj ja som mala tento problém. Prestala som používať avivaž a namiesto nej dávam sanytol. Obyčajný prášok na pranie alebo mydlo na pranie. Samozrejme čistý filter, tesnenia a nádobka na prášok.