icon

Ako máte usporiadané upratovanie domácnosti?

julka828
29. aug 2024

Ako to mate s upratovanim a starostlivostou o domacnost ? Co a ako casto robite ? Bavi vas to ?

Strana
z2
mamickalisticka
29. aug 2024

@julka828 ja milujem upratovanie, ale len keď som sama doma bez detí. Relax a milujem to čisté prostredie. Už sa teším ako vypoklonkujem deti do škôlky a ja si poriadne hlbkovo po lete upracem. Skrine, špajzu, skrinky, všetko 🥰 čo nemusím je umývať záchod a kúpeľňu, tak to robieva manžel

danica2711
29. aug 2024

@julka828 NIEEEEE, až tak nie, že si platím upratovačku

marianarem
29. aug 2024

@julka828 Tiez neznasam upratovanie, az by som povedala, ze ma znervoznuje. Najhorsie pre mna je upratovat so synom stavebnicu Merkur, kde to nemozem len tak zhrnut do krabice, ale kazda suciastka ma svoju priehradku, ktoru treba pracne hladat. Ide ma z toho vzdy porazit. Syn ma zatial len 4 roky a treba mu este s tym pomahat, ale dufam, ze tak o rok uz nebude treba.

mantilka
30. aug 2024

V podstate mám rada upratovanie. Upratujem v sobotu vysávanie väčšinou manžel alebo dcéra, ja dlážky, prach a kúpeľne. Pranie/žehlenie cez týždeň ako stiham...ale preháňam s praním, to mi už povedali. Cez týždeň udržiavam hlavne pozametam, odložím veci na miesto, kuchyňa, umývadlá,wc podľa potreby. Keďže máme veľký dom je to dosť namáhave a zaberie to viac času ako byt. Čo má znervózňuje, že nestíham triedenie malých a starých vecí. Stále to posúvam...obdivujem ženy, ktoré stíhajú predávať veci.

evansova
31. aug 2024

Nemam rada upratovanie, preto robim vsetko pre to, aby som mu predisla. Byvame uz len dvaja, manzel a ja. Zasada, ktora pomáha je, ze vsetko ma svoje urcene miesto a ked nieco pouzijeme, vratime to presne tam, kam to patri. Upratujeme teda len steny, nabytok, dlážky. Kupelnu a toaletu upracem vlastne kazdy den, prebehnem hubkou, kefou, utriem do sucha. Kuchynsku linku umyvam počas varenia, napr. ked cakam kym mi zacne vriet polievka ci zemiaky a musim byt v kuchyni, aby som vcas znizila teplotu pod hrncom. Podlahy umyvame najmenej raz tyzdenne, ak vonku prší a nas kocurik chodi na terasu a späť, mokre stopy umyjeme hned, niekedy aj viac razy, co je na porazenie (tak nam treba, milujeme ho a rozmaznavame a on nam lasku vracia). Nočnou morou su pre mňa okna, mame ich hadam tolko ako v mensom kastieli a to aj šikmé, stresne, ktore treba otacat, aby sa umyli obe strany. Tu by som vdacne zaplatila pomoc, sj som zaplatila, vysledok zalostny, umyvala som ich znova.

Strana
z2